Hirdetés

38 év után kiderült az igazság A bolygó neve: Halál egyik legendás jelenetéről

|

Egy újonnan megjelent dokumentumfilm igazolta a Bishop és Hudson késes jelenetével kapcsolatos pletykát.

Hirdetés

Majdnem négy évtizede, 1986-ban mutatták be James Cameron sci-fijét, az Alienst (A bolygó neve: Halál), amely a Ridley Scott rendezte Aliennel (A nyolcadik utas: a Halál) szemben a horror helyett az akcióra helyezte a hangsúlyt. Ennek következtében egészen más a folytatás  tónusa, ám elődjéhez hasonlóan a mai napig nagy becsben tartják a rajongók. Ráadásul a sem volt éppen eseménytelen, ami tovább táplálta a filmet övező mítoszt.

Épp az utóbbit, az Aliens születésének körülményeit dolgozza fel a júniusban érkező Aliens Expanded dokumentumfilm, mely a már ismert részletek felelevenítése (Dwayne Hicks tizedes szerepére eredetileg James Remart szerződtették, de a színészt kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták, ezért Michael Biehn ugrott be a helyére, az Apone őrmestert játszó Al Matthews pedig a saját testével óvta Sigourney Weavert, amikor az egyik jelenet során ráborult a díszlet a stábra.) mellett eddig tisztázatlan kérdésekre is válasszal szolgál.

Hirdetés

A filmben egy szakasznyi tengerészgyalogos kíséri vissza a Nostromo egyetlen emberi túlélőjét, a minap a Star Warsszal kapcsolatba hozott Sigourney Weaver alakította Ellen Ripley-t az LV-426 lajstromjelű, időközben gyarmatosított holdra, ahol az egész rémálom elkezdődött. Az út utolsó szakaszán, kevéssel az ébredést követően az étkezéshez összegyűlő katonák egyikét, Hudsont (Bill Paxton) alaposan megtréfálja a velük tartó android, Bishop (Lance Henriksen) azzal, hogy szemmel szinte már alig követhetetlen sebességgel járatja a kését a saját és a közlegény ujjai között.

A trükköt egyre növekvő aggodalommal figyelő Bill Paxton arcára kiülő félelem a jelenet végén annyira élethű, hogy sokan meg voltak győződve róla, a színésszel nem beszélték meg előre, hogy mi vár rá. Mint kiderült, nem tévedtek.

"Az Aliens Expanded írása és rendezése során folyton az járt a fejemben, hogy ez egy klasszikus. Ugyan mi újat lehetne még mondani róla? Végül mégis úgy alakult, hogy a dokumentumfilmem tele van friss meglátásokkal. James Remar kirúgása? Heroin miatt kapcsolták le. Bill Paxton nem tudott a késes trükkről? Az utolsó szóig igaz. Henriksen egy bőröndnyi késsel érkezett a Heathrow repülőtérre. A vámosok nem díjazták."

- mesélte Ian Nathan, a dokumentumfilm alkotója az Empire Magazine munkatársának.

A szóban forgó jelenet felvételekor használt kés egyébként nem életlen, veszélytelen kellék volt, hanem valódi penge, Lance Henriksen a Yahoo.com-nak adott tavalyi interjújában elárulta, hogy véletlenül meg is vágta kollégája kisujját.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)