Hirdetés

Elhunyt Gudrun Ure, a klasszikus Szupernagyi sorozat főszereplője

|

A sokak által kedvelt skót színésznő 98 éves volt.

Hirdetés

98 éves korában elhunyt Gudrun Ure, skót színésznő, akit a legtöbben a 80-as évek egyik legnépszerűbb gyerekfilmsorozata, a Szupernagyi révén ismertek meg. A Forrest Wilson amerikai író népszerű könyvei alapján készült tévés adaptáció Magyarországon is adásba került - a szuperképességekkel rendelkező nagyit Pásztor Erzsi szólaltatta meg a hazai tévéképernyőkön, nagyon népszerű karakter volt annak idején.

Gudrun Ure a forgatások kezdetekor 59 éves volt, és bár kétségkívül az itt nyújtott alakításával ismerte meg a világ, karrierje kezdetén olyan filmekben is találkozhattak vele a nézők mint az Othello, a velencei mór tragédiája (1951) és az Egymillió forintos bankjegy (1954).

Hirdetés

Később aztán számos televíziós produkciókban szerepelt: feltűnt a Kisvárosi gyilkosságokban (2000), A tizedik királyságban (2000), illetve a 2002 és 2009 között futott Baleseti sebészetben is.

Állítólag a színésznő nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy tervben van a Szupernagyi filmes újragondolása, de erről egyelőre semmit nem tudni még.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)