Hirdetés

Google toplista 2014 - ezekre kerestünk a legtöbbet idén

|

A Destinyre fele annyian sem kerestek, mint a Flappy Birdre, ami egyáltalán nem meglepő, viszont annál elgondolkodtatóbb. Íme a Google adatai.

Hirdetés

A Google kiadta a 2014-es év keresési trendjeiről szóló összefoglalóját, és a játékok terén egyértelműen a hatalmas sikert aratott, egy időre eltávolított, rengetegszer lemásolt, majd visszatért Flappy Bird lett az első. A mobiljáték címe az összes Google-keresés közül is a hatodik legtöbbször beírt kifejezés lett.

Ezzel az egyetlen játék volt, ami bekerült a top 10-be, ahol az augusztusban elhunyt Robin Williamsre kerestek a legtöbben. Ha csak a játékokat nézzük, Dong Nguyen alkotását a 2048 követte, és csak a negyedik helyre ért be a Destiny, amire fele annyian sem kerestek, mint a Flappy Birdre. Az első ötbe a FIFA 15 (3.) és a Titanfall (5.) jutott még be.

A szórakoztató elektronika kategóriába is joggal várhattuk volna a tavaly megjelent, de még idén is gyakori témának számító konzolokat, - még az új életre kelt Wii U-t is - ennek ellenére egyedül az Xbox One jutott be a legkeresettebb tízbe, méghozzá a 7. helyen. Más kérdés, hogy a konzoloknál több kereső volt kíváncsi a fizikai játékokra is.

 

Külön kiemelte a Google a retró-ihletésű játékok térnyerését, amikre több mint hússzor annyit kerestünk, mint tavaly, ebben a kategóriában az FTL és a Shovel Knight voltak a nyerők. Előtérbe kerültek a lányoknak készült játékok is, amikre több keresés irányult, mint a fiúknak, vagy általában gyerekeknek szánt játékokra.

 

A Flappy Bird és a 2048 sikerét látva meglepő adat, de a "kártyajátékok" kifejezés idén keresettebb volt a "mobilos játékok"-nál, ami tavaly még a legnépszerűbb játékokhoz kapcsolódó szóösszetételként ért célba. A magyar statisztikákban egyedül a 2048 tűnt fel, ami a tizedik legtöbbször előforduló Google-keresés volt itthonról. A teljes Google-összefoglalót, sporteseményekkel, ebolával és a többi nyalánksággal együtt itt találjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)