Hirdetés

Halj meg máskor - top 5 legjobban várt túlélőjáték

|

A zombik talán még sosem voltak ennyire népszerűek, gyakorlatilag minden bokorból egy sandbox túlélőjáték ugrik elő manapság. Vajon megunjuk ezt valaha?

Hirdetés

Az elmúlt másfél év bizonyította, hogy zombiból sosem elég. Filmes és videojátékos téren is csak úgy ömlött a tartalom, a The Walking Dead még mindig a világ egyik legnépszerűbb sorozata, a PC vagy a konzol előtt ülve pedig a sokan azon tanakodnak, ma épp melyik túlélő csodát vigyék el egy körre. Furcsa párhuzamot lehetne vonni az ilyen stílusú játékok és a legnépszerűbb Early Access/alfa/béta projektek közt, ezekre a projektekre ugyanis általában még a fejlesztés korai szakaszában lecsapnak a játékosok, hogy virágzásának egyetlen pillanatáról se maradjanak le.

DayZ (Platformok: PC, PlayStation 4, Megjelenés: 2016, Béta: 2015 vége)

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a DayZ mellett, amely gyakorlatilag csúcsra pörgette a Steam Early Access programját. Bár továbbra is csak alfa stádiumban jár, Dean Hall játéka (aki egyébként már Új-Zélandon dolgozik az új stúdiójával) immár több mint 3 millió játékossal büszkélkedhet. A fejlesztés viszonylag lassan, a legtöbbek szerint túl lassan halad, ám az utálkozó kommentelők nagy része soha ki sem próbálta a játékot. A DayZ-t egyszerűen divat lett bántani, pedig akik játszottak vele, azoknak a nagy része a mai napig játszik, vagy legalábbis örömmel gondol vissza a DayZ-ben töltött időkre. Egy ideig nálunk is pörgött a Miss DayZ Sofőrje stream (ki tudja, lehet, hogy hamarosan visszatér?), és bár azóta jóval kevesebb időnk jut játszani mint szeretnénk, a béta rajtjánál, de legkésőbb a hivatalos megjelenéskor biztosan visszatérünk majd.

H1Z1 (Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Megjelenés: 2015)

A SOE játéka a DayZ sikerén felbuzdulva hasonló játéktechnikai megoldással, de teljesen eltérő üzleti modellel került a játékosok elé alig pár héttel ezelőtt. A megjelenéskor free-to-play modellt követő játék alfájába most 20 dollárért csatlakozhatunk be, és bár az első napokban komoly gondok voltak a szerverekkel, mostanra rendeződött minden. A megjelenést követően hatalmas botrányt kavartak az úgynevezett air dropok, amelyeket megvásárolva a játékosok extra tárgyakhoz juthattak. A megjelenés előtt a SOE többször is hangoztatta, hogy ez nem egy pay-to-win játék, nem lehet fegyvert venni, erre mit talál az egyik első vásárló? Hát persze hogy egy AK-t meg 3 tár lőszert. A SOE gyorsan vissza is fizette a pénzt mindazoknak, akiknek baja volt ezzel, a csalókat azonban még mindig nem sikerült teljesen kipurgálni, így néhány magát Kupidónak képzelő és az égből nyilazó játékos továbbra is ellehetetleníti a többiek dolgát.

Fortnite (Platformok: PC, Megjelenés: 2015)

Az immár Cliffy B nélkül dübörgő Epic Games sokáig hallgatott magáról, mígnem előálltak a kooperatív Fortnite ötletével, amit valahol a Minecraft-Left 4 Dead síkon tudnák elhelyezni. A játékban a napszakok dinamikus változása jelenti a legnagyobb kihívást, hiszen míg nappal gyűjtögetünk és erődöt építünk, éjjelente az általunk biztonságosnak hitt falak mögé bújva kell átvészelnünk reggelig, miközben halomra lőjük az életünkre törő szörnyeket. A játékban különböző karakterosztályok közül választhatunk, így lesz aki az építkezésben, lesz, aki a felfedezésben jó, és természetesen támogató és halálosztó karakterekre is számíthatunk. A Fortnite első alfája a napokban zárult, de hamarosan indul a következő kör, így ha kipróbálnátok az egyik első Unreal Engine 4-et használó játékot, mindenképp érdemes feliratkozni.

The Forest (Platformok: PC, PlayStation 4, Megjelenés: 2015)

A 2013 végén bejelentett, eredetileg PC-exkluzív The Forest kétség kívül a világ egyik legszebb, ha nem a legszebb túlélő horror játéka. A Unity 4-gyel készülő, a napszakok és az időjárás dinamikus változását kihasználó csodába a rajongók kérésére került be a kooperatív mód, így már egyszerre többen  is szembenézhetünk az erdő rémisztő teremtményeivel. A decemberi PlayStation Experience-en bejelentették, hogy a The Forest PlayStation 4-re is ellátogat, így a kannibálok elleni harcot a Sony konzolján is felvehetjük. A fejlesztőcsapat gőzerővel dolgozik a játék csinosítgatásán, folyamatosan érkeznek a patch-ek, így alig várjuk, hogy végre teljes pompájában is megcsodálhassuk az Endnight Games játékát.

7 Days to Die (Platformok: PC, Mac, Linux, Megjelenés: 2015)

A DayZ és a Minecraft szerelemgyermekeként beharangozott indie csoda egy pillanat alatt robbant be a köztudatba, még a GameStart ZombiFest sorozatában is készítettünk róla egy epizódot, ami ugyan túl sokat nem mutatott meg a játékból, a fizika komolyabb mértékű hiányát jól bizonyította. A 7 Days to Die egy bizonyos szintig megtartotta a Minecraft blokkos rendszerét, de sok ponton azért elrugaszkodott tőle, a craftolás viszont megmaradt. A legutóbbi nagy frissítésről karácsony környékén számolhattunk be, amikor is olyan, zombiapokalipszisben teljesen haszontalan dolgok mellett, mint a barkácsbolt vagy a gyógyszertár, végre bekerült a sör is, így mostantól ha elegünk van, leihatjuk magunkat a sárga földig. Kíváncsian várjuk, hogy a kis csapatnak végül mit sikerül majd összetákolnia a rendelkezésükre álló rengeteg építőkockából, hiszen a Minecraft felhasználói bázisából kiindulva valószínű, hogy erre is lenne igény.

Ti mivel egészítenétek még ki a listát? Ha kíváncsiak vagytok, hogy szerintünk miért lesz érdemes 2015-ben gamernek lenni, akkor látogassátok meg az idei év legjobban várt játékainak szentelt aloldalunkat és böngészgessetek a cikkek között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)