Itt az új GameStar póló!
Kattints a részletekért!

A PS Vita továbbra is a sor végén kullog - Japán eladások

csempi

Egy felmérés szerint még mindig nem teljesít túl jól a PS Vita.

Hiába az innovatív megoldások, az erős hardware és az remek közösségi elemek, úgy tűnik a PS Vita még mindig messze van az eladási dobogó első helyétől szülőhazájában, Japánban. Egy március 12. és március 18. között végzett felmérés alapján csupán 10021 PS Vita kelt el, míg PSP-ből 18633, Nintendo 3DS-ből pedig a Sony termékeit messze túlszárnyalva 64017 darab fogyott. Emellett ugyanezen időszak alatt a nagytestvéreik tekintetében a Playstation 3-ből 27900, a Nintendo Wii-ből 8127, az Xbox 360-ból pedig csupán 1145 darab kelt el.

A szoftvereket nézve a Top 20-as listából 8-at Nintendo 3DS, 5-öt pedig PSP játék foglal el. A 3DS címekből a Pokemon + Nobunaga's Ambition aratta a legnagyobb sikert, amiből mindössze 2 nap leforgása alatt 172027 darab fogyott. Azért a PSP sem szégyenkezhet, ugyanis 4 nap alatt 122257 darabot kapkodtak el a SEGA Shining Blade című játékából. A Top 20-as listából továbbá 6 helyet tudhat magának Playstation 3, illetve 1 helyet Nintendo DS szoftver. Ti melyik kézi konzolra/konzolra voksolnátok?

ps vita psp nintendo 3ds eladás ps3 xbox 360 mobil

Hasonló jóságok

24 Komment Szólj hozzá

Oldal: 1 | 2 »
7 24
mcbaya
Dr. Gregory House (9/10)

Kis árcsökkenés... 10-15 ezer, és vinnék mint a cukrot..

8 22
DonCortio
Inaktív)

A DS és a 3DS a megmondhatója, hogy a grafika nem minden. A PSV a hajára kenheti a megahertzeit meg a pixeljeit amíg a lapjárás a 3DS-nek kedvez - jaigen, az utóbbi jóval erősebb, mint egy PSP és a grafikája sem gagyi már...

Aki meg telefonon akar szenvedni az meg is érdemli. Androidra meg iOS-ra nem lesz soha ütőkártya (najó, Infinity Blade, de hát az se egy kategória mondjuk egy Metroiddal), míg a konzoloknak épp ez a lényege: mire jön ki a több, minőségi exkluzív és multiplatform. Amíg nem tudsz rendesen Fifázni, Need for Speedezni, meg anyja kínyját játszani az okostelefonodon addig meg nincs értelme... az új Store-oknak hála meg lesznek rendes átportolások Andoidról meg iOS-ról kézikonzolokra - hoppá!

8 21
Urmomismypennymount
Inaktív)

legjobb kézi konzol, alázza az összes többit+telefonokat..egyetlen hiba h nincs rá játék.

6 20
kaufmate
Dr. Gregory House (9/10)

Fogtam már a kezemben igen a saturnba is próbálgattam többször is és tuti hogy nekem nem kéne 3ds mert gagyi hatása van az egésznek....

6 19
kaufmate
Dr. Gregory House (9/10)

most gondolj például az xperia play-re ott kb ugynaaz van egy kézikonzolod és egy tlefonod egyben majdnem ugyanazon az áron xd, de egy 4"-os kijelzőn simán eljátszok a GTA3-al is csak megszokás kérdése!

8 18
Mr.Rowland
Jack Bauer (10/10)

Szerintem az a baj mint a nintendonál , drága
Árat kell csökkenteni és beindul rendesen a bolt,
mert ha a japcsik sem veszik az jelent valamit...

7 17
rettttenetes
Inaktív)

Szép lista.Én nem tudom nekem melyik konzol lenne jó.

8 16
johny2345
Dr. Gregory House (9/10)

a ps vita legnagyobb hátránya hogy kicsit drága... de hát ez van ... :D

7 15
krisz195
Inaktív)

Na nee, tényleg? Azt hittem, hogy már egy árcsökkentett kézikonzolból, ami régebb óta van a piacon, kevesebb fog fogyni.

7 14
Champy
Inaktív)

Azért egy kézi konzol és egy okostelefon teljesen más világ - főleg ha a PS Vita-ról van szó. Tapasztalatból mondom, mivel volt már a kezemben a Vita, illetve van egy iPhone 4-em. Az okostelefonok is képesek manapság rendkívüli grafikájú játékok megjelenítésére, de azok sosem fognak felérni a kézi konzolos/konzolos darabokkal. Hiába az Eternal Legacy - iPhone -, rakjátok mellé mondjuk a Final Fantasy VII-t. Ég és föld. Az okostelefonok akárhova fejlődnek, sosem fogják kiütni a nyeregből a konzolokat. Ez persze csak az Én meglátásom. ;)

7 13
OG
Inaktív)

Megnézném, hogyan játszol egy 3-4 colos érintőképernyőn akár egy platformert is. Anno k770i-re is volt már NES emulator, ott a gombokkal még valahogy lehetett játszani. De egy érintőképernyős telefonon sehogy sem tudtam még az első pályánál sem tovább jutni a Super Mario Bros 3-ban.

10 12
Feta
Jack Bauer (10/10)

PS Vita sokkal többre képes, mint a 3DS, vagy a PSP (grafika, online, irányítás). Ezért semmi értelmét nem látom annak, hogy hanyag módon minimális idő alatt átportolnák az azokra elkészült részeket. Én, ha MH rajongó lennék, és vennék egy PS Vitát csak emiatt a játék miatt, nem kicsit esne rosszul, ha ugyanazt látom, mint egy másik platformon.
Na most a Capcom emiatt nincs abban a helyzetben, hogy összecsaphassa a munkát, és valószínű ezért nem jött ki MH a Vita launch környékén.
Ami grafika / látvány PSP-n / 3DS-en simán jó, az Vitán egy vicc kb. De nem csak erről van szó, hanem a Vita sokkal erősebb, ezért komplexebb játékelemeket is bele lehet programozni, na meg nagyobb területeket több ellenféllel.

6 10
birkazoli
Jack Bauer (10/10)

Fogtad már kezedben? Tutit nem... Teljesen kényelmes a 3DS, de persze... Manapság divat a CoD-ot szidni, itt az idő, hogy szidják a Nintendo-t is mert arra csak a BF meg CoD kockák szemébe egy csecsebecse...

8 9
The_Reaper_CooL
Jack Bauer (10/10)

Bocs, de ezt a mondatot most nem tudtam értelmezni, úgyhogy megpróbálok úgy reagálni rá, hogy kiválaszthatod, hogy melyik az, amelyik megfelel (vagy mi):

A Capcom-ék azért gyökerek, mert simán átportolhatnák a Monster Hunter Portable 3rd-öt angol nyelven, és akkor lehet, hogy japánban már nem, de amúgy sokan megvennék.

Azért is azok, mert a 3DS-re kiadott játékot kiadhatnák PSVita-ra, és simán fel tudnák újítani más feature-ökkel és egyebekkel.

Amúgy gagyi grafika alatt mit értesz? Az a grafika ami PSP-n van simán jó, valamint van a PS3-ra kiadott HD felbontású rész, ami alig különbözik tőle. Azt simán át lehetne portolni.

Capcom-ék azért gyökerek, mert a 3DS-re adták ki az új MH-t, és nem a PSVitára, VALAMINT ha kiadtak volna PSVitára egy MH részt, akkor már nagyobb lenne a PSVita eladása. De nem, inkább a 3DS-é legyen az...

8 8
kaufmate
Dr. Gregory House (9/10)

azért még nem olyan régen jelent ez meg most nagyon ittvan az hogy mindenki okostelefonok stb... és jobban megéri jelenleg egy erős okostelefont venni mindt ezt majd ha valamikor letolják 50 000 körülire az árát énis veszek egyet de addig biztos nem addig itt a psp-m meg a telefonom ami már majdnem ijen szintü játékokat visz xd
a 3ds-t meg nemértem mert mind hardwereswn mind máshogyan alázza a vita xd
én nemtudom mi a jó ennyire a 3ds -ben a 3d-s kép csak ceszi az ember szemét meg tulajdonképpen csak kevés szemszögből látszik normálisan de cseszi az ember szemét... a grafika nem nagy szám és nemtudom hogy hogyan tetszhet az embereknek még kézbefogni is hülye érzés a 3ds-t xd

6 6
Sellia
Inaktív)

Nekem speciel nem tetszik, olyan mintha fogtak volna mindenféle jó dolgot és gondolkodás nélkül egymásra pakolták volna... Minek érintőképernyő ha van analóg kontroller? Minek a hátulján a tapicskolós rész? Ha nem mindent raktak volna bele jóval olcsóbb is lett volna. Másrészt az egész menürendszere szörnyű és kezelhetetlen szerintem, remélem mások jobban átlátják majd a menü "logikáját".

Oldal: 1 | 2 »