Hirdetés

Toboroz a gamer köztársaság

|

Sok mindent elárul egy gamerről a gépe, ezért érdemes odafigyelni rá. Hogy néz ki, milyen erős, hogyan van megépítve - ha belépsz a gamer köztársaságba, mindegyik akadályt csípőből csillagos ötösre veszed.

Hirdetés

10 év nagy idő, főleg akkor, ha ezalatt az évtized alatt mérnökök százai semmi mással nem foglalkoznak, csak azért törik magukat, hogy neked jobb, gyorsabb, szebb géped lehessen. A Gamer köztársaság, vagyis a Republic of Gamers éppen 10 éve alakult az Asus égisze alatt, mára pedig olyannyira ismertté vált, hogy sokan már csak RoG-ként emlegetik, mint önálló márkát. Ez a bizalom  azonban nem jött automatikusan, keményen meg kellett és meg kell minden nap küzdeni érte.

Hardcore a négyzeten

Végtelenül egyszerű receptet vetett be az Asus a RoG termékek elkészítésénél és ez mind a mai napig működik. Az alapfelállás, hogy a legjobb komponensekből kell hardcore, felsőkategóriás terméket készíteni, amely mindenképpen kitűnik a többi termék tengeréből. Noha ez igen egyszerűen hangzik, kivitelezni már sokkal nehezebb. Például mit lehetne még tovább javítani, fejleszteni egy amúgy is felsőkategóriás alaplapon vagy notebookon, netán egéren ahhoz, hogy az RoG lehessen? Itt vetik be a mérnökök az olyan megoldásokat, mint például az elvárt minőségi határok abszolút túlteljesítése, az egyedi, azonnal felismerhető RoG dizájn és az olyan szolgáltatások, amelyeket sehol máshol nem kapunk meg.

Vegyünk például egy alaplapot. Itt a feszültségszabályzó áramkört a szabványokban leírtaknál két-háromszorosára túlméretezik, ezáltal megnyílik az út az extrém tuning előtt. Ehhez azonban megfelelő szolgáltatásokra is szükség van, így a BIOS-ban külön részleg foglalkozik kifejezetten a túlpörgetéssel, a beállítások mentésével, csak hogy néhány funkciót emeljünk ki. És ha már igazán prémium lapunk van, ami tuningolva is stabilan fut, ezt szeretnénk is megmutatni mindenkinek - erre pedig LED-ekkel és egyedi hűtőbordákkal megtámogatott dizájnt kapunk piros-fekete színkombinációban, a jól ismert RoG logóval.

RoG mérföldkövek

Mindenkinek van kedvenc, régi hardvere, de ahelyett, hogy visszamennénk a C64-ig és a Casio kvarcjátékokig, induljunk inkább 2004-től.

Az A8N32-SLI Deluxe alaplap hallatán sokan a szívükhöz kapnak - ezzel álmodtak, erre gyűjtöttek és mikor végül megvették, csupa jó élményt szereztek építés, tuningolás na és persze játék közben. Merthogy ez a lap legendásan jól sikerült, ahogy a nem sokkal később megjelent, immáron Intel platformra készült P5N32-SLI Deluxe is. Itt már érezte az Asus, hogy az ilyen, hibátlan gyémántokat érdemes kiemelni a sorból, és miután főleg a gamerek és tuningolók kedvencei, még inkább a kedvükben járni.

Anélkül, hogy az "extrém" és "ultra" szavakat újrahasznosítva, elcsépelt nevet adtak volna ezeknek a különleges lapoknak, hosszas agyalás után inkább a Project G fejlesztői kódnevet ragasztották rá. Mire 2006-ban véglegesítették a termékskálát, meg is született a tökéletes elnevezés: ez lett a Republic of Gamers.

A következő nehéz feladat az volt, hogy a RoG hírnevet szerezzen. Ebben a tuningcsapatok siettek az Asus segítségére, akik az utolsó leheletig kihajtották az új alaplapokat, ezzel azonnal a világranglisták élére repítették a RoG márkanevet. Minderre csak rátett egy lapáttal, hogy az otthoni végfelhasználók is bámulatos, addig nem látott eredményeket értek el PC-ikkel, amik ráadásul egyre jobban is néztek ki.

RoG-uralom

Ahogy teltek az évek, a RoG lapok bebetonozták magukat a csúcskategória élére, és az is egyértelművé vált, hogy ezt a speciális megkülönböztetést és respektált márkát más területeken is szívesen fogadnák a felhasználók. Nem is kellett sokat várni és megérkeztek a Republic of Gamers videokártyák, majd monitorok, hangkártyák, komplett PC-k, perifériák és a gamer notebookok is. Utóbbinál telített és nehéz piacon kell helytállnia a termékeknek, ezért nem is kérdéses, hogy mindennél agresszívebbek az újítások: a tiszteletet parancsoló dizájn mellett olyan extrák jelentek meg itt elsőként, mint például a GeForce GTX 980M, a RAID-be kapcsolt SSD-k, a mobil PC-be épített G-Sync kijelző és a legújabb, a vízhűtéses dokkoló.

Megbízhatósági garancia

Az elmúlt 10 év nagyon izgalmasan alakult a RoG számára és minden jel arra mutat, hogy a folytatásban sem fogunk unatkozni. Az Asus 2015-ben elindította RoG-certified programját, amelyben komponensgyártókkal együttműködve egyes termékek megszerezhetik a RoG-hitelesítést. Ez garantálja a felhasználók számára, hogy a márkától megszokott csúcsminőséget kapnak ütős dizájnba csomagolva. Noha nemrég indult a program, máris elérhető jó néhány figyelemreméltó RoG-certified termék. Kedvencünk az In Win H-Tower háza, amely képes szétnyílni működés közben, emellett többféle, tuningra előkészített DDR3 és DDR4 RAM-modul is felkerült a listára, és speciális hűtési megoldások is megjelentek RoG logóval, amelyekkel garantálható a sikeres extrém tuning.

És még kérded, miért ez a bajnokok választása?

Ha további érdekességeket akarsz olvasni a témában, akkor kattints ide.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)