Hirdetés

Laptop játékhoz? Van olyan megoldás, ahol nem kell kompromisszumokat kötnöd

|

Méghogy elég a 720p és a 30 fps? A legújabb RoG notebookok nem viccelnek: minden játékunk maximális részletesség mellett fog száguldani úgy, ahogy eddig csak asztali gépeknél (vagy még ott sem) láttuk!

Hirdetés

Aki mostanáig kételkedett abban, hogy komolyan vehetők-e a gamer notebookok, azoknak tudunk olyan gépeket mutatni, amik bizonyítják, hogy hordozható gépen is futhatnak 60 fps-sel a legújabb játékok. Ja, azt kifelejtettük, hogy maximális részletesség mellett, G-Sync-kel és természetesen 4K-ban!

RoG GX800

Kezdjük máris a bulldózerrel, a GX800-as modellel, amiben minden földi jót megtalálunk. A gamer notebookok vezérén nem lehet fogást találni - már ami a kötözködőket illeti. A 18 colos kijelző ugyanis csodálatos képminőséget biztosít, köszönhetően az első osztályú, 4K-felbontású panelnek. Noha egyéb esetben most azt javasolnánk, nézzetek inkább egy FHD vagy WQHD-felbontású kijelzővel szerelt gép után, ezúttal azt kell, hogy mondjuk, a 4K a tökéletes választás. Az Asus mérnökei ugyanis megoldották, hogy még Ultra HD-ben is megkapjuk a 60 fps-t. És hogy mi a varázslat? Igazán egyszerű: fogtak két darab GeForce GTX 1080-at és SLI-be összekapcsolták őket, majd mindezt beépítették a GX800-ba!

Persze mit sem érne egy kiegyensúlyozatlan rendszer, ezért a ma elérhető legerősebb, Intel Core i7-6820HK processzor került a GPU-k mellé 64 GB DDR4 RAM társaságában. Nem maradhatott ki az M.2-es NVMe RAID 0 SSD-tömb és a létező összes, vadonatúj technológia sem, ahogy a vízhűtéses dokkoló is jár a géphez, az önfeledt játékot pedig mechanikus gamer billentyűzet biztosítja. Ja, hogy te VR-hoz keresel gépet? - a GX800 tökéletes választás ehhez is.

RoG G800

Persze nem mindenki a hatalmas GX800-tól jön izgalomba, ezért szerényebb, cserébe elérhetőbb notebookok is készültek az Asus versenyistállójában, de ezeknél sem igazán lehet kompromisszumokról beszélni. A GX800 amellett, hogy olcsóbb, szintén a ma elérhető legerősebb mobil GPU-t kapta, ahogy a GeForce GTX 1080 mellé pakolt egyéb komponensek is csúcskategóriásak. Ebbe beletartozik az Intel K-szériás processzor, az akár 64 GB rendszermemória, a 4K-s kijelző és a háttérvilágításos, mechanikus kapcsolókkal szerelt gamer tasztatúra is. A gép hátuljáról a vízhűtő-dokkolóhoz szükséges csatlakozások sem maradtak le, így abszolút asztali PC-szintű teljesítményt tudunk kicsikarni a G800-ból, sőt, a tuning is járható út, ha szeretnénk a gyorsat még gyorsabbá tenni.

RoG G752VS/VM

Gamer kivitel ide vagy oda, mégiscsak notebookokról van szó, így a mobilitás sokaknak kiemelten fontos. A vadonatúj G752-es modellek táskabarát gamer notebookok, miközben a teljesítmény terén sem kell szemlesütve szégyenkezniük. A G752VS notebook természetesen az új generációs GeForce GPU-t kapta, abból is a GTX 1070-es modellt, amelyhez tuningolható Intel Core i7 processzor tartozik sok-sok RAM-mal és villámgyors SSD-vel. A G752VM még barátságosabb árazású, ám attól, hogy a videochip egy GeForce GTX 1060-as, még nem kell félve lesnünk, mikor esik be az FPS-számláló kritikusan alacsony szintre (mert egyszerűen nem fog). A kijelzőnél külön fontos kiemelni, hogy 120 Hz-es frissítést kapunk, így a kép szétcsúszásától, a gyors egérmozdulatok akadásától nem kell tartanunk, bármilyen játékban megállja a helyét a masszív, de hordozható G752 most és akár évek múltán is.

RoG Strix GL502VS/VM

Pehelysúlyban indul a GL502-es gamer notebook, vagyis aki naphosszat cipelné notebookját, most jegyezze fel ennek a PC-nek a típusszámát. A GL502VS/VM gépek ugyanis könnyűek (2,3 kg) és meglepően vékonyak (max. 30 mm) - főleg azokután fogunk meglepődni, amikor kiderül, hogy a kecses készülékházban bizony teljes értékű, valódi négymagos Core i7 processzor és GTX 1070, illetve a VM esetében GTX 1060 GPU dolgozik. A mobilitás és karcsúság ellenére nem maradt el a dögös gamer-dizájn, a gamerek igényeihez szabott billentyűzet, a villámgyors NVMe M.2 SSD és a pazar képminőséget biztosító, G-Synces kijelző sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)