Hirdetés

Gamer füles, póráz nélkül

|

Az őrületbe kerget, hogy amikor oldalra fordulsz lerepül a fejedről a headset, miközben megfojt a zsinórja? Elegáns megoldást találtunk!

Hirdetés

Lehet játszani hangfallal és használhatjuk a webkamera mikrofonját is, de az élmény mérföldekre lesz a tökéletestől, a csapattársak pedig nem lesznek elragadtatva a borzalmasan zajos hangunktól. Helyette a logikus döntés a headset, amivel sokkal jobban beleélhetjük magunkat a harcokba, miközben a mikrofon is kizárólag csak a mi hangunkat rögzíti. Igen ám, de a headsetek közt óriási különbségek vannak, és könnyen kifoghatunk borzalmas megoldásokat. Éppen ezért érdemes inkább biztosra menni.

RoG Strix Wireless gaming headset

Ennél beszédesebb nevet nem is lehetett volna találni a legújabb, Strix gamer fülesnek. Az Asus fejlesztése egy olyan, kifejezetten gamerek számára kialakított headset, amely a már ismert Strix fülesek minden előnyét megőrizte, ám végre elmaradt a zsinóros összeköttetés. Ehhez a Strix Wireless 2,4 GHz-es rádiós kapcsolatot használ, méghozzá dupla antennával és alacsony késleltetéssel, hogy minden hang azonnal, interferencia nélkül eljusson füleinkbe, illetve a mikrofonba üvöltött parancsaink is azonnal a csapattársaknál landoljanak. Erre 15 méteres távolságon belül képes a headset, amely igazán figyelemre méltó, ahogy sokak számára lesz hasznos a térhangzást alaposan kitoló virtuális 7.1 technológia is. Ehhez a Sonic Studio alkalmazást is megkapjuk, hogy pontosan testre (azaz fülünkre) szabhassuk a fejhallgató hangzását.

Zsinór nélkül is vagány

Miután a kábelt elhagytuk, jogosan merül fel az aggasztó kérdés, hogy milyen gyakran kell tölteni a Strix Wirelesst. Szerencsére jó hírünk van, ugyanis a beépített 900 mAh-s akkumulátor több mint 10 órás használatot garantál, ami nemhogy sütiből, még játékból is éppen elég egy napra. Ha pedig mégsem, hát menet közben is feltölthetjük az akkumulátort, vagy nemes egyszerűséggel csatlakoztathatjuk a jack-végű kábelt és kábeles headsetként használhatjuk tovább a Strix Wirelesst.

A hangminőség miatt igazán nincs miért aggódni, a basszusokról pedig óriási, az átlagos, 40 mm-es helyett 60 mm-es hangszórók gondoskodnak, melyeket minőségi neodímium mágnesekkel szereltek. A kényelemről és stabil tartásról a már bizonyított dupla fejpánt gondoskodik, illetve az elengedhetetlenül fontos kezelőszervek sem maradtak le. A fülkagyló oldalán, egyszerűen kitapintható helyen a ki/bekapcsolót, a mikrofon némítót és a hangerőszabályzót is megtaláljuk.

Konzolosok, figyelem!

Már azt hinnénk, több figyelmesség nem fér egy headsetbe, de a mérnökök nem így gondolták. Ugyanis a zsinórnélküli kapcsolat mellett megmaradt a kábeles csatlakoztatás lehetősége hagyományos, 3,5 mm-es jacken keresztül, amely természetesen kompatibilis a játékkonzolokkal, sőt, a notebookokkal és asztali PC-kel is. Hogy ne jöjjünk zavarba, minden szükséges átalakítót és Y-kábelt megkapunk a csomagban, hogy akár PlayStation, akár Xbox játékkonzolhoz, vagy gamer notebookhoz és asztali PC-hez is csatlakoztathassuk a Strix Wireless headsetet és máris indulhasson a játék.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)