Hirdetés

Szóljon a hatlövetű kézalávaló, avagy a jó játékhoz jó periféria kell

|

Asztalon a menő gamer notebook, játék beizzítva, megvan a 60 fps, mégsem sikerül a pontos célzás, csapnivaló a játékélmény, a vége pedig sajgó fül és csukló? Itt az ideje perifériát cserélni.

Hirdetés

Szeretnétek egy jót kacagni és elborzadni, ráadásul mindezt notebookotok előtt? Mi megtettük: indítottunk egy FPS játékot és megpróbáltuk azt touchpaddal játszani, csutkára tekert hangszórókkal. Az eredmény sok-sok fejlövés lett - amit mind mi kaptunk. Az ok egészen egyszerű: a notebookba szerelt touchpad nem játékra való, a hangszórók pedig sokszor nem szólnak túl jól, vagy ha mégis, hát a térhangzás, a pozicionálás elősegítése nem adott. Ha nem csak az újratöltő képernyőt szeretnénk nézegetni pár percenként, itt az ideje megfelelő perifériákat beszereznünk, és ha már választunk, hát ne érjük be akármilyennel - menjünk rá a RoG-os kiegészítőkre!

 

Célzóvíz helyett

Egy jól megválasztott egér eldönthet egy csatát a virtuális csatamezőn, ha pedig még extrákat is tartogat ez az egér, hát hosszú órákon át is állni fogjuk a támadásokat sajgó csukló nélkül. A RoG Gladius amellett, hogy nagyon jól néz ki és már kilóméterekről süt róla, hogy gamereknek tervezték, tartogat néhány olyan extrát, amit máshol nem kapunk meg - főleg nem ennyiért!

A szögletes dizájnnal megáldott, fekete, jobbkezes egéren pirosan világít a jól ismert RoG-logó, a két főgomb pedig teljesen osztott és kellően nagy ahhoz, hogy még véletlenül se csússzanak le róluk ujjaink. Az oldalt gumírozott borítás segít abban, hogy mindig stabilan fogjuk, és hála az égnek, a tervezők nem pakolták tele 10-20 gombbal az oldalsó falakat - csupán két hasznos extra gombot kapunk könnyen elérhető helyen. Felül, a szintén gumírozott, kellően nagyméretű görgő alatt a DPI-váltó gomb helyezkedik el, amellyel akár 6400 DPI-s beállításra is válthatunk játék közben. Ez valós érték, nem holmi interpolált hazugság, és ez még csak a kezdete az extráknak. Merthogy a Gladius az első olyan egér, amely a szokásos, 1000 Hz-es lekérdezés helyett már 2000 Hz-es lekérdezést is támogat, így még pontosabban, rövidebb reakcióidővel célozhatunk.

Ha már belekezdtünk az extrákba, ne hagyjuk abba. Amellett, hogy a gombok teljes körűen makrózhatók a mellékelt programmal, beállíthatjuk a világítást, a sebességértékeket és még az aktuálisan használt felülethez is kalibrálhatjuk az érzékelőt. A gombok alatt 20 millió kattintásra hitelesített Omron kapcsolókat találunk, ám itt az Asus egy egészen egyedi megoldást választott: a speciális foglalatokban egyszerűen kicserélhetjük ezeket a mikrokapcsolókat, így az ízlésünknek megfelelő keménységű és pontosságú kapcsolókat építhetünk be.

Végül még egy fontos szolgáltatást említenénk, amit mindenki hasznosnak fog találni. Amikor halásszuk elő gépünket és perifériáinkat táskánkból, mindig az egér kábele akad a kezünkbe, amit el is kezdünk szépen kihúzni. Persze ez össze van gabalyodva, beakad mindenhová és ha nagyon rángatjuk, hát akár el is szakadhat. A Gladius textilborítású kábele egy micro USB csatlakozóval kapcsolódik az egérbe, így amikor szállítjuk, kihúzhatjuk, hogy ne tekeredjen rá kígyó módjára a táskában lévő többi eszközünkre. Hogy még elegánsabb lehessen a szállítás, egy hordozótáskát is kapunk a Gladiushoz, ami kívül-belül vérbeli gamer egér ötletes és hasznos funkciókkal.

 

Fülre tapasztott hangfalak

Csodálatos változást tapasztalunk a notebook piacon: a gyártók elkezdtek odafigyelni a jó hangzásra! Ez nagyon jó hír, tényleg örülünk neki, de a vékony gépházakba túl jó hangszórók egyszerűen nem férnek bele, márpedig milyen hangulatromboló is az, amikor a ránk támadó szörnyeteg Sokol rádió minőségben, torzítva és zajosan vinnyog ránk. Hogy ez az üvöltés tényleg velőtrázó legyen, de azért ne kelljen egy komplett hi-fi berendezést a hátunkon cipelni, szerezzünk be egy fejhallgatót. És ha már fejhallgató, hát legyen rögtön headset, hogy csapattagjainkkal beszélni is tudjunk. Ha pedig már headset, hát ne adjuk alább egy menő, dizájnos gamer headsetnél, mint amilyen a RoG Orion Pro. A fekete-piros, igen nagyméretű gamer füles nagyon kényelmes, párnázott fejpánttal tartja fejünkön a 100 mm átmérőjű, zárt kagylókat. Ezekben neodímium mágnessel hajtott, 50 mm-es hangszórók dübörögnek, amelyek a hifi szcénában is jónak számító értékekkel dicsekedhetnek.

Noha elsőre nem látszik, az Orion Pro-ban egy mikrofon is rejtőzik, amelyet a baloldali kagylóból húzhatunk ki egyszerűen. Ez ráadásul teljesen hajlékony, így egészen a szánk elé hajlíthatjuk, amikor pedig nincsen rá szükség, egy mozdulattal visszatolhatjuk a helyére.

Az Orion Pro a 3,5 mm-es jack csatlakozóval PC-hez, mobilhoz és konzolhoz is csatlakoztatható, de PC-sek egy USB-s hangkártyát is kapnak. A RoG Spitfire teljesen drivermentes, használata pedig végtelenül egyszerű. A kimenetre csatlakoztatjuk az Orion Pro-t és máris működik a Spitfire. A pirosan világító irányítón speciális gombokat is találunk. Az egyik azonnal 7.1-es virtuális térhangzást aktivál, a másik pedig speciális, FPS equalyzert kapcsol, hogy tökéletes minőségben halljuk a csatazajt. Fontos még megemlíteni a Spitfire-rel kapcsolatban, hogy miután USB-n kapja a digitális adatot a gépből, egyből kiszűri a kellemetlen analóg zajokat, a dedikált fejhallgató erősítő pedig szép, tiszta hangot biztosít.

 

Stílusos biztonság

És ha már minden szükséges gamer perifériából beszereztük a legjobbakat, érdemes vigyázni is rájuk, ahogy gamer notebookunkat is óvni az esetleges balesetektől. Ehhez nem is lehetne jobbat ajánlani egy dizájnban is passzoló, vagány hátizsáknál vagy oldaltáskánál. A RoG Nomad hátizsákról azonnal látszik, hogy olyanok tervezték, akik tényleg ilyennel járnak nap, mint nap, mert mindennek pont ott van a helye, ahol szerintünk is logikus lenne. A fő rekesz természetesen a notebooké, amit minden oldalról kellő védelem óv az esetleges ütődésektől.

A hátizsák értelemszerűen nagyon népszerű, de hiba lenne kihagyni a RoG Messenger oldaltáskát, amely elsőre nagynak és nehéznek tűnik. Nos, utóbbi tulajdonság nem igaz rá, mert pillekönnyű, mégis masszív táskáról van szó, ami nagyon-nagyon jól néz ki. Itt is mindennek külön tartózsebet találunk, a pántok szövevényes rendszere pedig többféle rögzítést is lehetővé tesz, beleérve a biciklis félig oldalt-félig hátul hordást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)