Hirdetés

E3 2013 - a Nordic ügyeskedik a THQ IP-kkel

|

A Nordic Games 4,9 millió dollárért vásárolt be a THQ csődje után, és a lehető legokosabban akar bánni a megszerzett IP-kkel. De mégis hogyan?

Hirdetés

A Nordic Games olyan értékes franchise-okra tette rá a kezét, mint a Darksiders, a Red Faction, az MX, vagy a Titan Quest. De vajon mi lesz velük?

Áprilisban, az egyébként igencsak kis halnak számító Nordic Games fogta magát és 4,9 millió dollárt mozgósított, hogy a THQ elárverezett címei közül megvásároljon párat. Azóta kísérteties a csönd van a beszerzett franchise-ok körül, még a játékosok éves ünnepén, az E3 2013-on sem hallottunk felőlünk semmit.

Az E3 2013-on adott interjújában, a Nordic üzlet- és termékfejlesztésért felelős embere, Reinhard Pollice elmondta, hogy "nagy óvatosan választják ki, hogy melyek lesznek azok a franchise-ok, amik folytatást, vagy egy új részt kapnak", bár ő legszívesebben egy új Deadly Creatures-t készítene.

Ne felejtsük el, hogy a cég relatíve kicsi, ezért egy olyan játék fejlesztése, mint a Darksiders III, nem menne nekik egyedül.

"A Darksiders hatalmas. Ehhez szükségünk lesz egy partnerre. Egy már összeszokott fejlesztőgárdára, akik képesek egy ilyen akciókaland játékot összerakni. Természetesen beszéltünk a játék korábbi fejlesztőivel a dologról, hogy ráérnek-e, mert szeretnénk őket bevonni." - mondta Pollice.

De persze ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen sokak közülük már a Crytek USA-nél dolgoznak és nyilván nem nagyon érnek rá külsős munkákat is elvállalni. Mindenesetre Pollice azt mondta, hogy "a következő két évben ne nagyon számítsunk egy Darksiders folytatásra. Alig két hete kaptuk meg a kódokat és az asseteket."

Pollice biztosított minket róla, hogy a Nordicnak nagy tervei vannak a Darksiders III-mal és hozzátette: "Azt szeretnénk visszaadni a sorozat rajongóinak, amit imádtak az előző epizódokban, de mindezt egy sokkal magasabb szinten".

Kíváncsiak vagyunk, hogy végül mi lesz az IP-k sorsa, nagyon sajnálnánk, ha olyan remek játékok, mint a Darksiders III, vagy Red Faction új része nem készülhetne el.

Ti mit vártok tőlük a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)