Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Bethesda

|

A nagy sikerre való tekintettel a Bethesda idén is saját előadást tart az E3-on, ahol számos izgalmas bejelentésre számítunk.

Hirdetés

2015-ben tartott először külön előadást a Bethesda az E3-on, de Pete Hines és Todd Howard nem hiába utaztak Los Angelesbe. A konferenciát az első pillanattól az utolsóig imádtuk, és az azóta megjelent játékok is kifejezetten jól sültek el. Számos dolgot átmentettek erre az évre, amiket immár nem kell bejelenteni, az E3 inkább csak megágyaz majd az őszi megjelenéseknek. Ne is húzzuk az időt, lássuk, mivel készül a Bethesda a 2016-os E3-ra.

Akik biztosan ott lesznek

Azt már tudjuk, hogy a Dishonored II-ből gameplay-t is kapunk az E3-on, ami 5 hónappal a megjelenés előtt valószínűleg jól tükrözi majd a játék végleges állapotát. A két főszereplővel, új szinkronhangokkal és sosem látott képességekkel felturbózott RPG ha az év játéka nem is lesz, az elődöt ismerve joggal pályázik az év egyik legjobb játéka címre.

A Doom többjátékos módja nem vette le a lábukról a rajongókat, de a kiadó azt ígérte, új pályákkal, fegyverekkel és karakterekkel dobják majd fel a lövöldét. A DLC-k megjelenése a nyáron esedékes, az E3 tehát tökéletes alkalom a hírverésre. Hasonló cipőben jár a Fallout 4 is, melynek első nagy kiegészítője, a Far Harbor nemrég jelent meg, a későbbi csomagokat pedig valószínűleg az E3-on leplezik majd le.

Minden bizonnyal tiszteletét teszi majd a Hearthstone kihívója, a Bethesda első gyűjtögetős kártyajátéka, a The Elder Scrolls: Legends is, ami jelenleg zárt bétában van. Mivel egy elég egyedi koncepcióról van szó ami hosszú tesztelést igényel, megjelenési dátumot még nem várunk.

Akik valószínűleg ott lesznek

Ez már egy kicsit ingoványosabb terep, de az elmúlt hetek eseményei alapján számos játékkal találkozhatunk még a konferencián. Először is itt a BattleCry, amit még 2014 májusában jelentett be a vállalat. A karakterosztályokkal operáló vérgőzös lövölde bétájának tavaly kellett volna elindulnia, de a Bethesda még nem érezte késznek a dolgot, ezért jegelték a rajtot. Az E3-nál jobb lehetőséget nem kapnak, hogy ismét behozzák a játékot a köztudatba, így hacsak nem dobták el teljesen a projektet, találkozunk majd vele az expón.

A Prey 2-t 2011-ben bukkant fel először, ahol nemcsak egy nagyon látványos CGI trailert, hanem egy demót is mutattak belőle. Aztán 2014 végén ezt is lefújta a Bethesda, a kiadó ugyanis nem volt elégedett a minőséggel, nem sokkal később azonban úgy tűnt, hogy a Prey 2 nem vész el, csak átalakul, méghozzá az Arkane Studios kezei közt. Az elmúlt időszakban több jel is utalt rá, hogy a legenda visszatér, szóval kíváncsian várjuk a bejelentést.

Két olyan fejlesztőcsapata is van a Bethesdának, akik mostanság a félhomályban dolgoztak. Az egyik a MachineGames, akik a Wolfenstein: The New Orderrel robbantak be a köztudatba, és jelenleg egy ismeretlen FPS játékot fejlesztenek, valamint a Tango Gameworks, amit Resident Evil atyja, Shinji Mikami alapított. Náluk az Evil Within óta elég nagy a csend, de előbb-utóbb csak lesz belőle valami.

Akiket szeretnénk, ha ott lennének

Elég valószínűtlen, hogy a Bethesda Game Studios már most előállna a The Elder Scrolls széria hatodik részével. A fejlesztőcsapat általában egyszerre csak egy játékon dolgozik, és mivel a Fallout 4-hez még jó ideig érkeznek majd a DLC-k, a Skyrim utódjának fejlesztése még valószínűleg nagyon korai szakaszban jár. Mivel anno a Fallout 4 is idő előtt szivárgott ki, talán most legalább megemlítik a TES6-ot, hogy elejét vegyék a találgatásnak.

Az id Software valószínűleg nem szakad majd bele Doom DLC-k fejlesztésébe, és mivel most a megjelenést követően  a rajongók egy sáros Quake kulcstartóra is rávetnék magukat, csak hogy egy hajszállal közelebb kerüljenek gyermekkoruk másik nagy kedvencéhez, ennél jobb alkalom nem nagyon van arra, hogy bejelentsék a Quake 5-öt, amit valószínűleg csak Quake-két fogunk emlegetni.

Todd Howard néhány hónappal ezelőtt elmondta, hogy a jövőben nem akarnak egyszerűen a Fallout és Elder Scroll játékok közt váltogatni, hanem három nagy meglepetés is van a tarsolyukban, amelyekről egyelőre csak annyit árulhat el, hogy mint a Bethesda többi játéka, ezek is hatalmasak lesznek. Mivel tavaly is azokra a játékokra koncentráltak, amikből már gameplay-t, de legalábbis trailert tudtak mutatni, jó eséllyel ezeket a projekteket sem látjuk majd viszont a konferencián.

Szerintetek tartogat még valamilyen meglepetést a Bethesda?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)