Hirdetés

E3 2016 - Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

|

A Bethesda konferenciája nyitotta meg hivatalosan az E3-at, és bár az előadás nagyrészt papírforma szerint alakult, azért elégedetten bólintottunk a végén

Hirdetés

Az EA Play nem túl dinamikus nyitánya után a Bethesdától olyat kaptunk, hogy a fal adta a másikat. Záporoztak a trailerek, voltak informatív előadások, és váratlan bejelentésekből sem volt hiány. Vágjunk is bele.

Egy közepesen kellemetlen pre-pre show és egy valamivel gyengébb pre-show után késve kezdődött a konferencia, így már meg is fogalmazódott a "Bethesda E3 2016 - gyenge kezdés után erős visszaesés" cím a fejemben, aztán megjelent a Quake logója a képernyőn, és reggel 4:22-kor egy "átmulatott" éjszaka után úgy felpörögtünk, mintha csak egész évben erre vártunk volna.

Persze kint mazur egészen máson merengett:

A Bethesda szeretne visszatérni a gyökerekhez és egy olyan FPS-t letenni az asztalra, amire a hardcore játékosok régóta várnak. A Quake Champions kizárólag PC-re jelenik majd meg, így nincs kontrolleres célzás-rásegítés, vagy fps-limit, mint a konzolos lövöldéknél. Így elsőre remekül hangzik, meglátjuk, valóban olyan pörgős lesz-e, amilyennek ígérik. Valami ilyesmit szeretnénk:

Innen a The Elder Scrolls felé vettük az irányt, ahol több izgalmas bejelentés is várt ránk. Egyrészt bemutatkozott a Legends nevű kártyajáték kampánya, másrészt megerősítést nyert a Skyrim remaster, amely novemberben kerül majd boltokba. A legnagyobb üdvrivalgást számomra érthetetlen okokból a The Elder Scrolls Online kapta, bár meg kell hagyni, hogy a Dark Brotherhood DLC elég jól nézett ki.

A Fallout háza táján is áll a bál. A Fallout Shelter egy nagy frissítést és PC-s portot is kap, a Fallout 4-hez pedig rengeteg extra tartalom érkezik a nyáron. Utóbbi egyébként VR támogatást is kap, csak úgy, mint a Doom, amely igazán pokoli élménynek ígérkezik. Az Unto the Evil DLC feldobja majd a többjátékos játékmódot és a Snap Map is számos újdonságot kap. Azt mondtuk már, hogy a héten ingyen kipróbálható a Doom?

Aztán az Arkane Studios kapta meg a színpadot, és biztosra vettük, hogy a Dishonored 2 lesz terítéken, de kiderült, hogy a csapat párhuzamosan egy másik játékot is fejleszt, ami nem más, mint a Prey. Persze a néhány hónap múlva érkező Dishonored 2-t is alaposan kivesézték, a gameplay trailer mellett a gyűjtői kiadást is bemutatták. 

A The Elder Scrolls VI távol maradt, akárcsak a következő Wolfenstein (bár a Quake trailerben volt rá utalás) és a BattleCry (ezt meg most talán jobb is, ha pihentetik), de volt Quake, amire nem sokan számítottak, és bizony a Prey is elég jól néz ki. Alig várjuk, hogy az augusztus QuakeConon még több infót áruljanak el az ősszel érkező játékokkal kapcsolatban. Örültünk volna több meglepetésnek, de azért ezzel már elvagyunk egy darabig, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)