Hirdetés

E3 2016 - ilyen a Doom és a Fallout 4 a virtuális valóságban

|

A Bethesda nemrég bejelentette a Doom és Fallout 4 VR-ra kihegyezett portjait, van, aki pedig már ki is próbálhatta őket.

Hirdetés

Sok fejlesztőhöz hasonlóan a Bethesda is szeretne beszállni a virtuális valóság bizniszbe, ehhez pedig most meg is találták a két tökéletes tesztalanyt a Doom és a Fallout 4 képében. Vannak olyan szerencsések, akik már most megtapasztalhatták mindezt működés közben is.

Habár a technika rohamos ütemben felődik, a virtuális valóság játékdizájn szempontból még mindig egy kicsit gyerekcipőben jár, főleg azért, mert meglévő játékokat nehéz az újfajta perifériákra átszabni. A GameSpot egy újságírója már kipróbálhatta mindkét említett játékot és meg is osztotta az internettel a tapasztalatait. A Fallout 4 más hasonló játékokhoz hasonlóan teleportálgatással oldja meg a mozgást (mint például a Budget Cuts), de ez nyilván csak egy bizonyos távolságig működik. Az eredeti játékhoz hasonlóan itt is mindent a PIP Boyon keresztül fogunk tudni elérni, ami a karakterünk bal kezére van erősítve és a kontrolleren lévő touchpad segítségével navigálható. Harc közben természetesen más FPS-ekhez hasonlóan a kontrollerrel célozhatunk és lőhetünk, habár a kezdetleges demóban se VATS-rendszer, se pedig újratöltés nincsen, de ez még természetesen nem a végleges változat.

A Doom még sokkal kezdetlegesebb állapotban és inkább hasonlít egy tech demóra, mint bármi másra. A játékban nem tudunk semmilyen módon mozogni, ehelyett egy helyben állunk azzal a kompromisszummal, hogy a démonok nem támadnak meg minket azonnal, hanem egymással kezdenek el harcolni. A Bethesda szerint azért csinálták ezt a tech demót, hogy az ember megtapasztalhassa a szörnyetegek rémisztő méretét a szemüvegen keresztül. A cég nem árult el semmit arról, hogy mik a további tervei a Doommal és a virtuális valósággal, szóval kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak kihozni az ötletből. Igazság szerint egy kicsit nehéz elképzelni, mert a Doom tényleg pörgős játékmenetet és precíz irányítást igényel, a VR pedig egyelőre nem erről híres.

Ti mit gondoltok, életképesek lesznek ezek a játékok a virtuális valóságban is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)