Hirdetés

A 11+1 legfontosabb bejelentés az idei E3-ról

|

Az idei E3-on is elhalmoztak minket a kiadók új játékokkal, fontos infókkal már ismert címek kapcsán, és még néhány hardveres érdekességgel. Ezek voltak szerintünk a legérdekesebbek.

Hirdetés

Az E3, illetve a tényleges kiállítás előtti napok talán a játékvilág legizgalmasabb időszakát jelentik minden évben, általában ugyanis ilyenkorra időzítik legnagyobb bejelentéseiket a legfontosabb kiadók. Ez nem volt máshogy a 2016-os show előtt sem, némelyik leleplezéstől pedig tényleg dobtunk egy hátast, míg másokat látva csak értetlenül pislogtunk. Ahogy a legérdekesebb előzetesekkel is tettük, örömünket és bánatunkat toplistában mondjuk el.

Kicsi a Box, de erős

A konzolok terén a PS4K és a Nintendo NX távolmaradásával gyakorlatilag csak a Microsoft volt aktív, ami rögtön a konferenciája elején ledobtak egy bejelentés-bombát, amikor bemutatták az Xbox One S-t. A gyártó ezzel nem csak az Xbox One külsejét ért kritikákra adott választ, az augusztusban elrajtoló készülék lesz az Xbox azonnali válasza a 4K-s médiatartalmak kérdésére is, ráadásul a szükséges port lehagyásával egy újabb lépést tettek a Kinect elhagyása felé.

Generációs csoszogás helyett

Ennél viszont sokkal ambiciózusabb tervei is vannak a redmondiaknak, amit az előadás végére tartogattak. A Project Scorpióval azt ígérte meg a Microsoft, hogy olyan gépet ad a játékfejlesztők (és persze a gamerek) kezébe, amik a legtöbb, a konzolos fejlesztéshez kapcsolódó korlátot eltörlik és olyan, eddig úri huncutságnak számító dolgokat is elbír, mint a 4K-s felbontású játékok, vagy a virtuális valóság. Viszont mivel ezt nem egy új konzolgenerációként jelentetik meg, nem kell elfelejtenünk addig felhalmozott One-os játékgyűjteményünket sem, illetve a régebbi konzolok tulajdonosai sem maradnak le igazán.

Xbox, vagy amit akartok

Ha már a Microsoft bejelentéseivel kezdtük az új konzolok miatt, nézzük az utolsó nagy újdonságukkal, ami az Xbox Play Anywhere kezdeményezés. Ennek hála a cross-platform játék mellett a cross-buy funkciót is bevezetik az Xbox One és a Windows 10 között. Ahogy Phil Spencer nem sokkal később elmondta, nekik nem a konzolok eladása a legfontosabb, hanem a valódi profitot termelő játékok és az Xbox Live előfizetések eladása. Így az Xbox konzolok ettől kezdve nem az egyetlen lehetőséget jelentik, hogy átéljük az exkluzív játékaikat, ami több potenciális vásárlót jelent a kiadónak és több választási lehetőséget a gamereknek. Ez az új konzolokkal együtt tökéletesen mutatja, hogy a Microsoft komoly változásokra törekszik.

Az élet 100 Hz felett kezdődik

Mindezt viszont megelőzte a Bethesda sajtókonferenciája, nekik szintén nem kell korrepetáció az ütős nyitányokból. Rögtön kezdésképp a nyakunkba zúdították a Quake Championst, ami a hihetetlenül divatos, hősökre épülő FPS-eket egy hiperkompetitív arénalövöldébe oltja. Az elsődleges cél az esportokra fogékony közönség kiszolgálása, de talán nem a LoL-tól, sokkal inkább a CS:GO-tól lopna nézőket és játékosokat a Bethesda. A játékban ugyanis a vegytiszta skill kerül a középpontba, a villámgyors és halálpontos célzás mellett pedig az olyan régi trükkök is visszatérnek, mint a rocket jump.

Jó reggelt, Gordon

Nem ez volt viszont az egyetlen meglepetés, hiszen a pletykáknak megfelelően érkezett ugyan a Prey, de második rész helyett az első részhez egyáltalán nem kötődő rebootot kaptunk. Ez persze nem ok arra, hogy keseregjünk, ugyanis egyrészt a Dishonored-szérián is dolgozó Arkane felel a játékért, másfelől végre egy érdekes sci-fi horrort kapunk. Morgan Yu-t, vagy női megfelelőjét irányítva egy félresikerült kísérlet alanyaiként kell boldogulnunk, ami az emberi faj feljavítását tűzte ki céljául, úgyhogy látszólag nem csak a játékmenet, hanem a sztori is ismét nagyon érdekes lesz.

Apu, vedd meg

Szintén sok részletet ismertünk meg még az E3 előtti pletykákból a God of War visszatérése kapcsán, de arra talán nem számítottunk, amivel végül a Sony meglepett minket. Egyiptom helyett végül tényleg északra utazunk Kratosszal, az itteni mitológia lényei és tájai pedig elképesztően jól néztek ki az első bemutatóban. A játék legérdekesebb részének viszont nem is ez ígérkezik, hanem az, hogy a háború bosszúszomjas istenét apaszerepben, a régi énjével folyamatosan küzdve látjuk majd, ami nagyon izgalmasnak tűnik.

Úgysem akartunk aludni

Szintén érdekes újdonságokat villantott meg a Capcom, amikor ugyanezen a konferencián bedobta a közösbe a Resident Evil 7 első trailerét. Az új epizóddal egyben a széria gyökereihez is szeretnének visszatérni. Az akciófilmekbe illő zombimészárlás után ugyanis megint a horror kerül a középpontba (a shooterek rajongóinak ott lesz az Umbrella Corps), a váll fölötti kamerát pedig a belső nézet váltja. A játék hangulatába már most belekóstolhatunk (bár a demó az atmoszférán kívül teljesen különbözik a teljes játéktól), azt viszont még nem tapasztalhattuk meg, milyen lesz a virtuális valóságba költöztetett Resident Evil, márpedig a hetedik rész ezt is ígéri, szerencsére nem csak PlayStationön.

Kemény motorosok + zombiapokalipszis = ?

A Sony viszont egy másik régi stúdiója, a Syphon Filter-játékok óta főleg csak hordozható PlayStationökre dolgozó Bend új játékát is bemutatta, ami a zombis műfajt közelíti meg kicsit más irányból. A Days Gone főszereplője ugyanis nem egy tipikus jófiú, hanem egy fejvadász, aki ha lehet, inkább nem társul a többi túlélőhöz. Persze a játékmenet sem akármilyen, ugyanis az itt freakernek nevezett fertőzöttek rengetegen, de tényleg elképesztően sokan lesznek, így szimpla lövöldözés helyett egészen másfajta akcióra számíthatunk.

Tizenegy év

2005-ben került ki utoljára játék a Team Ico műhelyéből, ez a hosszú évek óta húzódó csend viszont végre idén megtörik. A tavalyi E3-on ismét előkerült The Last Guardian az idei sajtókonferencián végre megjelenési dátumot kapott. A klasszikusnak számító PS2-es Ico és Shadow of the Colossus után eredetileg PS3-ra készült volna el az új játék, de mivel a régi konzol nem volt elég erős a hatalmas terekhez és a The Last Guardian más feature-eihez, így sokáig rejtegette előlünk a Sony, és végül mégsem bizonyult halottnak.

Most figyelj, Konami

De itt még mindig nem volt vége a PlayStationös meglepetéseknek, ugyanis annak ellenére, hogy Hideo Kojima első játékának fejlesztése még nagyon korai szakaszában jár, már most láthattunk egy érdekes trailert a Death Strandingből. A dizájner persze nem hazudtolta meg magát és amellett, hogy ismét megszerezte főszereplőnek Norman Reedust, egy csomó (egyébként elég érdekes) szimbólumot is a nyakunkba zúdított, úgyhogy valószínűleg megint nem lesz egyszerű értelmezni az akciójáték sztoriját. Így még sok mindent csak sejtetve is a show egyik legizgalmasabb bejelentését sikerült összehozni.

Egyezzünk ki Battlefieldben

Bár a Battlefield 1 kapcsán sok újdonság nem tűnt fel az EA Playen, annak örültünk, hogy játékmenetből nem volt hiány. Ezúttal viszont a szokásosnál jobban örültünk a multiban játszható frakciók bejelentésének, ami más játéknál annyira talán nem lett volna érdekes. Amellett, hogy a Battlefield 1-ben örülhetünk az Osztrák-Magyar Monarchia szerepeltetésének, megtudtuk, hogy ezen kívül is kifejezetten változatos lesz a megjelenített nemzetek listája. Bár az oroszok és főleg a franciák kihagyásából kerekedett némi morgolódás, kiderült, hogy ez utóbbi nemzet saját multis DLC-t kap majd.

+1: Mondd, hogy csak a hó vakít

Tisztán látszik, hogy a Ubisoft nagy bejelentésnek szánta a Steep leleplezését, hiszen a sajtókonferenciája végére  tartogatott trailer előtt még Aisha Tyler is átadta a helyét a kiadót vezető Yves Guillemot-nak. Az Alpokban játszódó sandbox sportjáték tényleg egész szórakoztatónak tűnik, de azt azért nem mondanánk, hogy ez az a játék (még a kiadó felhozatalán belül sem feltétlenül), amitől tényleg eldobtuk az agyunkat. Azt pedig már csak félve említjük, hogy nagyon hasonlít a két évvel korábban bejelentett Snow alapkoncepciójára.

Ránk ezek a bejelentések voltak a legnagyobb hatással, de a kommentek között mindenképp mondjátok el, melyik játék leleplezése fogott meg titeket a legjobban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)