Hirdetés

E3 2016 - PC Gaming Show összefoglaló

|

Bár a tavalyihoz képest fejlődött valamennyit, a PC Gaming Show idén is az E3 legunalmasabb két órájának bizonyult.

Hirdetés

Tavaly rendezték meg először a PC Gaming Show-t, amin akkor nagyon érződött, hogy még gyerekcipőben jár. A rendezvény nem kevés kritikát kapott, amelyek alapján idén meg is próbáltak rajta változtatni egy kicsit, de azért nem annyit, hogy egy pörgős, izgalmas konferencia legyen belőle.

Persze a PC-exkluzív címek nagy többsége rétegjáték, így nagyon nehéz olyat mutatni, aminek mindenki örül. Az AAA címektől az indie fejlesztők tenyérnyi projektjein át rengeteg játék megmutatta magát, úgyhogy ne is szaporítsuk hát a szót, vegyük szépen sorra, mi mindenről volt szó. 

Kezdjük is mindjárt egy nagyobb témával, méghozzá a virtuális valósággal, amely több ígéretes címmel is képviseltette magát. Az új címek köt köszönthetjük a Giant Copot, míg VR portok sorába a Killing Floor, a Serious Sam és a SUPERHOT álltak be. A Killing Floor 2 egyébként egy nagy tartalmi frissítést is kapott, aminek bizonyára örülnek, akik bevásárolták magukat az early accessbe.

A stratégia szintén egy olyan műfaj, ami elsősorban a PC-sek kiváltsága. Az RTS-rajongók szívét már a Show elején megdobogtatta a Dawn of War III (ne kérdezzétek, hogy miért volt egy Space Marine cosplayer a színpadon), de ezzel igazából véget is ért a felsorolás. A Halo Wars 2 már a Microsoftnál is felbukkant, de azért említsük meg.

Az RPG műfaj szerencsére jóval nagyobb számban képviseltette magát. Egyészt ott volt a Mount & Blade 2: Bannerlord, amely a valósághű csatákat részesíti előnyben, másrészt bemutatkozott a Mirage: Arcane Warfare, amelyben a mágia is szerephez jut. A Pillars of Eternity alkotói a Tyranny-val hakniztak, a Life is Strange fejlesztői pedig a Vampyrt mutogatták, de a gameplay itt sem volt túl meggyőző.

A túlélőjátékok továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendenek, így nem csoda, hogy ezen a téren is volt pár bejelentés. Az Ark: Survival Evolved egy hatalmas frissítést kap, a Dont't Starve alkotói pedig az űrbe készülnek az Oxygen Not Included névre keresztelt csodával. A Finji az Overlandet hozta ki az expóra, a Layers of Fear alkotóinak új játékában pedig szintén a túlélés a cél, igaz, ők horror köntösbe csavarták az Observert.

Lövöldékből sem volt hiány, de azért maradéktalanul elégedettek sem voltunk a kínálattal. Az Arma 3 legújabb kiegészítője mellé befutott a Day of Infamy (ami úgy néz ki, mintha '97-et írnánk) és a free-to-play Warframe frissítése is. Az egyetlen meggyőző cucc a Cliffy B nevével fémjelzett Lawbreakers, de még ez is messze van a véglegestől.

A sci-fi világot a Turing Test nevű kalandjáték, a Lords of the Fallen fejlesztői által készített The Surge és az űrhajós Dual Universe képviselte, a PC Gaming Show végére pedig még a Square Enix is beesett, akik a Deus Ex: Mankind Dividedet mutogatták egy kicsit.

Bár elég sok játékot mutattak be a több mint két órás show alatt, a szánk nem sokszor maradt tátva, hacsak nem azért, hogy ásítsunk egy nagyot. Kétségtelen, hogy tavalyhoz képest érezhető volt a fejlődés, de azért nem bántuk, hogy kezdődött a Ubisoft konferencia.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)