Hirdetés

Quake Champions előzetes - mit remélhetünk a multis lövöldétől?

|

Igaznak bizonyultak a pletykák, valóban készül az új Quake. De mi változik a régiekhez képest? Találgatás a Quake Champions kapcsán.

Hirdetés

Már nem olyan az E3, mint tíz, vagy akár még öt éve volt. Akkor még úgy-ahogy meg lehetett őrizni a nagy titkot, most viszont rossz esetben napokkal a havatalos bejelentés előtt kiszivárog a takargatni való, így példának okáért a Bethesda E3 2016 showműsora keretében debütált Quake Champions sem szólt akkorát. Oda a meglepetés, oda az E3? Kétségtelenül ez a téma is megérne egy külön cikket, de most foglalkozzunk az id Software soron következő játékával.

Mióta a Zenimax (a Bethesda anyavállalata) rátette a kezét John Carmack egykori stúdiójára, észrevehetően nagyobb fordulatszámon pörögnek a srácok és nem kell feltétlenül egy örökkévalóságnak eltelnie, míg megszülnek egy játékot. Alig egy hónappal a Doom után már le is leplezték a Quake Champions című többjátékos lövöldét, amely egyszerre merít mindhárom korábbi epizódból, bár nem ugyanakkora kanállal.

Dióhéjban úgy lehetne összefoglalni, hogy a Quake főszereplője más hősökkel összefogva kel birokra a Quake II és a Quake IV stroggjaival a Quake III Arena: küzdőterein. De igazság szerint ennél egy picit bonyolultabb a felállás.

Multi-tálentum

Nagyjából az 1999-es Quake III: Arena után történhetett valami, mert a srácok láthatóan nem találták helyüket a többjátékos lövöldék piacán, mintha nem értették volna a játékosok igényeit. Sem a Doom 3, sem a Rage multija nem volt képes számottevő rajongót maga mellé állítani, bár az új Doom már jobban muzsikál. Igaz, egyúttal meg is osztja a játékosokat. Ennek ellenére úgy tűnik, vérszemet kapott az id Software, ezért a Saber Interactive-val (Timeshift) karöltve készíti kizárólag PC-re az arénashooterek új trónkövetelőjét. Utóbbiról viszonylag kevés kézzel fogható információ áll rendelkezésünkre, ám a Quake Champions trailer láttán, valamint pár fejlesztői kijelentés ismeretében egy korai képet már kialakíthatunk magunknak az egyelőre megjelenési dátum nélkül álló lövöldéről.

Karakteres játékélmény

Az már biztos, hogy ezúttal több, eltérő külsejű és képességű karakter közül választhatunk. Egyikül pedig nem más, mint Ranger, a Quake korábban már emlegetett protagonistája. Emberünk sörétest hord magánál, melynek hátrányát (rövid hatótávolság) úgy küszöböli ki, hogy az ellenfél közelébe hajít egy Dire Orb-ot, majd odateleportál. Ha erről a Telefrag jutna eszetekbe, az szándékos. Rajta kívül lesz még egy feltűnően kék hajkoronát viselő hölgyemény, aki gépfegyverrel rohangál, de ha a helyzet úgy kívánja, Phase Out képességének köszönhetően fénylő porfelhővé változhat, miáltal rövid időre ártalmatlanul suhannak át rajta a lövedékek. Továbbá feltűnik a trailerben Visor, a Quake 3 körfűrésszel és railgunnal felszerelt stroggja, aki elvileg képes lesz a válaszfalak túloldalán dekkoló ellenséget is kiszúrni. Végezetül az első négy karakterből második újoncként bemutatkozott egy tetőtől talpig páncélozott behemót, aki rakétavetővel a kezében szeretne győzelmet aratni.

Tim Willits projektvezető elárulta, hogy mind a rocket jump, mind az oldalazó ugrás szerves részét képezi majd a karakterek mozgáskultúrájának.

S bár erről nem esett szó, feltehetően magunkhoz vehetjük az elhullottak fegyvereit, legalábbis a videó erre enged következtetni. Páncélos barátunk különleges képessége egyfajta fejjel a falnak-jellegű roham lesz. Valami azt súgja, nem egészséges az útjába állni.

Valami az Overwatch helyett?

Mint láttható, a Quake Champions egyszerre szeretné a széria máig kitartó híveit és az új típusú aréna- és MOBA-shootereken szocializálódott játékosokat megszólítani. A QuakeCon után vélhetően okosabbak leszünk, kiderülhet a várható megjelenés körülbelüli intervalluma, a hősök, a játékmódok és esetleg a premier napján elérhető pályák száma. 

Mit gondoltok, életképes alternatívát jelenthet a csapból is folyó Overwatch helyett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)