Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Sony PlayStation

|

Biztos, hogy a Sony idei E3-as előadásán kiemelt szerepet kap a VR, de hagyományos játékokra is jut majd idő. Vajon lesz PlayStation 4 Neo?

Hirdetés

Az elmúlt két évben elégedettek lehettünk azzal, amit a kiadók az E3-ra vittek. Rengeteg csodálatos játékot láthattunk, meglepő bejelentéseknek lehettünk tanúi, de az idei év jó eséllyel felülmúlja ezeket is. Új konzolok, új technológiák mind a Sony, mind a Microsoft részéről. Sok pletykát hallottunk, meglátjuk, mi bizonyul igaznak a végén, viszont addig is elmélkedünk kicsit azon, miről szólhat majd a június 14-én hajnali 3:00-kor kezdődő PlayStation sajtókonferencia.

PlayStation Neo vagy 4K

Megoszlanak a vélemények arról, mennyire jó ötlet egy nagyobb teljesítményű konzolt kiadni úgy, hogy még három év sem telt el a generációváltás óta. Sajnos sem a PlayStation 4, sem az Xbox One esetében nem volt akkora ugrás, mint a PS3 és az X360 megjelenése idején, amikor ezeken a gépeken szebben futottak a játékok, mint a legtöbb PC-n, így teljesen érthető, ha mindkét gyártó még azelőtt lép, mielőtt a PC nagyon elhúzna (hangsúlyos a "nagyon"). 

Az elmúlt hónapokban több, egymástól független forrás is megerősítette, hogy készül a PlayStation 4 Neo (vagy 4K, nem tudjuk még, hogy hívják), ami alapvetően csak teljesítményben különbözik a jelenleg kapható konzoltól. A Sony nem akarja kettéosztani saját táborát, így minden funkció, kiegészítő működni fog a sima PS4-gyel is, viszont aki a Neót szerzi be, az garantáltan legalább 1080p-s felbontás mellett, minimum 30 fps-sel élvezheti a játékokat. Olyan extrákra érdemes még számítani, mint a kibővített osztott képernyős mód. A Neo nagy eséllyel azért jelenik meg, hogy a PlayStation VR-ra ne csak rövid, egyszerű demókat lehessen készíteni, hanem biztosított legyen a hardver a nagyobb projektek számára is. 

PlayStation VR

Az októberben megjelenő PlayStation VR, valamint a megjelenéskor elérhető játékok biztosan kiemelt szerepet kapnak a sajtókonferencián. A Sony saját virtuális valóság eszközének nagy esélye van a sikerre, ugyanis az Oculus Rifthez és a HTC Vive-hoz képest nagyon baráti az ára, pláne úgy, hogy nem kell hozzá drága csúcsgép, csak egy konzol. Tudjuk, hogy készül hozzá a Star Wars Battlefront egy változata, megjelenik majd rá az EVE: Valkyrie, a Driveclub VR, illetve exkluzívként a R.I.G.S., és igazából minden projekt, amit eddig látunk, izgalmasnak tűnik. Biztos, hogy hoznak új játékokat, bejelentik, hogy a meglévők közül melyik kap támogatást (garantáltan ilyen is lesz) valamint részletezik, pontosan mire lesz képes a PSVR. Nagyon várjuk. 

Játékok

A tavaly bejelentett játékok közül várhatóan a Horizon: Zero Dawn lesz a középpontban, de szánnak majd időt a Gran Turismo Sportra, a The Last Guardianre (amivel kapcsolatban még mindig az az álláspont, hogy idén megjelenik), a Media Molecule-féle, csendben formálódó Dreamsre és a Detroit: Become Humanre is. Bejelenthetik a God of War 4-et, ami az egyik első, Neón jobban futó játék lehet, valamint a The Last of Us 2-t, ami biztosan készül, csak az a kérdés, a Naughty Dog készen áll-e már arra, hogy mutasson belőle valamit. A napokban elhalasztott No Man's Sky ismét kaphat egy rövid szegmenst, a Call of Duty: Infinite Warfare biztosan a Sony előadásán jelenik meg, valamint a Destiny új kiegészítőjét is részletezhetik. Több jel is arra mutat, hogy Crash Bandicoot visszatér, de ezt nem merjük biztosra venni. A Final Fantasy XV-re garantáltan szakítanak egy kis időt, és mivel a Square Enix idén nem tart saját előadást, talán a Rise of the Tomb Raider PS4-es változatát is betolják valahogy a programba.

Amit nagyon szeretnénk, az egy Resident Evil 7 bejelentés, illetve a Rockstar részéről bármi; új Grand Theft Auto V DLC, Red Dead Redemption 2, a régóta kérdéses állapotú Agent, egy L.A. Noire. Ezek közül az egyiknek muszáj ott lennie. A Nier: Automata, a Gravity Rush 2, a Shenmue 3, a Yakuza 0, számos indie játék, és a PlayStation Now további országokra való kiterjesztése esélyes, de a PlayStation Vita feltámadására már nem számítunk, és valószínűleg követője sem lesz.

Mit gondoltok, mi lesz még? Ha valamit kihagytunk, vagy van bármi, amire vágytok, írjátok meg kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)