Hirdetés

Star Wars Battlefront előzetes - Erősített az E3

|

Az EA betartotta az ígéretét, és a Star Wars Battlefront játékmenetéről készült videókat hozott az idei E3-ra. De mit tudhatunk még?

Hirdetés

Rengeteget vártunk a Star Wars Battlefront valódi leleplezésére, az E3-as sajtókonferenciák alatt pedig kijutott a jóból azoknak, akik játékformában is szeretik átélni a Csillagok Háborúja-univerzum küzdelmeit. Az éjszaka folyamán két egészen eltérő játékmód, és három ikonikus karakter is bemutatkozott.

Először az Electronic Arts sajtókonferenciájának fináléjaként láthattuk a DICE műhelyében készülő csodát, egészen pontosan a húszfős csapatokat egymásnak eresztő Walker Assault módot. Ebben értelemszerűen a birodalmiaknak kísérniük kell a brutális tűzerővel bíró AT-AT-t, amit a lázadók megpróbálnak majd megsemmisíteni, mielőtt elpusztítaná a bázisukat. Ennek a leghatékonyabb módszere bizonyos kontrollpontok elfoglalása, amikkel Y-szárnyú vadászokat hívhatnak be, hogy meggyengítsék a lépegetőt.

Ha  ez sikerül nekik, nem csupán sebzik a birodalmiak legkomolyabb földi járművét, hanem egy időre sebezhetővé is teszik a szimpla gyalogosok fegyvereivel szemben is. A Birodalom színeiben nyilván az egyik elsődleges célunk az Y-szárnyúak behívásának megakadályozása lesz, egy adott kontrollpont elfoglalásával pedig lassan lemeríthetjük az adott Uplink pontot, ám biztosak lehetünk benne, hogy ekkor a lázadók hamar keresni fognak egy másikat, de az is lehet, hogy a kezdettől fogva egyszerre több stratégiai pontot próbálnak majd meg elfoglalni.

Ha egy bizonyos szintig meggyengült az AT-AT, a lázadók megpróbálhatják a filmből ismert módszerrel is legyőzni a lépegetőt, körbetekerve a lábait egy fémkábellel, így elbuktatva a hatalmas monstrumot. Ezt viszont nem lesz egyszerű kivitelezni már csak azért sem, mert ha a Snow Speederünk bármilyen sebzést elszenved a manőver közben, az megszakítja a folyamatot. A Walker Assault egyébként a készítők szerint minden bolygón egészen más élményt fog nyújtani, így talán más hasonló mechanizmusokra is számíthatunk a többi helyszínen.

Azt is megtudtuk, hogy a pályákon különböző powerupokat is találhatunk, amikkel akár meg is fordíthatjuk a csata menetét. Egyrészt a birodalmiak oldalán egy ilyen powerup segítségével vehetjük át az irányítást az AT-AT lövegei fölött, amit limitált időre kapunk meg, viszont ha elég lázadót szedünk ki, ezt az időt jócskán meg is hosszabbíthatjuk. Másfelől powerupokhoz kapcsolódik a hősök használata is, akik közül három karakter mutatott be részletesen az EA.

Már az első trailerben láthattuk Darth Vadert, aki az új gameplayben is feltűnt. Az ő stílusa az erős, kemény támadásokra épül majd, de nem lesz olyan brutálisan mozgékony, mint a többi hős. De hogy legyen eszköze azok ellen is, akik menekülnek a közeléből, megkapja a kihagyhatatlan Force Choke képességet, amivel egy-egy ellenfelet kaphat el távolról az Erő segítségével, illetve fénykardját is eldobhatja, ami inkább a tömegek ellen lesz hatékony.

Az E3-as trailerben bemutatkozó Luke Skywalker szöges ellentéte lesz Vadernek, és gyors, akrobatikus mozgásra és támadásokra lesz képes. Például az Erő segítségével hatalmasakat tud szökkenni, amit villámgyors támadásokkal követ, de ha kell, nagyobb területet felölelő csapásokra is képes, a Force Push képességnek hála pedig ő sem lesz fegyvertelen a nagyobb csapatokban érkező ellenfelekkel szemben.

A jetpackjének hála hozzá hasonlóan mobilis lesz Boba Fett, ő viszont nem az ellenfelek közelébe akar majd kerülni, - bár a lángszórója miatt ilyenkor is halálos ellenfél - hanem inkább a távolból szórja az áldást. Ilyenkor a rendkívül pontos és erős puskája mellett az egyik csuklójáról rakétákkal is terrorizálhatja az ellent. Bár a hősökkel való időnk (ami szintén limitált) rendkívül szórakoztató lesz, a DICE mindent megtesz, hogy sima katonákként is jól érezzük magunkat.

Erre pedig a sima multis módokon kívül is lesz alkalmunk, bemutatkozott ugyanis a Missions mód is, amiről eddig viszonylag keveset tudtunk. Mint kiderült, ennek is több különböző változata lesz, amik közül a Survival mutatkozott be. Itt a lázadókként egyedül, vagy (konzolon akár helyi) kooperatív módban a birodalmi hadsereg támadásainak tizenöt hullámát kell túlélnünk valahogy, a sima rohamosztagosoktól az AT-ST-ig pedig bármivel szembe találhatjuk magunkat.

A Survivalnak több különböző nehézségi szintje lesz, de a különböző achievementek megszerzése is komoly kihívást jelent majd. Persze megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha sikerül felvennünk a különböző powerupokat tartalmazó szeretetcsomagokat.

Ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy mennyire kattan rá az új Battlefront játékra. Mi egyelőre megszavazzuk neki a feltétlen rajongást, nyilván a Star Wars név egyik velejárója a felfokozott és végletekig nyitott rajongás. Reméljük kiérdemli majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)