Hirdetés

E3 2016 - nem kell Xbox Live előfizetés a Play Anywhere funckióhoz

|

Sokakban felmerült, hogy az Xbox One és a Windows 10 közötti cross-buy feltételeként a Microsoft bevezeti a Live-előfizetés követelményét, de ezt hamar cáfolta a gyártó.

Hirdetés

A tegnapi Xbox sajtókonferencia egyik visszatérő motívuma volt a Quantum Break esetében is működő, mostantól viszont teljes gőzzel dübörgő Xbox Play Anywehere funkció. Ennek hála nem csak együtt játszhatnak a Windows 10-es és Xbox One-os gamerek, hanem a játékokat is csak az egyik platformon kell megvenniük. A bemutató után ezzel kapcsolatosan tisztázott néhány részletet a Microsoft.

Nem lesz például szükségünk Gold előfizetéshez ahhoz, hogy az Xboxon megvásárolt játékainkat Windows 10-en is élvezhessük, vagy fordítva:

"Az Xbox Live Gold nem szükséges az Xbox Play Anywhere funkcióval ellátott játékokhoz, kivéve az online többjátékos módot Xbox One-on"

- mondta a kiadó egy képviselője a GameSpotnak. Ezt azzal egészítette a konzolgyártó munkatársa, hogy az újonnan bejelentett funkciók közül a régiófüggetlen nyelvválasztáshoz és a háttérben való zenehallgatáshoz sem kell Gold-tagság, a kompetitív Arenas feature-höz viszont igen.

A Clubs és a Looking for Group funkciók esetében nem derült ki, hogy lesz-e szükségünk előfizetésre, illetve a nyilatkozat megfogalmazásából nem volt teljesen egyértelmű, mi a helyzet az online multiplayerrel, amennyiben Windows 10-ről játszunk.

Az biztos, hogy a PC-s gamerek kiakadnának, ha fizetniük kellene és a fentebb idézett nyilatkozat is inkább arra utal, hogy erről nincs szó, de kicsit fura, hogy (közel) ugyanazért a szolgáltatásért konzolon fizetni kell, PC-n viszont nem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)