Itt az új GameStar póló!
Kattints a részletekért!

Elhunyt a nővére, a Skyrim segítette át a nehezén

Dudu

Egy játék nem csak szórakoztatni képes, hanem vigasztalást is nyújthat egy-egy nehezebb életszakaszunkban.

Ez történt egyik külföldi játékostársunkkal is, aki nővére halála után a The Elder Scrolls V: Skyrim-ban lelt megnyugvásra.

lb-Cyber testvére tavaly februárban távozott el, 9 évnyi harc után a rákkal, öccse pedig mély depresszióba zuhant fájdalma miatt. Ezt egyedül a Bethesda sikerjátéka tudta enyhíteni, olyannyira, hogy történetünk főhőse átjutva a gyász nehezén, nemrég az interneten is leírta élményeit. Arra viszont nem számított, hogy a Bethesda felfigyel majd posztjára, sőt, nem akármilyen módon reagál rá:

lb-Cyber egy olyan Skyrim artbook-ot kapott a csapattól, amit mindenki aláírt a fejlesztők közül. "Elállt a lélegzetem, és a rosszul indult napom egy hihetetlenül szívmelengető gesztussal és az abszolút kedvesség megnyilvánulásával végződött."

Ehhez hasonló történeteket mindig jó érzés olvasni, már csak azért is, mert jó látni, hogy van még kedvesség a világban. Ráadásul a főszereplők sem elnyomott PC-sek, konzolosok, átvert játékosok, vagy pénzéhes kiadók, hanem emberek. Mint mi.

skyrim bethesda the elder scrolls v: skyrim pc xbox 360 playstation 3 szerepjáték

Hasonló jóságok

30 Komment Szólj hozzá

Oldal: 1 | 2 »
6 30
3err0r
Jack Bauer (10/10)

Ez aranyos...

8 28
Domasi
Jack Bauer (10/10)

Egy hozzá tartozó halálát semmi sem bírja elnyomni ez nyilvánvaló. Az ilyen fájdalmat mindenkinek át kell élnie az életben és szembe kell néznie vele. De gyászidőszakban hatalmas segítség lehet, ha időnként sikerül kikapcsolni az agyunkat és egy játék még egy könyvnél vagy filmnél is intenzívebben képes erre. Ez nem fogja feledtetni a gyászt és nem gyógyít meg senkit, de segíthet átvészelni a legnehezebb időszakot. Van aki más hobbiban lel megnyugvást, de szerintem elég népes a gamerek tábora akik hasonlóan gondolják mint én.

5 27
nab
Adama admirális (8/10)

"ilyenkor akik tudnak segíteni azok a rokonok, barátok, de leginkább azt idő... " főleg akkor ha még vannak :P

Sztem arról van szó meghatódott az egyik készítő a történeten, és küldött egy dedikált art bookot. Nincs ebben semmi rossz szándék.

6 26
Slim313
Jack Bauer (10/10)

az már rég baj ha egy illetőnek a játék jelenti a gyászt... ilyenkor akik tudnak segíteni azok a rokonok, barátok, de leginkább azt idő...

SneakyRat - 20.: nem kellene más érzéseivel, és a gyásszal poénkodni..

7 22
LazZer
Inaktív)

Nem tudom mi a probléma, ha emögött lakozik egy kis marketing is, elvégre boldoggá tettek egy embert.

8 21
gregtom7
Dr. Gregory House (9/10)

Pedig ez is a marketing része. A fejlesztők néhány embere szinte keresi az ilyen jellegű kommenteket, hogy újra megmutathassák, ők milyen segítőkészek. Persze ezzel csak a cégüket akarják fentebb emelni, hogy már csak emiatt is többen vegyék a termékeiket.

4 20
SneakyRat
Inaktív)

biztos azt hitte ha eléri a Conjuration lvl 100-t akkor majd reanimálhatja a corpsot

7 19
Joey20
Jack Bauer (10/10)

Vegyesek az érzéseim. nem hiszem, hogy kamu lenne, de: Az szerintem nem normális, ha valaki így gyászol, ez az egyik. A másik pedig, hogy amikor a Bethesda ezt olvasta, biztos nem az együttérzés volt az első dolog amit éreztek, hanem a pénzt látták meg a sztoriban. Ami nem egy elítélendő dolog viszont.

6 18
Serathil
Inaktív)

Túl cinikus/szkeptikus vagyok a hasonló történetekkel szemben, hogy leolvadjak a székről, emellett internetpszichológust sem akarok játszani, de...

Azért fontos pont, hogy egy sandbox RPG-ről beszélünk. Ha a valóság a tragédiája miatt állandó kellemetlenséget jelentett neki "ebben a világban", ideális közeg lehet egy emberektől, közösségektől, problémáktól elszakadt, nagyon körültekintően felépített környezetbe zárkózni, ahol a játéktér minden pontja arra épít, hogy egy alternatív, izgalmas, kontrollált élményt nyújtson brutális mennyiségű időtöltési lehetőséggel.

Aztán persze lehet filozofálgatni, hogy jót tesz-e egy ilyen radikális bezárkózás/menekülés; hogy vajon kapzsi, aljas szándék vezérelte a fejlesztőcsapatot, etc. etc. etc.

A tény, hogy odafigyelnek a rajongókra becsülendő, mindenki jól jár, boldogság van - ezután pedig menjen mindenki a fenébe, akit zavar, hogy *esetleg* markukat összedörzsölő rút állatkák hozták meg a döntést.

9 16
wolfrang
Jack Bauer (10/10)

Ja néhány játék nagyon jó erre, én lineage 2ővel voltam így.

7 12
Whyalwaysme
Dr. Gregory House (9/10)

Ne haragudjon meg a fiatalember, de egy külön lélek lehet, ha ebben a játékban meditált. Én is szeretem, meg nagyon jó játék, de egy közeli hozzátartozóm halálát ez nem bírná elnyomni. Épp az, hogy néha átmegy unalomba és már másra gondol az ember, mint magár a a játékra.

Oldal: 1 | 2 »