Hirdetés

A Hearthstone Esports felfüggesztett egy játékost családon belüli erőszak vádja miatt

|

A Blizzard kártyajátékának premier ligája éppen mostanában indul. Mielőtt a játékosok az asztalhoz ülhettek volna, a szervezők meghoztak egy fontos döntést az egyik résztvevő ügyében.

Hirdetés

Az év elején bukkant fel Twitteren egy TwitLonger poszt Paul "Zalae" Nemeth egykori barátnőjétől, akinek részletes beszámolója szerint a profi Hearthstone játékos kihasználta és bántalmazta őt. Zalae néhány rövid mondatban megemlítette a dolgot a csatornáján, de ami a karrierjét illette, nem volt rá különösebb hatással az ügy.

Mivel Zalae hivatalosan is részese lett volna a Grandmasters versenysorozatnak, a Blizzard is beszállt a dologba, és kivizsgálta az ügyet. Az elmúlt hónapokban a verseny szervezői nem nyilatkoztak a dologról, azt leszámítva, hogy tudnak a vádakról, és foglalkoznak vele.

Hirdetés

Ez tegnap este változott, amikor a Hearthstone Esports egy hivatalos közleménnyel tett pontot a történet végére. A határozat a következő:

"A Hearthstone Esports tudatában van az amerikai Grandmasters játékos, Paul "Zalae" Nemeth ellen felhozott vádaknak. A felülvizsgálataink után úgy döntöttünk, hogy kitiltjuk Zalae-t a Hearthstone Esports eseményekről."

A Blizzard a Kotakunak küldött levelében tisztázta, hogy a tiltás egy évre vonatkozik, de további részleteket nem közöltek. Akárhogy is, Zalae a közeljövőben nem vehet részt egyetlen hivatalos eseményen sem, és ennek értelmében a most kezdődő Grandmasters meccseken sem fog játszani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)