Hirdetés

A tenger hőse - mobiljáték segíti a demencia kutatását

|

A megjelenést követő öt napon belül már több mint félmillióan töltötték le a Telekom mobiljátékát, ami a több száz évnyi kutatómunkát váltott ki.

Hirdetés

A Deutsche Telekom összes európai vállalata bemutatta a Sea Hero Quest című játékot, ami hazánkban A tenger hőse címen vált elérhetővé. Az App Store-ban és a Google Play áruházban is fellelhető teljesen ingyenes játék.

A játék már 40 országban bekerült a Top 20 alkalmazás közé, ami nem is véletlen, hiszen összesen már több mint 58 hónapnyi időt töltöttek el vele a játékosok. Mindez 725 évnyi hagyományos laboratóriumi kutatásnak felel meg. A játék ugyanis fontos tudományos, kutató szerepet tölt be a szórakoztatás mellett. A tenger hősét azért alkották meg, hogy általa létrejöjjön az eddigi legnagyobb közösségi együttműködésre épülő adathalmaz, amit a demencia kutatásokhoz kívánnak felhasználni. A fejlesztők reményei szerint az összegyűjtött adatok segítenek majd abban, hogy bővüljenek a térbeli tájékozódásról eddig meglévő ismereteink, és jobban megismerhessük agyunknak ezért felelős területét.

A legfrissebb demenciával kapcsolatos becslések szerint 2050-re már 135 millió ember lesz érintett világszinten. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)