Hirdetés

A sok játék nem megy a sportolás rovására

|

Lezárult a Mozdulj Gamer és a JátékosLét közös felmérése, a ti segítségetekkel sikerült megcáfolni egy régóta terjedő tévhitet.

Hirdetés

Nagyon sokan kitöltöttétek a JátékosLét Kutatóközpont és a Mozdulj Gamer közös kérdőívét, ezt mi is szeretnének megköszönni nektek. A beérkezett válaszok feldolgozása időközben lezajlott, így végre pontos képet kaphatunk a gamerek sportolási szokásairól.

Több mint 8000 játékos vette a fáradtságot, hogy kitöltsön egy nagyon fontos kérdőívet, ami arra kereste a választ, hogy jellemző-e a játékosokra a mozgásszegény életmód. A feldolgozott adatok alapján pedig egyértelműen kijelenthető, hogy ez a feltevés bizony megdőlt. A 15 évesnél idősebb magyar lakosság mindössze 56%-a mozog rendszeresen, ezzel szemben a gamerek körében ez az arány kiugróan magas, a játékosok 82%-a végez rendszeresen testmozgást. Az aktív sportolók körében is taroltak a játékosok, míg a lakosság 15%-a sportol legalább heti négy alkalommal, a gamereknél ez az arány viszont 29%. Nem véletlen, hogy a Mozdulj Gamer rendezvények is egyre népszerűbbek.

A kutatás feltárta továbbá, hogy akik csapatban szeretik űzni a videojátékokat, azok nagy valószínűséggel a sportban is a csoportos tevékenységeket kedvelik. Ezen felül megállapítható, hogy nincs érdemi összefüggés a játékkal és a sporttal töltött idő között, tehát aki sokat ül a gép előtt, az ettől még lehet, hogy tetemes időt tölt a focipályán is. Ezzel szemben nagyon fontos az otthon látott minta. Kétszer annyit sportolnak azok, akiknek a családjában van olyan, aki rendszeresen mozog.

"A játékosok a szüleiktől kapják a legtöbb negatív megjegyzést az életmódjukra vonatkozóan. Mindezt úgy, hogy sok esetben maga a szülő sem végez rendszeres testmozgást, pont az ellenkezőjét mutatva annak, mint amit elvár a gyerekétől. Egészséges életmódra nevelni csak hiteles példamutatással lehet" - mondta Fromann Richárd, a JátékosLét Kutatóközpont vezetője.

A témáról a következő GameStar magazinban hosszabb, négy oldalas cikket olvashattok majd. 

Ha ez alapján úgy érzitek, hogy kevés az életetekben a testmozgás, akkor csatlakozzatok az ingyenesen látogatható Mozdulj Gamer programokhoz minden hónapban, és sportoljatok együtt a többi játékossal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)