Hirdetés

Pszichológus beszél a Pokémon Go jelenségről

|

Mi a siker titka? A nosztalgia? Mennyire veszélyes a Pokémon Go? Miért jó a közösségi játék? A Pszichológus Pasi újabb videóval jelentkezett, hogy kicsit többet értsünk meg a néha már groteszk sikertörténet kapcsán.

Hirdetés

Hihehtetlen sikertörténet amit a Pokémon Go pár hét alatt véghez vitt. Nem csak arról van szó hogy az a világ legsikeresebb mobiljátékává nőtte ki magát, de az a tény, hogy felnőtt emberek millióit sikerült kimozdítania a szürke hétköznapokból, ki az utcára, hogy együtt játszanak nem kis teljesítmény.

Voltak már jó telefonos játékok, az augmented reality területén sem ez az első próbálkozás, de ez most valamiért nagyon betalált. Korábban Pokémon rajzfilmet sosem nézett családtagok játszanak együtt, vadidegen emberek barátkoznak össze, párkapcsolatok köttetnek, és persze van aki ennél se tudja hol a mérték. És persze a nagy divathullám mindeközben kitermelte saját ellenzékét is, akik egyre hevesebben utálkoznak, de nem mindig alaptalanul, ugyanis ez a jelenség egészen új veszélyeket hozott a függőségre és túlzásokra hajlamos emberek életébe.

Szakérőnk most főleg a laikusoknak és a játék ellenzőinek igyekszik szakmai szemmel elmondani, hogy miért is jó a Pokémon Go minden furcsa vagy akár idegesítő jelenségével együtt. Miért jó a nosztalgia, miért jó a játék, és főleg a közös játék. Nézzétek meg a videót a fenti képre kattintva, és aztán mondjátok el ti is a véleményeteket, ha lehet, akkor a két tábor sárdobálásán felülemelkedve.

Szakértőnk Tóth Dániel, pszichológus és tréner, a Pszichológus Pasi YouTube csatorna készítője. 

Az Extra Life a GameStar társadalmi felelősségvállalásként indított rovata, célja az, hogy a fiataloknak és a szülőknek szakemberekkel közösen segítsünk, beszéljünk olyan kérdésekről, amik éppen téged is érinthetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)