Hirdetés

Neked mennyit segítettek a videojátékok a nyelvtanulásban?

|

A legtöbben nem az iskolapadban, hanem a szabadidőnkben tanultunk meg angolul, amiben nemcsak a filmek és sorozatok, hanem a videojátékok is hatalmas szerepet játszanak.

Hirdetés

Emlékszem a GTA III-at még úgy játszottam végig, hogy fogalmam sem volt a sztoriról. Persze a videókból átjött valami, és a feladatokat is megértettem, de a dialógusokból 11 évesen még szinte semmit nem fogtam fel. Mire megjelent a Vice City, már mindent értettem, és kitárult egy szép új világ (amiről szerencsére a szüleim nem nagyon tudtak).

Bár számos játékhoz készül magyarítás, ezekre általában hónapokat, néha éveket kell várni, arról nem is beszélve, hogy bármilyen ügyes a fordító, bizonyos részletek el fognak veszni. Az angoltudás ma már nélkülözhetetlen, akár munkáról, akár szórakozásról legyen szó, és bár sokaknak ez még mindig nem egyértelmű, a magabiztos nyelvtudással rengeteg új lehetőség nyílik meg az ember előtt. Ezt a nyelvtudást pedig mi gamerek sokszor nem tankönyvekből, hanem videojátékokból és sorozatokból szedjük fel.

Ennek részleteit kutatja most szakdolgozatában Lengyel Ágnes, aki össze is állított egy rövid tesztet a videojátékos szokásaitokra vonatkozóan. A teszt kitöltése csak pár percet vesz igénybe a kiértékelés után pedig természetesen mi is beszámolunk majd arról, hogy milyen eredmények születtek.

A teszt kitöltéséhez kattintsatok ide!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)