Hirdetés

Ezekkel játszunk szeptemberben

|

Úgy hallottuk, ma kezdődött az iskola. Úgy hallottuk, holnaptól egészen októberig senki nem fog bejárni. Úgy hallottuk, 28 játék várja a gamereket 2013 szeptemberében.

Hirdetés

Ha nagyon humorosak akartunk volna lenni, beraktuk volna ide a Grand Theft Auto V-öt egymagában, de ismertek minket, mindig komolyak vagyunk. Meg amúgy is, tizenhetedike még messze van, addig pontosan 16 játék fog megjelenni, melyek mindegyike nagyon csábító. Nehéz nem hozzányúlni a GTA 5-re félretett pénzhez, engem főleg a Total War: Rome II gyűjtői kiadása csalogat, de azért van még mire vágyakozni. Lássuk, a hosszantartó megfázás és iskolaundor okozta távolmaradás alatt valójában mikkel töltjük majd az időt szeptemberben.

Diablo III - szeptember 3. - Xbox 360, PlayStation 3

Mocsy szerkesztőségi asztalán vastagon áll a por (pedig amúgy ő a szerkesztőség egyik, ha nem a legrendszeretőbb tagja) mióta megérkezett hozzánk a Diablo III konzolos tesztpéldánya. Fiával, Csongorral megállíthatatlanul kalandoznak a számukra már némileg ismerős katakombákban. Hogy milyen élményt okozott nekik a teljesen konzolokra szabott, négy fős co-opot kínáló Dio3, még a mai nap folyamán elolvashatjátok.

KickBeat - szeptember 3. - PlayStation 3

A Zen Studios srácai nem bírnak leállni, állandóan bennük van a késztetés, hogy valami izgalmassal vegyék le lábukról a világ játékosait és kritikusait. A flipperjátékok és a CastleStorm után most egy verekedős ritmusjátékkal szolgálnak, ami a KickBeat nevet viseli, és PlayStation 3 mellett csak PlayStation Vitára jelenik még meg. Értelemszerűen - főleg elektronikus - zenék ritmusára kell visszaverni az életünkre törő arcokat. Holnaptól keressétek a PlayStation Networkön.

Total War: Rome II - szeptember 3. - PC

Annak sem kell aggódnia, aki nem rendelkezik konzollal. A The Creative Assembly holnap adja ki immáron 13 éve futó Total War sorozata legújabb részét, ami ezúttal Rómába vezet vissza minket. A stratégiában gigantikus csatákra kell számítani, de ahelyett, hogy a játékmenet leírására fecsérelném a szót, engedjétek meg, hogy az egekbe magasztaljam a gyűjtői kiadást. Gyönyörű doboz, ami egyben egy társasjáték táblája is, zsetonok, kockák, kártyák és egy hajítógép makett várja azokat, akik képesek félretenni a Rome II-t egy kis offline szórakozásért. Hát mit akarhat még a nép? 

Brothers: A Tale of Two Sons - szeptember 3. - PC, PlayStation 3

Miután sikerrel debütált az Xbox Live Summer of Arcade kampányának keretében, holnaptól Steamen és PSN-en is elérhető lesz a Brothers, melyben egy testvérpárt kell irányítani egyetlen kontroller használatával. Mármint konzolon - kíváncsiak vagyunk, hogy oldják meg billentyűzettel, de valószínűleg az egyik fiúnak a WASD-vel, a másiknak pedig a nyilakkal fogunk tudni parancsolni. Tesztünket elolvashatjátok az aktuális, már kapható GameStarban, pontosan két oldalon.

Outlast - szeptember 4. - PC

Horrorjátékokra igény van, a hónap folyamán két olyan cím is érkezik, amihez érdemes tiszta fehérneműt készíteni. Az egyik az Outlast, melyben a független újságírót, Miles Upshurt irányítva kell felfedezni a Mount Massive elmegyógyintézet titokban működő ágát, ahol picit több várja, mint néhány ketyós. Tényleg nagyon kemény lesz, zárjátok el a szívbajosakat és a kistestű kutyákat, ha nem akartok nekik maradandó sérülést okozni. Jelenleg kedvezményesen rendelhető elő a Steamen, de a teljes ára (18,99 euró) sem idéz elő szívrohamot.

Dead or Alive 5 Ultimate - szeptember 6. - Xbox 360, PlayStation 3

Hogy a verekedős játékok kedvelői se maradjanak elképesztő mellfizika nélkül, hatodikán jön a Dead or Alive 5 felturbózott verziója, ami öt új karaktert (köztük kettő a Ninja Gaidenből), néhány játékmenetbeli javítást, bővítést, új gyakorló módokat, Power Launcher mozdulatokat, megváltozott Tag játékmenetet (bekerültek a kettő a kettő ellen online multi csaták, például) és számos egyebet kínál. A tervek szerint kíséri majd egy free-to-play, megvágott (csak négy játszható karakter van benne, viszont majd' minden mód kipróbálható, csak a Story módért kell 15 dollárt fizetni), egyelőre PSN-exkluzív kiadás is Core Fighters alcímmel, a tél folyamán pedig játéktermekben is megtalálható lesz, ha valaki a klasszikus élmény híve.

Amnesia: A Machine for Pigs - szeptember 10. - PC, Mac, Linux

Aki nem halt meg az Outlastot játszva, az tehet még egy próbát az Amnesia: The Dark Descent folytatásával, az A Machine for Pigs-szel. Teljesen más karakterek és helyszín várja a horrorkedvelőket a viktoriánus Londonban, 1899 szilveszterén. Néhány játékelemet kivettek, ami a The Dark Descentben benne volt, viszont újakat is hozzáadtak, hogy azoknak is új legyen az élmény, akik az első részt szénné játszották. Vannak például kültéri zónák is, úgyhogy elsősorban nem a klausztrofóbia fog minket az őrületbe kergetni. Meglátjuk, mire megyünk majd inventory nélkül.

Puppeteer - szeptember 11. - PlayStation 3

Az SCE Japan Studio gyermeke a PS3-exkluzív platformer, a Puppeteer, melyben egy letépett fejű, bábuvá változtatott fiút, Kutarot kell irányítanunk. Az, hogy hősünknek nincs feje, csak előnyére válik, ugyanis így mindenféle más fejeket tud felvenni, amik különböző képességekkel látják őt el. Természetesen(?) mindig nála van hatalmas varázslatos ollója, amivel át tudja vágni a papírt és a textilt (és mivel egy bábszínházban vagyunk, még a füst is papírból van), illetve Ying Yang, a macska, akit a jobb analóggal irányítva használhatunk tárgyak megvizsgálására, új fejek megtalálására. Nightwolf kolléga írt róla egy előzetest a 2013/08-as GameStarba, nem győz áradozni, ha tehetitek, mindenképp próbáljátok ki.

Ducktales Remastered - szeptember 11. - Xbox 360

A múlt hónapban jelent meg PS3-ra, PC-re és Wii U-ra a Ducktales remake-je, ami sajnos nem aratott osztatlan sikert, de egyáltalán nem lett rossz, Mocsynak például kimondottan tetszett. (Hogy mennyire, azt a 2013/08-as GameStarban olvashatjátok.) Az Xbox 360-as kiadásra szeptember 11-ig kell várni, akinél ez a preferált platform, körülbelül egy hét múlva már töltheti is.

Arma 3 - szeptember 12. - PC

A hónap egyik kiemelt megjelenése természetesen az Arma sorozat legújabb része, amivel már szórakozhatnak az érdeklődők a béta keretében. A teljes játék tizenkettedikén jelenik majd meg egyelőre a kampány nélkül, játszható lesz viszont 12 single-player küldi, 3 showcase, 9 multis pálya, 10 lőgyakorlat és sok más izgalmas tartalom. Ha még nem vagytok meggyőzve, nézzétek meg az 1 órás gameplay videót.

The Elder Scrolls Anthology - szeptember 13. - PC

Pont amikor arra gondoltunk, milyen jó lenne, ha az összes The Elder Scrolls játék (majdnem) minden kiegészítővel együtt, egy nagy összefoglaló csomagban lehetne a miénk, a Bethesda bejelentette a The Elder Scrolls Anthologyt. A körülbelül 17000 forintért kapható csomagban az Arena, a Daggerfall, a Morrowind (a Tribunal és Bloodmoon kiegészítőkkel), az Oblivion (a Knights of the Nine és Shivering Isles kiegészítőkkel), valamint a Skyrim (a Dawnguard, Hearthfire és Dragonborn kiegészítőkkel) lemeze várja az érdeklődőket, nem is beszélve Tamriel, Morrowind, Cyrodill, Skyrim és Iliac Bay térképéről.

The Sims 3 Mozis Cuccok - szeptember 13. - PC

Újabb kiegészítő érkezik a The Sims 3-hoz, mely most a gyakorló filmkészítőknek szól, valamint azoknak, akik szeretnének simjeikből sztárt csinálni és ehhez méltó szállást készíteni nekik. Amíg nem küzdhetünk a The Sims 4-ben önértékelési problémákkal, addig ez is bőven megteszi, nem? Októberben is lesz egy új kiegészítő, de tudjuk, hogy az igazi nagy durranás csak jövőre jön.

The King of Fighters XIII - szeptember 13. - PC

A DoA 5 Ultimate nem jön PC-re, de azért a számítógépet előnyben részesítő játékosok sem maradnak új verekedős cím nélkül. Szeptember 13-án érkezik ugyanis a The King of Fighters XIII STEAM EDITION, ami minden, korábban konzol exkluzív játékmódot (online mód, tutorial, sztori mód) tartalmaz, ráadásul az összes karakter DLC is helyet kapott benne.

Legend of Dungeon - szeptember 13. - PC, Mac, Linux

Oldalnézetes indie RPG is jutott szeptemberre, amiben a véletlenszerűen generált katakombákat egyszerre akár három barátunkkal együtt is bejárhatjuk (feltéve, hogy egy helységben játszunk, ugyanazon a PC-n). A játékot nehezíti, hogy permadeath van, azaz ha meghalsz, nem éledhetsz újra. Ha rajtad kívül akár csak egy játékos is van, szellemmé változol és gömbök gyűjtögetésével lehetőséged lesz visszatérni az élők sorába.

Kingdom Hearts HD 1.5 Remix - szeptember 13. - PlayStation 3

A Disney és a Square Enix együttműködésének következtében sorra hízott a Kingdom Hearts sorozat, mely most egy gyűjteménnyel bővül. A Kingdom Hearts Final Mix és a Kingdom Hearts Re:Chain of Memories grafikailag felturbózott változatát tartalmazó kiadás jónéhány változással érkezik, amik a felhasználók visszajelzései következtében kerültek megvalósításra. Ha nagyon sok szabadidőtök van, megtekinthetitek a Kingdom Heats 358/2 Dayst, ami a Nintendo DS játék 2 óra 50 perces elmesélése (tehát csak egy mozi, nem egy újabb játék).

NHL 14 - szeptember 13. - Xbox 360, PlayStation 3

Beindult a nagy sportjáték dömping, a múlthavi Madden NFL 25 után a jégkorong kedvelői kaphatják meg éves adagjukat az NHL 14 formájában. Néhány játékmotorbeli újításon kívül bekerült az NHL '94 modernizált változata, az NHL '94 Anniversary Mode, ami fejlettebb grafikával emlékezik meg a legendás klasszikusról.

Grand Theft Auto V - szeptember 17. - Xbox 360, PlayStation 3

Azt mondják, jó lesz. Meglátjuk. Itt is sokat írnak róla.

Mechwarrior Online - szeptember 17. - PC

Igaz, már tavaly október óta fut a publikus béta, de a Piranha Games hamarosan elkészül a játék teljes változatával is. Jövőbeli mechekkel harcolhatunk, bandákba szerveződhetünk, free-to-play lesz, az idő pedig a valós időnek megfelelően telik (tehát a játék startolásakor 3050. szeptember 17. lesz annak világában, egy játékbeli perc pedig egy valós idő beli percnek felel meg).

Foul Play - szeptember 18. - PC, Xbox 360

Színház az egész világ, mondta egykor Shakespeare, megjósolva a Foul Play érkezését. Az oldalnézetes verekedős-kalandozós játékban ugyanis Dashforth báró (és ha co-opban szeretnénk játszani, hű társa, Scampwick) szerepében kell kiverni a szuszt más színészekből, miközben a képernyő alján folyamatosan látjuk a közönség tagjainak tarkóját, hallhatjuk ujjongásukat. A báró életét feldolgozó darab démonokkal való küzdelmeit örökíti meg. Az előadásmód fontosabb, mint az erőszak, érdemes okosan küzdeni a 22 jelenet során.

Pro Evolution Soccer 2014 - szeptember 19. - PC, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3

A Konami mindannyiunk nagy örömére továbbra sem adja fel a versenyt, bár helyzetüket az is nehezíti, hogy az EA több licencet tud bekanalazni, melynek következtében idén kimarad a stadionszerkesztő és a spanyol stadionok is, nem beszélve arról, hogy az eső sem fog esni. Benne lesz ugyanakkor a teljes UEFA Champions League, UEFA Europa League és UEFA Super Cup bajnokság, ráadásul sikerült az AFC Champions League, az Argentine Primera División, a Chilean Primera División, a Copa Sudamericana és Recopa Sudamericana jogait is megszerezni. A játékot a vadonatúj Fox Engine módosított változata hajtja, így például a játékosok ütközései, a labda viselkedése is jelentősen javult.

Takedown: Red Sabre - szeptember 20. - PC, Xbox 360

Sok játékipari veterán összeállt, megalapította a Serellan nevű stúdiót, majd Kickstarteren kéregettek össze 200 000 dollárt, hogy elkészíthessék a Takedown: Red Sabre alpha változatát. Az 505 Games ráharapott a csapat alapú taktikai FPS-re, így a PayDay 2-t is kiadó cég gondozásában készül a játék, ami leginkább a felnőtt gondolkodásúaknak szól, akik inkább ésszel használják a fegyvert, mintsem a pályán rohangálva, eszetlenül szórnák a golyókat. A csapatot egyébként az a Christian Allen vezeti, aki a Ghost Recon sorozat számos epizódjának vezető tervezője, kreatív igazgatója volt.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - szeptember 24. - PlayStation 3

Nagyon vágyunk már egy jó Tini Nindzsa Teknőcök játékra, de úgy tűnik, ez nem a TMNT: Out of the Shadows alakjában jön el. Szintén a Summer of Arcade akció keretében jelent meg először Xbox 360-ra, de a kritikusok véleménye olyannyira megoszlik, hogy 20 és 64 pont között mindenfélét kapott, minek következtében 37 százalékos Metacritic átlaggal „büszkélkedhet”. A felhasználók kegyesebbek voltak, ők átlagosan 6.1 pontot adtak rá. Meglátjuk, a PS3-as verzió mennyiben lesz más. Egyébként már PC-re is kapható, arról a változatról viszont nem születtek tesztek (legalábbis nem olyanok, amik a Metacritic-re bepörögtek).

Train Simulator 2014 - szeptember 26. - PC

Újra megy a gőzös, idén is új taggal bővül a Train Simulator sorozat, melyben valós útvonalakon vezethetjük a szebbnél szebb vonatokat, sőt, a Steam Workshoppal magunk is készíthetünk útvonalakat. Aki szerint vonatot vezetni unalmas, az gondolja át ezt az állítást - ebben segít a kibővített karrier mód és az achievementek.

FIFA 14 - szeptember 26. - PC, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii

Minden évben eljön az a pillanat, amikor Endrét nem lehet lelőni. Kislányos izgalommal várja az új FIFA érkezését, hogy minden adandó alkalommal úgy alázzon meg minket, ahogy csak ő tud. A FIFA 14 ismét rengeteg újítást hoz, a Karrier módba például bekerült a Global Scouting Network, melyen keresztül felbérelhetünk egy személyt, aki folyamatosan kutatja a tehetségeket csapatunkba. Az Ignite motort csak az Xbox One-os és PlayStation 4-es változatok használják, de mint azt lejjebb is láthatjátok, a jelenlegi generáción sem néz ki rosszul.

Shadow Warrior - szeptember 26. - PC

Az eredeti Shadow Warrior már jó ideje ingyenesen tölthető a Steamről, de most érkezik egy reboot a Flying Wild Hog jóvoltából. Lo Wangot irányítva kell a Nbitsura Kage nevű legendás kardot megszerezni. Utunk során fegyverek, kardok és varázslat kombinációjával kell leküzdeni a démonokat. Meglepően jól néz ki, csekkoljátok a trailert.

Alien Rage - szeptember 27. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Csendben, de azért folytatja pályafutását a City Interactive, akik legutóbb a Sniper: Ghost Warrior 2-t szolgáltatták számunkra. Most egy vadonatúj terepen próbálják ki magukat, de azért maradnak az FPS-nél. Nem bajlódnak komoly történettel, a feladat mindössze annyi, hogy 14 pályán keresztül küzdjünk a 21 féle ellenféllel, köztük a 8 boss-szal. Tarts célra és húzd meg a ravaszt, tulajdonképp ennyi. A videó segít a döntésben, igazi old-school shooter a kikapcsolódni vágyóknak.

Disgaea Dimension 2 - szeptember 27. - PlayStation 3

A japánok már márciusban megkapták, hozzánk viszont csak most jut el a Nippon Ichi Software új játéka, a Disgaea: Hour of Darkness folytatása. Új kombókat kapott, a csoportba verődött karakterek kapcsolata is számít, a szörnyek meglovagolhatóak, illetve van két új karakter, egy férfi Priest és egy női Armored Knight, valamint bekerült a könyv, mint fegyver.

Rise of Venice - szeptember 27. - PC

Szeptember végén elutazunk Velencébe (sajnos nem oda, ahol a GameStar tábor volt), hogy a Kalypso Media új stratégiájában kalandozzunk a tengeren. Fiatal, sikerre éhes úriemberként, a család támogatásával kereskedelmi hálózatot kell kialakítanunk, majd ha már elég jók vagyunk, egy egész flotta áll majd rendelkezésre, hogy megküzdjünk az ellenséges politikai frakciókkal és a kalózokkal, majd végül belőlünk váljon a velencei dózse. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)