Hirdetés

Így titkolhatod a Facebook elől a böngészési adatokat

|

Szeretnéd, ha a Facebook nem célozna reklámokkal? Van rá módszer, hogy hogyan tartsd meg magadnak a böngészési adataidat.

Hirdetés

A Facebook bejelentette a napokban, hogy ők is szeretne áttérni a felhasználóik böngészési adatai alapján meghatározott célzott hirdetési rendszerre, ami kavart egy kisebbfajta port a netfelhasználók világában. Szerencsére nem erőszak, aki szeretne tartózkodni ettől az egésztől, az néhány egyszerű lépésben kiszállhat belőle.

Első körben, ha a böngészőben szeretnénk magunkénak tudni az adatainkat, akkor a Digital Advertising Alliance weboldalán tudjuk beállítani ezt. Persze mindenek előtt aki AdBlock Plus-t vagy hasonlót használ (ami esetleg letiltja a sütiket) annak ideiglenesen ki kell kapcsolnia, különben nem nagyon fog működni.

Ha sikerült átmenni a sütik tesztelésén, akkor egy listát fogtok kapni azokról a cégekről, akik testreszabják az általad látott hirdetéseket. A nevek közül mi most a Facebookra fogunk fókuszálni, ellenőrizzétek, hogy rajta van-e a listán.

Ha megtaláltátok (és esetleg mást is amit szeretnétek kiiktatni), akkor nincs más hátra, mint kipipálni a mellette levő jelölőnégyzetet, majd teljes erőbedobással rákattintani a „Submit your choices" gombra.

Valószínűleg sokan vannak köztetek, akik az iPhone alkalmazáson keresztül Facebookoznak – szerencsére nekik is van megoldás. Nem kell mást tennetek, mint megnyitni a Beállításokat, majd ellátogatni az Általános > Korlátozások > Hirdetések menüpontba, ahol bekapcsoljátok a „Nyomkövetés letiltása" opciót.

Android felhasználók hasonlóképpen járhatnak el. A Beállítások megnyitása után válasszátok ki a fiókok közül a Google fiókotokat, majd a Hirdetések pont alatt kapcsoljátok be az „Érdeklődésen alapuló hirdetések letiltása" beállítást.

Talán kicsit vihar a biliben ez a probléma (hiszen az ingyen szolgáltatások ára a reklám, valakinek ugyanis fizetnie kell), de ha valaki nagyon érzékeny erre, akkor a fenti metódus megoldás lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)