Hirdetés

Az év legjobb Facebook játékai

|

A közösségi portál egyre színvonalasabb játékokat kínál a felhasználóknak, és a mikrotranzakciók valamint a rengeteg ingyen reklám miatt a stúdióknak is egyre inkább megéri ide fejleszteni.

Hirdetés

A Facebook játékok száma ugrásszerűen nőtt az elmúlt években, és az egyre növekvő felhasználószámnak, valamint a rohamosan terjedő okostelefon-láznak köszönhetően már nem csak a legegyszerűbb kattintgatós alkalmazások, hanem egyre összetettebb játékok is elérhetőek az oldalon.

Az idei évben 23 játék emelkedett ki a többi közül, ezeket a Facebook Developer Blog-on tették közzé. Pár érdekes adat a játékokat illetően:

• 10-et európai vagy közel-keleti stúdió fejlesztett
• 8 volt cross-platform, vagy a Facebook webes és mobilos szolgáltatásait is használta
• 8-at fejlesztett indie stúdió
• 5 arcade, 5 casino, és 7 közepes vagy "hardcore" játék került a legjobbak közé

A döntésben szerepet játszott a felhasználók által adott értékelés, a Facebook implementáció, és a játék illetve játékosszám növekedése is. A fejlesztők külön kategóriát hirdettek az általuk legtöbbet játszott játéknak, illetve létrehozták a Hall of Fame-et azon játékoknak, amelyek nem 2013-ban indultak, de még mindig töretlen lelkesedésnek örvendenek.

Első helyen a Criminal Case végzett, amelyet egy francia indie stúdió, a Pretty Simple fejlesztett. A játék erőteljesen épít a megosztásokra, így akkor tudunk effektíven haladni, ha az ismerőseink bőszen kattintgatnak. A legjobbak közt olyan játékok kaptak még helyet, mint a Game of Thrones Ascent, Monster Legends, War Commander, vagy épp a Farmville 2, amellyel úgy látszik még mindig rengetegen játszanak.


Nektek melyik a kedvenc Facebook játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)