Hirdetés

Gamescom 2015 - az egész világon egyszerre jelenhet meg a Final Fantasy XV

|

Bár a Final Fantasy XV megjelenésének kapcsán még nem jelentett be konkrét dátumot a Square Enix, az már biztos, hogy a sorozat főszálához tartozó játékok közül először, az új rész jelenhet meg egyszerre nyugaton és Japánban.

Hirdetés

A japán játékoknál általában megszokhattuk, hogy főleg a lokalizáció miatt a nyugati megjelenésre várnunk kell valamennyit, ami alól egészen mostanáig a Final Fantasy-sorozat sem volt kivétel. A Square Enix ezen megpróbál változtatni, a Final Fantasy XV esetében egyidejű globális megjelenésre készülnek.

Mindezt a szerepjáték producere, Tabata Hajime árulta el egy, a gamescom alatt adott interjúban. Ugyanekkor a fejlesztő és a kiadó sem tudja annál pontosabban megmondani, mikorra várhatjuk a játékot, hogy még 2016-ban szeretnék kihozni. A várakozás egyébként már majdnem egy évtizede húzódik, hiszen a fejlesztés még a 2006-os E3 előtt kezdődött, amikor még Final Fantasy XIII Versus néven futott a szerepjáték. A Square-nél változnak az idők, jelenleg fontos célkitűzésük, hogy a nyugati piacokat jobban ki tudják szolgálni: "Ez olyasmi, amiről kicsit kínos beszélnünk, de ez lesz az első alkalom, amikor egy dobozos, önálló Final Fantasy-játék egyidejűleg jelenik meg az egész világon, eddig nem igazán voltunk erre berendezkedve. Az első dolog, amit meg kellett lépnünk, az a belső szerkezetünk átszervezése volt, ami lehetővé tette ezt [az egyidejű megjelenést]. Szóval ez volt az első fontos lépés a projektben" - nyilatkozta Tabata.

Amíg valami konkrét kiderül, a Kölnben bemutatott trailerrel kell beérnünk, a PC-s rajongók pedig még bizonytalanabb helyzetben vannak, hiszen egyelőre csak Xbox One-ra és PlayStation 4-re hivatalos a Final Fantasy XV megjelenése.

Ti az új részt várjátok inkább, vagy a Final Fantasy VII remake-jét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)