Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar Filmek
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Film
Oldalak: 1, 2, 3, 4
kemotox
Legeslegjob magyar film az a..
Kopaszkutya tongue.gif
gerhajdu
Csinibaba (1997)

IPB Image

Már harmadik alkalommal látom és megunhatatlan. Egyszerűen mindent visz ez a film. Ezért bőven megérte az a 200-as smile.gif
grasslover
QUOTE(gerhajdu @ Aug 2 2008, 10:55 AM) *

Csinibaba (1997)

IPB Image

Már harmadik alkalommal látom és megunhatatlan. Egyszerűen mindent visz ez a film. Ezért bőven megérte az a 200-as smile.gif

Hogy mindent visz-e, abba belekötnék, de nálam is magasan a kedvencek közé sorolandó. Ripacskodó és szatirikus stílusának gyerekkorom legjobban belémrögzült elemeit köszönhetem.

"- Fiam, látom megérintett a politika. Miért nem ebédelsz? Palacsinta van...szereted a palacsinta?"
gerhajdu
QUOTE(grasslover @ Aug 2 2008, 12:54 PM) *

Hogy mindent visz-e, abba belekötnék, de nálam is magasan a kedvencek közé sorolandó. Ripacskodó és szatirikus stílusának gyerekkorom legjobban belémrögzült elemeit köszönhetem.

"- Fiam, látom megérintett a politika. Miért nem ebédelsz? Palacsinta van...szereted a palacsinta?"

Kedvencem: "Helsinki, hát momentán még-még nyugat. De már komp megy át Leningrádba."
grasslover
QUOTE(gerhajdu @ Aug 2 2008, 10:04 PM) *

Kedvencem: "Helsinki, hát momentán még-még nyugat. De már komp megy át Leningrádba."

Leningraaaaaaaadbaa biggrin.gif

- Pistabátyám, Helsinki az nyugat-e?
- Nyugat.
- Hát már mérvágod rá olyan biztosan? Szerintem inkább északnyugat!
gerhajdu
QUOTE(grasslover @ Aug 2 2008, 10:07 PM) *

Leningraaaaaaaadbaa biggrin.gif

- Pistabátyám, Helsinki az nyugat-e?
- Nyugat.
- Hát már mérvágod rá olyan biztosan? Szerintem inkább északnyugat!

Komolyan, elmentem kölcsönzőbe valami könnyed filmért, aztán vettem észre, hogy csak 200-asom van biggrin.gif Annyiért elképesztően érdektelen filmek vannak, de megmentőm volt a Csinibaba.
geru45
QUOTE(grasslover @ Jun 2 2008, 03:14 PM) *

Hukkle

Azt hittem én vagyok az egyetlen Magyarországon aki látta ezt a remek filmet biggrin.gif
Ronnie
QUOTE(geru45 @ Aug 30 2008, 10:20 PM) *

Azt hittem én vagyok az egyetlen Magyarországon aki látta ezt a remek filmet biggrin.gif

Nekem is meg kéne már nézni. A Pálfi - Pohárnok kettőstől nagyon bejött a Taxidermia és kíváncsi vagyok, hogy a Hukkle milyen lett.
grasslover
QUOTE(geru45 @ Aug 30 2008, 10:20 PM) *

Látták azt nagyon sokan. smile.gif
-Thresher-
QUOTE(geru45 @ Aug 31 2008, 12:20 AM) *

Sertés here és cica halál? cool.gif
gerhajdu
QUOTE(Ronnie @ Aug 31 2008, 05:53 PM) *

Nekem is meg kéne már nézni. A Pálfi - Pohárnok kettőstől nagyon bejött a Taxidermia és kíváncsi vagyok, hogy a Hukkle milyen lett.

Én a Taxidermiát még nem láttam. Nem tudtok hozzá egy kis kedvcsinálót.? Mert akkor megszerzem- 800 méterembe kerül összesen, LOL.
grasslover
QUOTE(gerhajdu @ Sep 1 2008, 11:31 PM) *

Én a Taxidermiát még nem láttam. Nem tudtok hozzá egy kis kedvcsinálót.? Mert akkor megszerzem- 800 méterembe kerül összesen, LOL.

Én írtam, elég szar maga az írás, de talán kedvcsinálónak jó.
gerhajdu
QUOTE(grasslover @ Sep 2 2008, 07:34 AM) *

Én írtam, elég szar maga az írás, de talán kedvcsinálónak jó.

Határozottan felkeltetted az érdeklődésemet smile.gif Nem rossz kritika különben. Most ez igaz, hogy Franciao-ba kéne menni megszerezni, ha nem lenne nálunk DVD-n? laugh.gif
grasslover
QUOTE(gerhajdu @ Sep 2 2008, 08:37 AM) *

Határozottan felkeltetted az érdeklődésemet smile.gif Nem rossz kritika különben. Most ez igaz, hogy Franciao-ba kéne menni megszerezni, ha nem lenne nálunk DVD-n? laugh.gif

Jah, majdnem másfél évre jelent meg itt. Az unió országaiban meg már fél év után lehetett kapni, mivel sok helyen moziba se nagyon került (nagyon extrém mivolta miatt).

Viszont megérte várni, a legbetegebb DVD-kiadást kapta meg ami létezik cool.gif Első nap lecsaptam rá.
Ronnie
QUOTE(gerhajdu @ Sep 2 2008, 08:37 AM) *

Eleinte Én sem terveztem, hogy megnézem a filmet, de itt a fórumon is többen ajnározták és a megtekintése után bizony egyetértettem azokkal, akik ajánlgatták a filmet, mert bizony az elmúlt évek legnagyszerűbb magyar alkotásáról van szó. Bizarr, morbid, de mégis művészi. Egyszerűen imádom.
grasslover
QUOTE(Ronnie @ Sep 2 2008, 09:12 PM) *

Eleinte Én sem terveztem, hogy megnézem a filmet, de itt a fórumon is többen ajnározták és a megtekintése után bizony egyetértettem azokkal, akik ajánlgatták a filmet, mert bizony az elmúlt évek legnagyszerűbb magyar alkotásáról van szó. Bizarr, morbid, de mégis művészi. Egyszerűen imádom.

Elmúlt évek? Magyar? sleep.gif
Európa, valaha sleep.gif Hogy pontosítsak.
MikaRoss
Az ezredfordulón volt egy ilyen akármi, hogy összegyűjtötték a 12 legjobb filmet (nézők szerint). Talán Nézői 12 volt a címe. Nem emlékszik már valaki rá?
gerhajdu
IPB Image
Engem most kifejezetten érdekel ez az új magyar rajzfilm.
Legalábbis annyiban mindenképp magyar, hogy Csupó Gábor rendezte (tudjátok, akinek az aranyos Fecsegő Tipegőket köszönhetjük)
.
Szal én néztem késő este a werkfilmet, a magyar szinkronról (azt mondták kb. 53(!) hang szerepel),
elég érdekes igérkezik. Szal 1x biztos megnézném.
freezy
Ez a Kaméleon című film nem lehet rossz,amit most reklámoznak a moziban.Szntem majd megkukkantom smile.gif
Agent_Gabor
QUOTE(RethaMilek @ Sep 13 2008, 07:12 PM) *

Az ezredfordulón volt egy ilyen akármi, hogy összegyűjtötték a 12 legjobb filmet (nézők szerint). Talán Nézői 12 volt a címe. Nem emlékszik már valaki rá?

Erre nem emlékszem (kis pöcörö voltam még akkor), de ez a 2005-ös Arancsirkét juttatja eszembe. Best magyar közönségfilmek között Üvegtigris ( biggrin.gif ), Magyar vándor (te jó isten laugh.gif ), Kontroll (a kakukktojás), Valami Amerika (szar a palacsintában), A miniszter félrelép (taps).
MikaRoss
QUOTE(Agent_Gabor @ Nov 3 2008, 03:48 PM) *

Erre nem emlékszem (kis pöcörö voltam még akkor), de ez a 2005-ös Arancsirkét juttatja eszembe. Best magyar közönségfilmek között Üvegtigris ( biggrin.gif ), Magyar vándor (te jó isten laugh.gif ), Kontroll (a kakukktojás), Valami Amerika (szar a palacsintában), A miniszter félrelép (taps).

Neeem... amiről én beszélek, abban jó filmek voltak. Pl.: a Tizedes meg a többiek. Akárhogy keresem, nem találom. Rémes.
Copiedname
A kedvenc magyar filmem talán a Dollárpapa, elképesztően sokat lehet rajta röhögni. Na meg az Isten hozta őrnagy úr! sem kispályás laugh.gif
SunnySmile
QUOTE(RethaMilek @ Sep 13 2008, 07:12 PM) *

Igaz, hogy már egy hónapja, hogy kérdezted, nem tudom megtaláltad e, illetve, hogy erre gondoltál e, de íme a 12-es lista amiről én tudok
Nézői 12
1. Egy magyar nábob
2. Kárpáti Zoltán
3. Arany ember
4. Bakaruhában
5. Az egri csillagok
6. Liliomfi
7. Mágnás Miska
8. Mephisto
9. Árvácska
10. Kőszívű ember fiai
11. Tizedes meg a többiek
12. Tanú
smile.gif
MikaRoss
QUOTE(SunnySmile @ Dec 6 2008, 02:24 PM) *

Igaz, hogy már egy hónapja, hogy kérdezted, nem tudom megtaláltad e, illetve, hogy erre gondoltál e, de íme a 12-es lista amiről én tudok
Nézői 12
1. Egy magyar nábob
2. Kárpáti Zoltán
3. Arany ember
4. Bakaruhában
5. Az egri csillagok
6. Liliomfi
7. Mágnás Miska
8. Mephisto
9. Árvácska
10. Kőszívű ember fiai
11. Tizedes meg a többiek
12. Tanú
smile.gif

Fúú, de jó. Elképzelhő, hogy ez az, a Tizedes meg a többiek rémlett, de, így már beugrott más is.
Köszönöm szépen.
Mondjuk eléggé egy tisztességes lista, az már biztos.
gerhajdu
QUOTE(RethaMilek @ Dec 6 2008, 09:26 PM) *

Fúú, de jó. Elképzelhő, hogy ez az, a Tizedes meg a többiek rémlett, de, így már beugrott más is.
Köszönöm szépen.

Ezekből lehetne néhányat adni. Felét nem is láttam még sad.gif . Kivették a Filmmúzeumot a csomagból (mint a vh1-t) szerintem kikövetelem tőlük vagy valami, rácsapok az asztalra cool.gif
SunnySmile
QUOTE(RethaMilek @ Dec 6 2008, 09:26 PM) *

Köszönöm szépen.

Igazán nincs mit.
smile.gif
A lista tényleg nagyon jóra sikeredett. Az első kettő főleg örültem, nekem nagy kedvenceim már kislány korom óta. Imádtam/imádom bennük Ruttkai Évát (igaz nem főszereplő de .....), csodálatos Szentirmay Flóra ezekben a filmekben.
smile.gif
MikaRoss
QUOTE(SunnySmile @ Dec 7 2008, 12:52 PM) *

A lista tényleg nagyon jóra sikeredett. Az első kettő főleg örültem, nekem nagy kedvenceim már kislány korom óta. Imádtam/imádom bennük Ruttkai Évát (igaz nem főszereplő de .....), csodálatos Szentirmay Flóra ezekben a filmekben.

Ruttkai Évát én is nagyon szerettem, az Abigélben igazán jó volt (pedig utálom Horn Micit). De a régiek közül nagyon szerettem Darvas Ivánt, Sinkovits Imrét, Juhász Jácintot... meg még sorolhatnám.
grasslover
77 filmajándék

A magyar filmek kedvelőinek, karácsonyi ajándék gyanánt ingyenesen megtekinthetővé tettek 77 filmet. Ugyan nem mindegyik játékfilm, van köztük klasszikus tv-híradó, vagy épp a két évvel ezelőtti Megasztár döntő, de olyan klasszikusok is mint a Körhinta, Ludas Matyi, Valahol Európában, a Veri az ördög a feleségét vagy az Oldás és Kötés Jancsótól. Elég ripacskodó a 77 film, azt hittem majd mindenféle művészeti klasszikus lesz fenn, de jobb mint a semmi. Retrokedvelőknek a híradók különösen ajánlottak.

(December 31-ig elérhetőek a videók az oldalon!)
Darkdawn
QUOTE(grasslover @ Dec 22 2008, 10:47 AM) *

77 filmajándék

A magyar filmek kedvelőinek, karácsonyi ajándék gyanánt ingyenesen megtekinthetővé tettek 77 filmet. Ugyan nem mindegyik játékfilm, van köztük klasszikus tv-híradó, vagy épp a két évvel ezelőtti Megasztár döntő, de olyan klasszikusok is mint a Körhinta, Ludas Matyi, Valahol Európában, a Veri az ördög a feleségét vagy az Oldás és Kötés Jancsótól. Elég ripacskodó a 77 film, azt hittem majd mindenféle művészeti klasszikus lesz fenn, de jobb mint a semmi. Retrokedvelőknek a híradók különösen ajánlottak.

wow, bódy gábor filmek is rolleyes.gif
gerhajdu
Direkt felnéztem ide, gondoltam csak lesz valami szó a Valami amerika 2-ről. Úgy látszik nincs, de végülis érthető. rolleyes.gif

QUOTE(grasslover @ Dec 22 2008, 10:47 AM) *

77 filmajándék

Köszi a linket, Egri csillagokba amúgy is bele akartam nézni. Rég láttam meg minden smile.gif
Real013
Nézz fel a Videodrome-ra, ott van írás a Valamiről. smile.gif
gerhajdu
Kár, hogy pénteken nem láttam a ...kik azok a Lumnitzer-nővéreket. Mikor először láttam nagyon tetszett. Most azt néztem, hogy ezt nem Alföldi rendezte, kicsit csodálkoztam is.
grasslover
QUOTE(gerhajdu @ Feb 1 2009, 08:09 PM) *

Kár, hogy pénteken nem láttam a ...kik azok a Lumnitzer-nővéreket. Mikor először láttam nagyon tetszett. Most azt néztem, hogy ezt nem Alföldi rendezte, kicsit csodálkoztam is.

Alföldi nem igazán filmrendező, ő színházi profi. Ugyan még csak felvételről láttam az ő általa készített Ember tragédiáját, de asszem meghatározó percek voltak az életemből cool.gif Pedig nem vagyok egy színházi ismeretekkel rendelkező egyén...
gerhajdu
QUOTE(grasslover @ Feb 1 2009, 09:10 PM) *

Alföldi nem igazán filmrendező, ő színházi profi. Ugyan még csak felvételről láttam az ő általa készített Ember tragédiáját, de asszem meghatározó percek voltak az életemből cool.gif Pedig nem vagyok egy színházi ismeretekkel rendelkező egyén...

Amikor az elején meztelenül vannak meg rapper meg nemtudommi. Mert az nekem is maradandó volt rolleyes.gif Magyar órán néztük régen laugh.gif
grasslover
! ohmy.gif

Magyar sci-fi rolleyes.gif
freezy
QUOTE(grasslover @ Feb 6 2009, 04:13 PM) *

! ohmy.gif

Mucsi rlz cool.gif
grasslover
QUOTE(SSJfreezy @ Feb 6 2009, 04:15 PM) *

Mucsi rlz cool.gif

Kukát utoljára az Any*d! a szúnyogok-ban dobált ilyen intenzíven laugh.gif
freezy
QUOTE(grasslover @ Feb 6 2009, 04:21 PM) *

Kukát utoljára az Any*d! a szúnyogok-ban dobált ilyen intenzíven laugh.gif

Legjobb : DDD jááj ezen ahányszor látom meghalok.

ez is durva : http://www.youtube.com/watch?v=4WStvEJbzBg&NR=1 biggrin.gif
efperel
QUOTE(grasslover @ Feb 6 2009, 04:13 PM) *

! ohmy.gif

Nagyon szép mind a kameramunka, mind a látvány, és az is dicséretes, hogy egy Lem műhöz meg tudták szerezni a jogokat. rolleyes.gif
Van róla hír, hogy ki akarják-e vinni külföldre, és ha igen, mikor?
grasslover
QUOTE(efperel @ Feb 6 2009, 05:35 PM) *

Nagyon szép mind a kameramunka, mind a látvány, és az is dicséretes, hogy egy Lem műhöz meg tudták szerezni a jogokat. rolleyes.gif
Van róla hír, hogy ki akarják-e vinni külföldre, és ha igen, mikor?

Én is csak az előbbi linkelt oldalnyi információt tudom róla, a többi homály. Nem néztem utána.

Viszont figyeltem híradóban a filmszemle eseményeit (szurkolva Pálfinak, sajnos nem kapott díjat) és a sikeresebb munkákat már karolják fel de még az is kérdéses, hogy melyik jut egyáltalán nálunk a mozikba...szóval a külföldi forgalmazás egyelőre egyáltalán nem hiszem, hogy összejönne, de mivel Lem adaptációról van szó, valószínű, hogy 1-2 éven belül kikerülhet a Kárpád-medence határain túlra is.

Egyelőre jó lenne megnézni, a trailer felkeltette az érdeklődésemet. Érezni rajta egy kis Clockwork Orange-béli bár érzést, Ópiumos nyomasztó kutatást, és a Tarkovszkij-os Solyarisos (ugyancsak Lem) minimál sci-fi légkört (de azok a villogó-szikrázó agyvizsgáló kütyük már így szerelem első látásra...^^). Mucsi főszereplőnek már így telitalálatnak tűnik, egy korosodó, nagypofájú professzor biggrin.gif
Real013
Made In Hungária? Vélemények? biggrin.gif
grasslover
QUOTE(Real013 @ Feb 6 2009, 07:41 PM) *

Hányingert kapok a Hungáriától, Dolly Rolltól, Fenyő Mikitől és Szikora Róberttől a rögóval együtt, szóval kb akkor lássam ezt a förtelmet amikor Bayt dícsérem...
Real013
QUOTE(grasslover @ Feb 6 2009, 08:11 PM) *

Hányingert kapok a Hungáriától, Dolly Rolltól, Fenyő Mikitől és Szikora Róberttől a rögóval együtt, szóval kb akkor lássam ezt a förtelmet amikor Bayt dícsérem...

De tegyük fel, hogy van olyan, aki bírja ezt a zenét. Szal, szerinte lehet ez jó? biggrin.gif
a880120
QUOTE(Real013 @ Feb 6 2009, 08:14 PM) *

De tegyük fel, hogy van olyan, aki bírja ezt a zenét. Szal, szerinte lehet ez jó? biggrin.gif

Szerintem ha a muzsikára helyezik a hangsúlyt, a sztori pedig másodlagos lesz, mint a Mama Mia esetében, akár még jó is lehet.
Real013
QUOTE(a880120 @ Feb 7 2009, 12:46 AM) *

Szerintem ha a muzsikára helyezik a hangsúlyt, a sztori pedig másodlagos lesz, mint a Mama Mia esetében, akár még jó is lehet.

Elvileg úgy van smile.gif Én kíváncsi vagyok rá egyébként, újabban igencsak bejön a musical műfaj, a Mamma Mia-t is tudtam élvezni, de például a Rocky Horror Picture Show is bejött nagyon, hogy két végletet említsek. (persze a RHPS sokkal jobb film, mint a MM)
grasslover
QUOTE(Real013 @ Feb 7 2009, 02:51 PM) *

Elvileg úgy van smile.gif Én kíváncsi vagyok rá egyébként, újabban igencsak bejön a musical műfaj, a Mamma Mia-t is tudtam élvezni, de például a Rocky Horror Picture Show is bejött nagyon, hogy két végletet említsek. (persze a RHPS sokkal jobb film, mint a MM)

Do the Time Warp again cool.gif
gerhajdu
QUOTE(grasslover @ Feb 7 2009, 02:59 PM) *

Do the Time Warp again cool.gif

"But listen closely
not for very much longer." cool.gif
Kult13
QUOTE(Real013 @ Feb 6 2009, 07:41 PM) *

tv2-őn láttam a werkfilmet. Első reakcióm az volt, hogy miért ilyen gagyi filmeket kell állandóan csinálni itthon? Aztán gondolkodtam, biztos lesz olyan szintű mint a többi dances film, talán még jobb is. De útálom az ilyen filmeket. Viszont én nagyapámtól, apámtól nem igazán hallottam ilyen dolgokat azokból az időkből amikor a film is játszódik. Tiszta ámeriká. wink.gif
Real013
QUOTE(Red13 @ Feb 7 2009, 08:24 PM) *

tv2-őn láttam a werkfilmet. Első reakcióm az volt, hogy miért ilyen gagyi filmeket kell állandóan csinálni itthon? Aztán gondolkodtam, biztos lesz olyan szintű mint a többi dances film, talán még jobb is. De útálom az ilyen filmeket. Viszont én nagyapámtól, apámtól nem igazán hallottam ilyen dolgokat azokból az időkből amikor a film is játszódik. Tiszta ámeriká. wink.gif

Pont az a lényege, hogy Fenyő Miki idehozta Amerikát a kommunizmus közepén xD
grasslover
QUOTE(Real013 @ Feb 8 2009, 01:12 PM) *

Pont az a lényege, hogy Fenyő Miki idehozta Amerikát a kommunizmus közepén xD

Plot, képek és némi infó alapján ez már mind bennevolt a Csinibabában is. De gondolom az új filmből totálisan hiányzik a fanyar humor, a szatíra meg a tényleg jó zenék - mivel gondolom csak Hungária van benne, ami meg egy Gézengúzt, Táskarádiót vagy egy Angélát nem igazán überel.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.