QUOTE(efperel @ Feb 6 2009, 05:35 PM)

Nagyon szép mind a kameramunka, mind a látvány, és az is dicséretes, hogy egy Lem műhöz meg tudták szerezni a jogokat.
Van róla hír, hogy ki akarják-e vinni külföldre, és ha igen, mikor?
Én is csak az előbbi linkelt oldalnyi információt tudom róla, a többi homály. Nem néztem utána.
Viszont figyeltem híradóban a filmszemle eseményeit (szurkolva Pálfinak, sajnos nem kapott díjat) és a sikeresebb munkákat már karolják fel de még az is kérdéses, hogy melyik jut egyáltalán nálunk a mozikba...szóval a külföldi forgalmazás egyelőre egyáltalán nem hiszem, hogy összejönne, de mivel Lem adaptációról van szó, valószínű, hogy 1-2 éven belül kikerülhet a Kárpád-medence határain túlra is.
Egyelőre jó lenne megnézni, a trailer felkeltette az érdeklődésemet. Érezni rajta egy kis Clockwork Orange-béli bár érzést, Ópiumos nyomasztó kutatást, és a Tarkovszkij-os Solyarisos (ugyancsak Lem) minimál sci-fi légkört (de azok a villogó-szikrázó agyvizsgáló kütyük már így szerelem első látásra...^^). Mucsi főszereplőnek már így telitalálatnak tűnik, egy korosodó, nagypofájú professzor