QUOTE(-Thresher- @ Jan 21 2010, 09:30 PM)

Öööö, izé, még egy ötlet, remélem ez értelmesebb lesz: a tévé csak "sima" tévé, magyarán nem képes kezelni egy külső HDD-t? Mert elvileg így a tévé monitorként szolgálna...Már ha ez nem csak a vágyálmaimban létezik...
Sztem ha volna lehetőség ilyenre, arról tudna An... izé, Tihamér. Azért ez egy komoly fícsör, amivel vásárláskor tervez az ember, de legalábbis értesül róla

De persze lehet nem, úgyhogy típusszám alapján utána lehet nézni a gyártó weboldalán vagy a kézikönyvben. Hátha

Amúgy a hálózati médialejátszók hivatottak ezzel a funkcióval kibővíteni a tévéket - és én személy szerint 15-20 méter HDMI kábel helyett már inkább egy ilyet vennék. 20-30k körül is vannak (persze egy szuperjó Popcorn Hour-ért már ennél mélyebben a zsebbe kell nyúlni), és mégiscsak önálló lejátszásra alkalmasak. Sokkal kevesebbet is fogyaszt, mint egy korrekt asztali PC, de annyival nem, hogy ezen rövid távon spóroljon az ember. Napi 4-6 óra filmezéssel is cirka egy év, amíg A1/A2 árszabással egy Szent Istvánt megspórol egy PC-hez képest (bár ez nagyon-nagyon elnagyolt számítás).
Pl.
itt meg
itt van pár korrekt példány tesztje magyarul. (Csak így mutatóba gyorsan.) Ethernet a hálózati lejátszásra + USB + opcionálisan pár más dolog (pl. még USB vagy eSata). Összedugod (már ha volt a dobozban megfelelő kábel

), lejátszik. Boldogság. És persze nem csak (Full)HD tévékhez.
QUOTE(Hardverbacsi @ Jan 21 2010, 10:10 PM)

Csakhogy a videókamera attól, hogy .mov formátumú fájlokat vesz fel, nem tekinthető QuickTime-os .mov-nak, mert valami más benne. A lényeg, hogy nem játsza le.
De akkor mi tudna lejátszani ilyet fájlokat?
Egy 1080p-s 60 fps-es .mov kiterjesztésű MPEG-4 fájlról van szó.
Igazából én az Apple ilyen javarészt marketinggel eladott szarjaitól úgy menekülök mint a tűztől. A már említett VLC Player, vagy a KM Player bevetését javaslom. Vagy valamivel átkódolni emberi H.264 szabványú tömörítéssel egy Matroska konténerbe, aztán jónapot. Hogy most mi van a .mov-on belül ahhoz a GSpot nevű kiváló szoftvert javaslom (csak vigyázz mit kattintasz le egy ilyen keresőszóval

). Talán valamit egyszerűsíthet azon, hogy mit kell a normális lejátszáshoz beszerezni.