Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: HD Filmek
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Film
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
-moki-
QUOTE(Ante @ Jan 21 2010, 08:28 PM) *

Hát, akkor asszem cipekedés lesz ebből ph34r.gif

Tihamérnak sleep.gif

Tihamér adja el a TV-t és vegyen egy projektort biggrin.gif
Hardverbacsi
QUOTE(Hares @ Jan 20 2010, 07:39 PM) *

Quicktime formátum a .mov,leginkább azzal nézem őket bár nem olyan sokat,csak filmelőzeteseket sokszor...

Csakhogy a videókamera attól, hogy .mov formátumú fájlokat vesz fel, nem tekinthető QuickTime-os .mov-nak, mert valami más benne. A lényeg, hogy nem játsza le.
De akkor mi tudna lejátszani ilyet fájlokat?

Egy 1080p-s 60 fps-es .mov kiterjesztésű MPEG-4 fájlról van szó.
Hares
QUOTE(Hardverbacsi @ Jan 21 2010, 10:10 PM) *

Csakhogy a videókamera attól, hogy .mov formátumú fájlokat vesz fel, nem tekinthető QuickTime-os .mov-nak, mert valami más benne. A lényeg, hogy nem játsza le.

Ilyet még nem hallottam... laugh.gif Akkor Media Player Classic,ha alapból nem játsza le akkor + plugin,vagy VLC player...
Flame_of_Aiur
QUOTE(-Thresher- @ Jan 21 2010, 09:30 PM) *

Öööö, izé, még egy ötlet, remélem ez értelmesebb lesz: a tévé csak "sima" tévé, magyarán nem képes kezelni egy külső HDD-t? Mert elvileg így a tévé monitorként szolgálna...Már ha ez nem csak a vágyálmaimban létezik...

Sztem ha volna lehetőség ilyenre, arról tudna An... izé, Tihamér. Azért ez egy komoly fícsör, amivel vásárláskor tervez az ember, de legalábbis értesül róla smile.gif De persze lehet nem, úgyhogy típusszám alapján utána lehet nézni a gyártó weboldalán vagy a kézikönyvben. Hátha smile.gif

Amúgy a hálózati médialejátszók hivatottak ezzel a funkcióval kibővíteni a tévéket - és én személy szerint 15-20 méter HDMI kábel helyett már inkább egy ilyet vennék. 20-30k körül is vannak (persze egy szuperjó Popcorn Hour-ért már ennél mélyebben a zsebbe kell nyúlni), és mégiscsak önálló lejátszásra alkalmasak. Sokkal kevesebbet is fogyaszt, mint egy korrekt asztali PC, de annyival nem, hogy ezen rövid távon spóroljon az ember. Napi 4-6 óra filmezéssel is cirka egy év, amíg A1/A2 árszabással egy Szent Istvánt megspórol egy PC-hez képest (bár ez nagyon-nagyon elnagyolt számítás).

Pl. itt meg itt van pár korrekt példány tesztje magyarul. (Csak így mutatóba gyorsan.) Ethernet a hálózati lejátszásra + USB + opcionálisan pár más dolog (pl. még USB vagy eSata). Összedugod (már ha volt a dobozban megfelelő kábel laugh.gif ), lejátszik. Boldogság. És persze nem csak (Full)HD tévékhez.

QUOTE(Hardverbacsi @ Jan 21 2010, 10:10 PM) *

Igazából én az Apple ilyen javarészt marketinggel eladott szarjaitól úgy menekülök mint a tűztől. A már említett VLC Player, vagy a KM Player bevetését javaslom. Vagy valamivel átkódolni emberi H.264 szabványú tömörítéssel egy Matroska konténerbe, aztán jónapot. Hogy most mi van a .mov-on belül ahhoz a GSpot nevű kiváló szoftvert javaslom (csak vigyázz mit kattintasz le egy ilyen keresőszóval biggrin.gif ). Talán valamit egyszerűsíthet azon, hogy mit kell a normális lejátszáshoz beszerezni.
Hardverbacsi
QUOTE(Flame_of_Aiur @ Jan 22 2010, 10:10 AM) *

Igazából én az Apple ilyen javarészt marketinggel eladott szarjaitól úgy menekülök mint a tűztől. A már említett VLC Player, vagy a KM Player bevetését javaslom. Vagy valamivel átkódolni emberi H.264 szabványú tömörítéssel egy Matroska konténerbe, aztán jónapot. Hogy most mi van a .mov-on belül ahhoz a GSpot nevű kiváló szoftvert javaslom (csak vigyázz mit kattintasz le egy ilyen keresőszóval biggrin.gif ). Talán valamit egyszerűsíthet azon, hogy mit kell a normális lejátszáshoz beszerezni.

Ahol ma már a világ tart a Google első találatra a progit adja ki, nem azt a szép dolgot. laugh.gif

Katt a GSpot infóhoz!

Remélem mond valamit. (bár az undetermined számomra nem jelent jót XD)
Egyébként KMPlayer csíkozva játsza le.
pisti0315
De eltűntek innen az emberek, nem szereti már senki a HD filmeket ?
Magam részéről nagy gyűjtő vagyok,de csak a szinkronosakat lehet megnézni a családdal, úgyhogy erre korlátozódik a gyűjteményem.
Eddig 700db 720-1080p mkv-nél tartok és nincs megállás.
Akinek akadnak az 1080p filmek, annak ajánlom a CoreAVC kodeket, 50-60% CPU használatról lecsökken legalább 5-10%-ra, persze lejátszó függő is.

Jó éjt !

QUOTE(-moki- @ Jul 22 2008, 08:59 PM) *

Sziasztok!

Ha már ennyire elterjedt a fórumon a HD filmek nézése, akkor gondoltam megnyitom ezt a többcélú topicot. Először is itt kérhettek segítséget a lejátszással, codecekkel kapcsolatban, de az igazi profilja a topicnak a HDfilmek ajánlása, lehetőleg sample képekkel megtűzdelve, információ csere és élménybeszámoló, netántán némi technikai információ. Remélem be fog indulni a társalgás és minden minőségbuzgó megtalálja benne a számítását.

Figyelem! A látvány mellett természetesen a tartalom is nagyon, de nagyon fontos! A látványfilmek hosszú távon rohasztják a lelket, fogszuvasodást és korai magömlést okoznak!

Ante
QUOTE(pisti0315 @ Jul 18 2010, 08:31 PM) *

De eltűntek innen az emberek, nem szereti már senki a HD filmeket ?
Magam részéről nagy gyűjtő vagyok,de csak a szinkronosakat lehet megnézni a családdal, úgyhogy erre korlátozódik a gyűjteményem.
Eddig 700db 720-1080p mkv-nél tartok és nincs megállás.
Akinek akadnak az 1080p filmek, annak ajánlom a CoreAVC kodeket, 50-60% CPU használatról lecsökken legalább 5-10%-ra, persze lejátszó függő is.

Jó éjt !

Sztem csak nem akkora só már smile.gif
_ktamas
Ha már HD, akkor pár érdekesség, a youtube kínálatából:
HD-nál jobb, 4k minőségű minifilmek.
-moki-
QUOTE(krokostamas @ Jul 18 2010, 11:18 PM) *

Ha már HD, akkor pár érdekesség, a youtube kínálatából:
HD-nál jobb, 4k minőségű minifilmek.

Nekem vannak valahol UHD sample videóim. 4320p-sek xD Talán a mostani atom I7 gépek már viszik normálisan biggrin.gif
newbee
azt szeretném kerdezni hogy aki ilyen felbontásban nézi ezeket a filmeket, az hogyan teszi ?

Kiírja blu-ray lemezre és lejátszóban? Vagy összeköti a gépet a tv-vel és akkor úgy? Vagy csak gépen?

Azért érdekelne a dolog ,mert nekem nincs blu-ray lejátszóm , csak úgy tudom, hogyha összekötöm a gépet a tv-vel, de ilyenkor meg előjön az ,hogy csíkozódik , tehát amikor így jelenetet vált, akkor látszik a " csíkozódás " remélem lehet érteni mire gondolok.

Ezt el lehet valahogy kerülni?

Válaszokat előre is köszönöm.
Superlompos
Szerintem ez a Full Hd dolog egy kicsit nagyzolás. Nem látom értelmét ezeknek a nagy néha 80 gigáa filmeknek. Megnézi egyszer az aztán úgyis törli. Akkor mi értelme van? Szerintem egy 700 mb-os DVDRip is megteszi. smile.gif
Real013
IDÉZET(Superlompos @ 2011. szeptember 23. 7:59) *

Szerintem ez a Full Hd dolog egy kicsit nagyzolás. Nem látom értelmét ezeknek a nagy néha 80 gigáa filmeknek. Megnézi egyszer az aztán úgyis törli. Akkor mi értelme van? Szerintem egy 700 mb-os DVDRip is megteszi. smile.gif

Megteszi, megteszi, de azért egy jó HD rip is tízszer szebb nála smile.gif
Superlompos
Mondjuk lehet, hogy csak nekem kicsik az igényeim! biggrin.gif
-moki-
Hát azért ez a nagy felbontású formátum nem azért lett kitalálva, hogy "letöltsd, majd töröld" biggrin.gif
Superlompos
Mondjuk én se szoktam letörölni egyből egy filmet ha megnézem. Van olyan, hogy hónapokig ott van a vinyón, mert elfér. Viszont néha rám jön a törölhetnék, és akkor 300 gigát kitörlök. biggrin.gif
Kult13
Jövőre tévét szeretnék venni, hogy LED LCD vagy Plazma azt még nem döntöttem el. 40-42" méretben nézelődtem, konkrét ugyan még nincs, de nem is vásárlás tanácsadást kérnék. Ha tudom a filmeket HD-ban nézem, nos ez többnyire nem sikerül, mivel nagyon sok ázsiai filmből nincs HD verzió, csak avi, 720x340 minőségben vagy hasonló . Eddig egy 720P-és 32" tévén tettem ezt, nem zavart, teljesen megfelelt az avik kinézete. De ez hogy nézne ki egy full hd, 42" méretű tévén? Élvezhetetlen?
Igazából arra is gondoltam, hogy ugyancsak vennék egy nagyon jó 720P-és tévét 32" méretben, LED vagy Plazmába. És akkor viszonylag ugyanazt az eredményt kapnám, vagy remélem jobbat, mint a mostani tévémen(amit nem tudok magammal vinni külföldre, ezért kellene egy tévé). Valami ötlet?

szerk: ugyan az első gondolatom az volt, hogy veszek egy nagyon f@sza tévét, rohadt jó képpel, ami évekre is teljesen jó, de pl. filmek közül is amit letöltök aligha éri el a HD felbontást, többnyire 720P, és ez a mai játékokról is elmondható.
-moki-
IDÉZET(Kult13 @ 2011. december 31. 15:28) *

Jövőre tévét szeretnék venni, hogy LED LCD vagy Plazma azt még nem döntöttem el. 40-42" méretben nézelődtem, konkrét ugyan még nincs, de nem is vásárlás tanácsadást kérnék. Ha tudom a filmeket HD-ban nézem, nos ez többnyire nem sikerül, mivel nagyon sok ázsiai filmből nincs HD verzió, csak avi, 720x340 minőségben vagy hasonló . Eddig egy 720P-és 32" tévén tettem ezt, nem zavart, teljesen megfelelt az avik kinézete. De ez hogy nézne ki egy full hd, 42" méretű tévén? Élvezhetetlen?
Igazából arra is gondoltam, hogy ugyancsak vennék egy nagyon jó 720P-és tévét 32" méretben, LED vagy Plazmába. És akkor viszonylag ugyanazt az eredményt kapnám, vagy remélem jobbat, mint a mostani tévémen(amit nem tudok magammal vinni külföldre, ezért kellene egy tévé). Valami ötlet?

szerk: ugyan az első gondolatom az volt, hogy veszek egy nagyon f@sza tévét, rohadt jó képpel, ami évekre is teljesen jó, de pl. filmek közül is amit letöltök aligha éri el a HD felbontást, többnyire 720P, és ez a mai játékokról is elmondható.

Tudom, hogy nem kértél tanácsot, de plazmát ne vegyél biggrin.gif Bármit, csak azt ne. Plazmát csak akkor, ha azt szeretnéd, hogy ha véletlen pauseolva hagysz egy filmet, akkor az a pillanatkép beleégjen a TVd képernyőjébe biggrin.gif

Nem mondanám élvezhetetlennek, de azért valamivel pixeles lesz, azaz inkább "kockásabb". Az összes mai lejátszóban és videokártyában van beépített "upscale", ami nélkül nem tudnád teljes képernyőre kirakni az avi-kat full HD felbontásban biggrin.gif Szóval ez alapból sokat segít majd. De pölö a VLCben van ezen felül upsace opció.

Itt olvashatsz róla bővebben.

Én általában lejjebb veszem a felbontást és annyi nekem bőven elég. Én mostanában rengeteg régi magyar filmet néztem és azok felbontása se a legjobb, de egyszer sem fojt ki a szemem biggrin.gif
Kult13
Kösz, sokat segítettél, akkor valószínűleg egy 40" FullHD LED-es tévé lesz, mint ahogy eredetileg is gondoltam. Max elviszek pendriveon egy avi filmet és kipróbálom ott a helyszínen, ha lehet.
Mástól kaptam olyan tanácsot, hogy vegyek mellé egy SD tévét, de egyrészt marhára nem látok sehol, másrészt kell a f@szomnak. biggrin.gif
Plazmák meg elvileg már nem égnek be, és elvileg sokkal jobb képe van, mint a LED-es Lcd-nek, és játékra is sokkal jobbak, csak hát az üzletekbe is egyre kevesebbet kapni, gondolom nem véletlen.
hmisi15
Hogyan lehet egy angol nyelvű mkv filmre ráimádni a küllőn letöltött hundub hangsávot?
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.