Na, én is megcsekkoltam, és hamarosan jön sztem grass is, mert a film előtt összefutottunk, szóval közös előadást néztünk

Elöljáróban annyit: számomra
nem dö beszt múvi evör méd. És nem is tökéletes.
DE!
Nagyon tetszett

Sőt, rég élveztem valamit ennyire a moziban. Ehhez pedig kellett egy Heath Ledger, aki élete utolsó és tökéletes alakítását hagyta a vásznon, amolyan mementóként. Sorra lehetne idézni Joker jeleneteit, melyek beleégnek a néző agyába, kezdve a nyitójelenettől. Ha a film már kezdene unalmassá válni a Bruce-Dent sziruptól, jön Joker, és... valami meglepetés történik

Az utóbbi idők legjobb főgonosza a vásznon, ez kétségtelen.
Viszont nekem azért van pár bajom is a filmmel. Igazából ami lényeges negatívum, az a film vége. A morális gondolatok legyömöszölése a néző torkán. Mert hát szerencsétlen néző hülye, úgyse tudja megkreálni magának a film mondanivalóját. Ez egyébként Nolanre jellemző, csak se a Mementónál, se a Prestige-nél nem volt zavaró. Itt viszont kifejezetten. Adott egy krva jó filmélmény, de ez a rendezői felsőbbrendűség, ez az ego ront az összképen. Ha egy monológgal elintézi, akkor oké, rátudok, kell ez is. De amikor Jokernél is, Gordonnál is jönnek a világmegváltó gondolatok, amire elvileg a nézőnek magától is rá kellene jönnie. Okés, tény, hogy jól hangzik a filmben, de engem ez akkor is zavar. Szeretem az okos filmeket, ahol magadnak kell összeraknod a dolgot, főleg, ha ennyire triviális a morál, mint itt, a Batmanben.
Másik dolog: Two-Face CGI-je nagyon szar. Ezt ügyesebben is megcsinálhatták volna, ennél sokkal jobb CGIket láttunk egy-kétéves filmekben is.
És ez már tényleg szőrszálhasogatás, de nekem még mindig nem tetszik a Batman-ruha xD Se a Beginsben, se itt. Rajzolva tök kúl meg minden, de élőben olyan idétlenül néz ki. Bár ez a film értékeléséből semmit se von le.
A pozitívumokat nem említem, mert ódákat lehetne róla zengeni. Okos sztori, látványos effektek, igen durva hangzás, ragyogó színészi játék, valódi epikus közeg, és a legjobb lehetett volna... De nem lett az. Így csak 9/10. De Ledgernek aztán Oscart az alakításért.