Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: The Dark Knight Rises
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Film
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
-moki-
QUOTE(Kalti @ Aug 7 2008, 06:34 PM) *

Egyébként én is abban a hitben voltam eddig, hogy Dent meghalt a végén, de most elbizonytalanítottatok. unsure.gif Hogy valami negatívumot is említsek, ha már ennyire realista akart lenne a film, akkor Dent égett arcát valósághűbbre is csinálhatták volna, engem inkább egy múmiára emlékeztetett vagy nem is tudom...

Arra leszek kíváncsi, hogy Joker karakterével ezután mit szándékoznak kezdeni, eltüntetik a süllyesztőben, netán új színészt keresnek, nem tudom melyik lenne a jobb megoldás, mindenesetre az az ember érzése, hogy ennyivel nincs lezárva az ő sztorija, ha még egy részt nem is fognak rá építeni.

Én szimplán lesokkoltam, amikor megláttam... lehet, hogy anatómiailag pontatlan, de gyakorlatilag leszartam. Ahogy mozogtak azok a kis cafatok a szájánál... brrr... meg tiszta korom volt a párnája. Para... mondjuk nem tudom, hogy folyamatos kezelés nélkül hogy bírná így ki Dent, mivel az égési sérülések fertőződnek el a leghamarabb. De ahogy láttam elég jól lekezelték, meg csak fájdalmai voltak, szóval ebbe kár belekötni.

Mással eljátszatni Jokert? Egyszerűen nem tudom elképzelni...
Mitisz
QUOTE(-moki- @ Aug 7 2008, 06:38 PM) *

Én szimplán lesokkoltam, amikor megláttam... lehet, hogy anatómiailag pontatlan, de gyakorlatilag leszartam. Ahogy mozogtak azok a kis cafatok a szájánál... brrr... meg tiszta korom volt a párnája. Para... mondjuk egy nem tudom, hogy kezelés nélkül hogy bírná így ki Dent, mivel az égési sérülések fertőződnek el a leghamarabb. De ahogy láttam elég jól lekezelték, meg csak fájdalmai voltak, szóval ebbe kár belekötni.

Dettó, Joker Ledger-el nyugodjon békében sad.gif

QUOTE(Mitisz @ Aug 7 2008, 06:36 PM) *

Moki, én sem értek egyet, hát a befejező képsoroknál hova kell nagyobb katarzis? laugh.gif

Amúgy én is úgy értelmeztem ahogy Moki, hogy Dent meghalt a zuhanás után, és Batman azért vállalja magára a gyilkosságokat hogy azt ne bizonyítsák Dent-re, és így megmaradjon az emberek hite. unsure.gif
De ha tényleg benne lesz a folytatásban, akkor meg jól benéztük Mokival biggrin.gif

Amúgy azon kívül, hogy Dent benne lesz a következő részben, mi még az egyéb ellenérvetek erre? biggrin.gif
a880120
Fa.sz tudja. Én is azt hittem, hogy meghalt unsure.gif
-OJ-
QUOTE(Mitisz @ Aug 7 2008, 06:40 PM) *

Amúgy azon kívül, hogy Dent benne lesz a következő részben, mi még az egyéb ellenérvetek erre? biggrin.gif

Miért, neked mi szól mellette? Egyedül az ál-temetése.
Norbi101
Motoros részről mi a véleményetek, az se volt durva laugh.gif csak alig hittem el akkora király volt az egész.
Mitisz
QUOTE(-OJ- @ Aug 7 2008, 06:43 PM) *

Miért, neked mi szól mellette? Egyedül az ál-temetése.

Hát de miért lenne ál-temetés? Batman magára vállalja a gyilkosságokat, hogy ne bizonyítsák Dent-re, és a városnak megmaradjon a hite. Most érted, ennél több érvem nincs, de nekem nagyon így jött le ez az egész biggrin.gif
martin_dante
QUOTE(Norbi101 @ Aug 7 2008, 06:43 PM) *

Motoros részről mi a véleményetek, az se volt durva laugh.gif csak alig hittem el akkora király volt az egész.

A Lamborghinis jobb volt.
-Gratulálok.
-Mihez? Hogy át akartam hajtani a piros lámpán?

laugh.gif laugh.gif cool.gif
-OJ-
QUOTE(Norbi101 @ Aug 7 2008, 06:43 PM) *

Maga a motor elég gyenge volt, ami azt illeti. Az egész motornak semmi értelme nem volt a filmben, max annyi hogy közlekedjen vmivel.
Kalti
QUOTE(-moki- @ Aug 7 2008, 06:38 PM) *

Én szimplán lesokkoltam, amikor megláttam... lehet, hogy anatómiailag pontatlan, de gyakorlatilag leszartam. Ahogy mozogtak azok a kis cafatok a szájánál... brrr... meg tiszta korom volt a párnája. Para... mondjuk egy nem tudom, hogy kezelés nélkül hogy bírná így ki Dent, mivel az égési sérülések fertőződnek el a leghamarabb. De ahogy láttam elég jól lekezelték, meg csak fájdalmai voltak, szóval ebbe kár belekötni.

Én sem, de az az érzésem, hogy eredetileg úgy tervezték, hogy Joker a 3. részre még tartogat egy-két meglepetést. Amúgy az első Burton-ös Batman-ben meghal vagy hogy végződik ? Már legalább 6-7 éve láttam utoljára, alig maradt meg pár képkocka.

A neten már terjed egy-két kósza pletyka, miszerint Philip Seymour Hoffman játszhatná Pingvint, Rébusz szerepét pedig Depp-re osztanák a következő epizódban, ezek eléggé légből kapott ötleteknek tűnnek, mindenesetre tökéletes választás lenne mindkettő, sztem nem adnák alább a színvonalat, mint amit Ledger eléjük állított, majd meglátjuk...
martin_dante
QUOTE(Mitisz @ Aug 7 2008, 06:44 PM) *

Hát de miért lenne ál-temetés? Batman magára vállalja a gyilkosságokat, hogy ne bizonyítsák Dent-re, és a városnak megmaradjon a hite. Most érted, ennél több érvem nincs, de nekem nagyon így jött le ez az egész biggrin.gif

MSN-en már mondtam, szerintem: Dent azért rendezte meg az áltemetést, hogy utána Kétarcként garázdálkodjon tovább, és így az emberekben megmaradjon a Harvey Dent-be vetett hitük, hogy hősként halt meg.
Norbi101
QUOTE(-OJ- @ Aug 7 2008, 06:46 PM) *

Maga a motor elég gyenge volt, ami azt illeti. Az egész motornak semmi értelme nem volt a filmben, max annyi hogy közlekedjen vmivel.

Mikor a falon megfordult, mondam magamba: tud a gyerek laugh.gif meg mikor kérdezi az ál batman, miben külömbözől tőlünk : ÉN NEM HOKI MEZT HORDOK laugh.gif laugh.gif
a880120
QUOTE(Kalti @ Aug 7 2008, 08:46 PM) *

Én sem, de az az érzésem, hogy eredetileg úgy tervezték, hogy Joker a 3. részre még tartogat egy-két meglepetést. Amúgy az első Burton-ös Batman-ben meghal vagy hogy végződik ? Már legalább 6-7 éve láttam utoljára, alig maradt meg pár képkocka.

A neten már terjed egy-két kósza pletyka, miszerint Philip Seymour Hoffman játszhatná Pingvint, Rébusz szerepét pedig Depp-re osztanák a következő epizódban, ezek eléggé légből kapott ötleteknek tűnnek, mindenesetre tökéletes választás lenne mindkettő, sztem nem adnák alább a színvonalat, mint amit Ledger eléjük állított, majd meglátjuk...

Nicholson leesett a felhőkarcolóról, úgy emlékszem

Depp mint rébusz? A legjobb választás lenne cool.gif
Mitisz
QUOTE(-OJ- @ Aug 7 2008, 06:46 PM) *

Nem elhanyagolható tényező laugh.gif

Kár hogy a Batmobilet tönkrevágták sad.gif
-OJ-
QUOTE(Mitisz @ Aug 7 2008, 06:44 PM) *

Egyébként fogalmam sincs, mit akarsz ezzel. Aaron Eckhart kijelentette, hogy szívesen eljátssza a karaktert a 3.részben is. Ennyi.

Igen, eltemették hogy ne keresse senki és hogy megmaradjon a becsülete.
És igen, Harvey Dent meghalt, KétArc viszont vígan él (valszeg az egyik arkhami cellában)

Emellett figyeld meg az érmét, mikor leesik a földre: a világos oldala van fenn, ami azt jelenti, hogy valaki életben marad. És nem valószínű, hogy ez Batmanre vagy a srácra vonatkozik, hiszen azt azonnal látjuk a következő vágásban.
a880120
QUOTE(martin_dante @ Aug 7 2008, 08:47 PM) *

MSN-en már mondtam, szerintem: Dent azért rendezte meg az áltemetést, hogy utána Kétarcként garázdálkodjon tovább, és így az emberekben megmaradjon a Harvey Dent-be vetett hitük, hogy hősként halt meg.

Ez szerintem baromság unsure.gif
Mitisz
QUOTE(martin_dante @ Aug 7 2008, 06:47 PM) *

Dent miért rendezne temetést saját magának, amikor gyakorlatilag megőrült, ráadásul súlyos bűncselekményeket követett el... és hogyha így van, ahogy te mondod, akkor annak se lett volna értelme hogy Batman magára vállalja a gyilkosságokat. Szóval ez hülyeség szerintem biggrin.gif

QUOTE(-OJ- @ Aug 7 2008, 06:49 PM) *

gen, eltemették hogy ne keresse senki és hogy megmaradjon a becsülete.
És igen, Harvey Dent meghalt, KétArc viszont vígan él (valszeg az egyik arkhami cellában)

Na mondjuk ez még mindig elfogadhatóbb teória mint Martiné biggrin.gif
Zarathos
QUOTE(Kalti @ Aug 7 2008, 06:46 PM) *

Ez nem pletyka, csak a szokásos IMDb message boardos "Ti kit látnátok a szerepekben?" brainstorming néhány használható eredménye.
-Thresher-
Bocsánat hogy csak így idepofántlankodok, de valaki meg tud dobni egy linkkel vagy képpel Two-Faceről? Nagyon kiváncsi vagyok rá, majd holnap megnézem Szombathelyen(?). Alig várom....
ChipLecsap
QUOTE(-Thresher- @ Aug 7 2008, 07:18 PM) *

Bocsánat hogy csak így idepofántlankodok, de valaki meg tud dobni egy linkkel vagy képpel Two-Faceről? Nagyon kiváncsi vagyok rá, majd holnap megnézem Szombathelyen(?). Alig várom....

szerintem ezt az egy napot már kibírod, ne ronts az élményen, bár ezt a filmet a 10. megnézés után sem tudom megunni biggrin.gif
a880120
QUOTE(-Thresher- @ Aug 7 2008, 09:18 PM) *

Hamár hemzseg tőle a gugli, miért ne biggrin.gif
http://www.rotheblog.com/images/movies/d_m...aroneckhart.jpg
-moki-
Amúgy sztem Ledger legnagyobb pillanata az, amikor a Batman utánzatot kamerázza... amit akkor levág a hangjával... annyira beteges, brrr, már csak attől kirázott a hideg, hogy rágondoltam.
Real013
No, semmi időm sincs majd holnap írogatok.(addig lehetőleg még mengézem 2*) zselé nagy film premieren majdnem teltház volt, de nagyon tömény, és amire kiváncsi vagyok?MI LESZ JOKERREL a harmadik részben??? ohmy.gif
Mitisz
QUOTE(-moki- @ Aug 7 2008, 08:16 PM) *

Amúgy sztem Ledger legnagyobb pillanata az, amikor a Batman utánzatot kamerázza... amit akkor levág a hangjával... annyira beteges, brrr, már csak attől kirázott a hideg, hogy rágondoltam.

Ááá nem... a legnagyobb, amikor Batmannel van bezárva egy szobába, és Batman próbálja belőle kihúzni az iformésönt... na amit ott levág, szerintem simán az a legbeleborzongósabb. Hogy felhúzza már a pici batmant biggrin.gif
Real013
QUOTE(Kalti @ Aug 7 2008, 06:34 PM) *

Egyébként én is abban a hitben voltam eddig, hogy Dent meghalt a végén, de most elbizonytalanítottatok. unsure.gif Hogy valami negatívumot is említsek, ha már ennyire realista akart lenne a film, akkor Dent égett arcát valósághűbbre is csinálhatták volna, engem inkább egy múmiára emlékeztetett vagy nem is tudom...

Arra leszek kíváncsi, hogy Joker karakterével ezután mit szándékoznak kezdeni, eltüntetik a süllyesztőben, netán új színészt keresnek ? Nem tudom melyik lenne a jobb megoldás, mindenesetre az az ember érzése, hogy ennyivel nincs lezárva az ő sztorija, ha még egy részt nem is fognak rá építeni.

Jokernál én egyfajta cameot tudnák elképzelni..Ül a börtönben , csak hátulról látjuk, és mondd valamit az elején...valami tervről. Aztán a végén kiderül, hogy a börtönből is ő irányította a szálakat, és az összes gonosz az ő iránítása szerint cslekedett..Egyszerre lenne főgenya, benne lenne a filmben, nem tűnne el, és nagyot alkotna.. De ez csak ilyen alapötlet. És ami a legdurvább!A filmben tulképpen Joker nyert.Még ha csak csatát is..
Norbi101
QUOTE(Mitisz @ Aug 7 2008, 08:18 PM) *

Ááá nem... a legnagyobb, amikor Batmannel van bezárva egy szobába, és Batman próbálja belőle kihúzni az iformésönt... na amit ott levág, szerintem simán az a legbeleborzongósabb. Hogy felhúzza már a pici batmant biggrin.gif

Ja az a legjobb rész, meg amikor megtapsolja a zsarukat, tényleg olyan mint egy örült, közbe nagyon okos.
a880120
QUOTE(-moki- @ Aug 7 2008, 10:16 PM) *

"LOOK AT ME"
Félelmetes. Bahh az a hang, az az erő, az a magabiztosság... cool.gif
Kalti
Nekem a kedvencem, amikor száguldozás közben kidugja a fejét a rendőrautóból és a zene teljesen elnémul néhány pillanatra, abban a grimaszban, és magában abban a pár pillanatban van talán leginkább Joker totális elmeháborodottságának esszenciája. Végigfutott a hátamon a hideg, brrr... smile.gif
Persze rengeteg hátborzongató jelenetet lehetne még kiemelni, csak úgy tobzódik bennük a film.
-moki-
Hát jah, az poén, hogy amikor várható, hogy Joker fel fog tűnni, akkor elindult az a fülzúgáshoz hasonló zene biggrin.gif
ChipLecsap
Nehéz lenne kiemelni akár egyetlen jelenetet is ami jobb lenne a többinél, mert ez a film az aminek minden momentuma téleg zseniális. és minden szereplő megkapja a neki járó figyelmet, Batman ,Joker, Dent, Fox, Rachel, Alfred és Gordon, zseniális. Jokert itt már agyon dicsérte mindenki és OJ írásai különösen jók gyakorlatilag le irt mindent amit én akarta vagy gondoltam biggrin.gif.

Viszont ha ki kell emelni egy kedvenc jelenetet nos az enyém az utlsó Batman és Joker párbeszéd smile.gif Ami tökéletes tisztelet adás az egész Batman Univerzummal szemben, olyan amit ez elött Nolna Batman filmjei elött még sehól nem volt. Az utolsó párbeszéd és benne ez a rész
"
Ó, te...
Nem hagyhattál a sorsomra, igaz? Ez történik, mikor egy fékezhetetlen erő
találkozik egy mozdíthatatlan tárggyal. Te...tényleg...
rendíthetetlen vagy, igaz? Még valamilyen önelégült indokból
sem vagy képes megölni engem.
És én sem öllek meg.
Ahhoz túlságosan
szórakoztató vagy.Azt hiszem, nekünk az lesz a
sorsunk, hogy örökké ezt csináljuk"

OJ felirata smile.gif
joc009
Na, végre nekem is sikerült megnézni.
Egyenlőre komolyabb véleményt nem tudok mondani, egyszerűen zseniális a film és kész, még egy párszor látnom kell hogy valami értelmeset tudjak róla írni. Amit így első nézés után kiemelnék, az talán az, hogy hálistennek Joker mellett nem tűnt el a többi szereplő, se Batman, se Harvey Dent és Gordon sem, aki még több szerepet kapott, mint a Kezdődikben, és egyik kedvencemmé is vált.

Már csak egy valamit bánok, hogy nem Batmanes menüt kértem. Annyira jól nézne ki az a félbevágott Batman a polcomon biggrin.gif
-OJ-
QUOTE(mcgrape @ Aug 7 2008, 08:51 PM) *

" Ó, te...
Nem hagyhattál a sorsomra, igaz? Ez történik, mikor egy fékezhetetlen erő
találkozik egy mozdíthatatlan tárggyal. Te...tényleg...
rendíthetetlen vagy, igaz? Még valamilyen önelégült indokból
sem vagy képes megölni engem.
És én sem öllek meg.
Ahhoz túlságosan
szórakoztató vagy.Azt hiszem, nekünk az lesz a
sorsunk, hogy örökké ezt csináljuk"

Ez és utána az artikuálatlan röhögése. Olyan feelinges volt, mint a Predatoré cool.gif
Real013
Nos, leírom, mi nem tetszik a DARK KNIGHT végében:SPOILERES OFFKÓZ

Joker nem kapott rendes befejezést. Ott hagytuk el,amikor lóg az épületen, utána már csak a műalkotását láthatjuk, hogy úgy mondjam, hisz ő keverte a szálakat. Ha mást nem, egy rohadt képet Jokerről a börtöncellájában, ahogy Batman is ígérte, be kellett volna vágni a végén..(nem volt ilyesmi stáblista utánai jelenet??) Másrészről, talán még kifejthették volna, hogy mi van Dent-el?Meghalt, elájult?(bár ha belegonolunk, így mennyi kérdés merül fel a követkjező részről..túl egyszerű halál lenne Two Face-nek..szerintem él) Meg egy kicsit kicsit összecsapott az a gyorsan összevágott befejezés , bár a monológ majdhogynem tökéletes..Kicsit olyan félbevágott film érzését kelti nálam..ami ugye nem gond, mert ez valószínű azt is jelenti, hogy az ötletek már megvannak a folytatáshoz..Egy Rébusz-Kétarc renoméjavító részt el tudnék képzelni, ráadásul egy olyan Batman lehet a film középpontjában, akit üldöz a város, utálnak a maffiózók, a főgenyák..Egyedül Arthur maradt..(esetleg Fox) Szóval, lelki szempontból tökéletesen leárt a film, karakterfejlődésben is, de eseményekben nem teljesen...Szerintem. Amin még nagyon meglepődtem, hogy Rachel meghalt blink.gif Tudtam, hogy Batmannak egy csajjal sincs hosszú kapcsolata, de..azért durva, amit Raimi három részen keresztül húzott a Pókemberben, azt Nolan egy mesteri húzással kettévágta...
ChipLecsap
QUOTE(Real013 @ Aug 7 2008, 10:57 PM) *

Nos, leírom, mi nem tetszik a DARK KNIGHT végében:SPOILERES OFFKÓZ

Joker nem kapott rendes befejezést. Ott hagytuk el,amikor lóg az épületen, utána már csak a műalkotását láthatjuk, hogy úgy mondjam, hisz ő keverte a szálakat. Ha mást nem, egy rohadt képet Jokerről a börtöncellájában, ahogy Batman is ígérte, be kellett volna vágni a végén..(nem volt ilyesmi stáblista utánai jelenet??) Másrészről, talán még kifejthették volna, hogy mi van Dent-el?Meghalt, elájult?(bár ha belegonolunk, így mennyi kérdés merül fel a követkjező részről..túl egyszerű halál lenne Two Face-nek..szerintem él) Meg egy kicsit kicsit összecsapott az a gyorsan összevágott befejezés , bár a monológ majdhogynem tökéletes..Kicsit olyan félbevágott film érzését kelti nálam..ami ugye nem gond, mert ez valószínű azt is jelenti, hogy az ötletek már megvannak a folytatáshoz..Egy Rébusz-Kétarc renoméjavító részt el tudnék képzelni, ráadásul egy olyan Batman lehet a film középpontjában, akit üldöz a város, utálnak a maffiózók, a főgenyák..Egyedül Arthur maradt..(esetleg Fox) Szóval, lelki szempontból tökéletesen leárt a film, karakterfejlődésben is, de eseményekben nem teljesen...Szerintem. Amin még nagyon meglepődtem, hogy Rachel meghalt blink.gif Tudtam, hogy Batmannak egy csajjal sincs hosszú kapcsolata, de..azért durva, amit Raimi három részen keresztül húzott a Pókemberben, azt Nolan egy mesteri húzással kettévágta...

Nos Dent valszeg él valahol a börtönben ezt itt már kivesézték korábban:) Ami Jokert illeti szerintem pont jol let befejezve, illetve pont ez az hogy itt jön az hogy hoszú távon bizony Heath Ledger egyátalán nem tett jót a filmnek sem, mert Joker-ben volt még erő, ha önmagában még egy filmet nem is tudott volna ugymond elvinni egyedül mint a Fő gonosz, és Nolan bizti nem játszotta volna ezt el mégegyszer mert a Dark Knight egyértelmüen Joker filmje ő a központ az események mozgató rugúja, de egy 3. részben még bele fért volna még ha csak a film vége fele is tünt volna fel teszem azt az lett volna az a finálé kezdete hogy elkezdi szervezni a szökését és a film vége az lett volna hogy ujra szabadlábon van, igazolva a má irt szövegrészt a filmből lejjeb, hogy Batmanak és Jokernak ez a sorsa hogy egymást szórakoztassák smile.gif A vége szerintem tökéletes és az a szép hogy te is felveted a saját ellenérveidet smile.gif Mert ez igy jó ez igy ütős. és Joker szellme még a végén is kisért hisz egyértelmü győztese a filmnek, mégha nem is oj egyértemü biggrin.gif
Real013
QUOTE(mcgrape @ Aug 7 2008, 11:20 PM) *

Nos Dent valszeg él valahol a börtönben ezt itt már kivesézték korábban:) Ami Jokert illeti szerintem pont jol let befejezve, illetve pont ez az hogy itt jön az hogy hoszú távon bizony Heath Ledger egyátalán nem tett jót a filmnek sem, mert Joker-ben volt még erő, ha önmagában még egy filmet nem is tudott volna ugymond elvinni egyedül mint a Fő gonosz, és Nolan bizti nem játszotta volna ezt el mégegyszer mert a Dark Knight egyértelmüen Joker filmje ő a központ az események mozgató rugúja, de egy 3. részben még bele fért volna még ha csak a film vége fele is tünt volna fel teszem azt az lett volna az a finálé kezdete hogy elkezdi szervezni a szökését és a film vége az lett volna hogy ujra szabadlábon van, igazolva a má irt szövegrészt a filmből lejjeb, hogy Batmanak és Jokernak ez a sorsa hogy egymást szórakoztassák smile.gif A vége szerintem tökéletes és az a szép hogy te is felveted a saját ellenérveidet smile.gif Mert ez igy jó ez igy ütős. és Joker szellme még a végén is kisért hisz egyértelmü győztesea filmnek, mégha nem is oly egyértemü biggrin.gif

Igen, ez mind igaz, amúgy egy szavam sincs a filmre, csak Jokert sajnálom egy csöppet..Való igaz, azzal a dumálós résszel az ő rész végetért, de hiányzott valami kis finálé neki..Durván elvágták a filmet, de jó helyen, és a harmadik részt már nagyon várom..Remélem, hogy az lesz az uccsó és befejezik ezt a Batman sorozatot, ilyen színvonalon, mint az első kettő, és megvan a tökéletes triológia..annál nagyobb szó nincs,,
Cortez_Corleone
Na, én is megcsekkoltam, és hamarosan jön sztem grass is, mert a film előtt összefutottunk, szóval közös előadást néztünk smile.gif

Elöljáróban annyit: számomra nem dö beszt múvi evör méd. És nem is tökéletes.
DE!
Nagyon tetszett smile.gif Sőt, rég élveztem valamit ennyire a moziban. Ehhez pedig kellett egy Heath Ledger, aki élete utolsó és tökéletes alakítását hagyta a vásznon, amolyan mementóként. Sorra lehetne idézni Joker jeleneteit, melyek beleégnek a néző agyába, kezdve a nyitójelenettől. Ha a film már kezdene unalmassá válni a Bruce-Dent sziruptól, jön Joker, és... valami meglepetés történik smile.gif Az utóbbi idők legjobb főgonosza a vásznon, ez kétségtelen.
Viszont nekem azért van pár bajom is a filmmel. Igazából ami lényeges negatívum, az a film vége. A morális gondolatok legyömöszölése a néző torkán. Mert hát szerencsétlen néző hülye, úgyse tudja megkreálni magának a film mondanivalóját. Ez egyébként Nolanre jellemző, csak se a Mementónál, se a Prestige-nél nem volt zavaró. Itt viszont kifejezetten. Adott egy krva jó filmélmény, de ez a rendezői felsőbbrendűség, ez az ego ront az összképen. Ha egy monológgal elintézi, akkor oké, rátudok, kell ez is. De amikor Jokernél is, Gordonnál is jönnek a világmegváltó gondolatok, amire elvileg a nézőnek magától is rá kellene jönnie. Okés, tény, hogy jól hangzik a filmben, de engem ez akkor is zavar. Szeretem az okos filmeket, ahol magadnak kell összeraknod a dolgot, főleg, ha ennyire triviális a morál, mint itt, a Batmanben.
Másik dolog: Two-Face CGI-je nagyon szar. Ezt ügyesebben is megcsinálhatták volna, ennél sokkal jobb CGIket láttunk egy-kétéves filmekben is.
És ez már tényleg szőrszálhasogatás, de nekem még mindig nem tetszik a Batman-ruha xD Se a Beginsben, se itt. Rajzolva tök kúl meg minden, de élőben olyan idétlenül néz ki. Bár ez a film értékeléséből semmit se von le.
A pozitívumokat nem említem, mert ódákat lehetne róla zengeni. Okos sztori, látványos effektek, igen durva hangzás, ragyogó színészi játék, valódi epikus közeg, és a legjobb lehetett volna... De nem lett az. Így csak 9/10. De Ledgernek aztán Oscart az alakításért.
-moki-
A CGI sztem az egész filmben eléggé hullámzó teljesítményt nyújt. A helikopter lezuhanása és a kamion felborulása sztem eléggé tré lett, szerencsére a cgi látvány itt csak másodrendű, nem azon volt a lényeg cool.gif
ChipLecsap
Azért Two-Face CGI-je még mindig mérföldekkel jobb mint a Mindöröké Batman-ben volt. ugyan akkór 12+os a film ( amit helyenként én sem értek hogy mirt ) szóval anyira nem lehetett ronda vagy ilyesztő hogy a gyerekek sírva fussnak ki smile.gif szerintem jó volt bár ugy is majd DVD-ben lesz az igazi cool.gif
-OJ-
QUOTE(Darth Cortez @ Aug 7 2008, 11:53 PM) *

Mert hát szerencsétlen néző hülye, úgyse tudja megkreálni magának a film mondanivalóját.

Az esetek többségében: az is. Nem kell rögtön az amcsikra gondolni, elég szétnézni a magyar közönség tagjai között laugh.gif
joc009
QUOTE(mcgrape @ Aug 7 2008, 11:58 PM) *

Azért Two-Face CGI-je még mindig mérföldekkel jobb mint a Mindöröké Batman-ben volt. ugyan akkór 12+os a film ( amit helyenként én sem értek hogy mirt ) szóval anyira nem lehetett ronda vagy ilyesztő hogy a gyerekek sírva fussnak ki smile.gif szerintem jó volt bár ugy is majd DVD-ben lesz az igazi cool.gif

16+os a film, és szerintem semmi probléma nincs Two-Face CGI-jével. Engem megütött amikor megláttam ph34r.gif
-moki-
QUOTE(-OJ- @ Aug 7 2008, 11:59 PM) *

Az esetek többségében: az is. Nem kell rögtön az amcsikra gondolni, elég szétnézni a magyar közönség tagjai között laugh.gif

A mondanivaló mindenkinek leesett... a baj Harvey halálával van. De még ha életben is maradt, az se változtat semmit se a mondanivalón.
_DooM_
Épp most értem haza a moziból, és még mindig a hatása alatt vagyok a filmnek. Egyfelelől kissé csalódott vagyok, hisz soha ekkora elvárásokkal még nem álltam neki filmet nézni, amit sajna nem sikerült maradéktalanul teljesíteni, másrészt - annak ellenére, hogy néhol a képminőség és a felirat is küzdött némi hiányossággal, illetve egy-két magát marha okosnak hívő szinte folyamatosan osztotta az észt mögöttem... - nem túlzás, ha azt mondom, hogy életem eddigi legjobb filmélménye volt.
A színészek egytől egyig fenomenálisak voltak, élükön természetesen Heath Ledgerrel, a kisebb szerepekben feltűnő sorozatos arcok széles mosolyt csaltak az arcomra (puszta feltűnésüknek örültem), s tudtam, hogy innentől garantált a kitűnő szórakozás.
Bár az előző Batman filmek is tetszettek (a képregényekhez csak alig volt szerencsém), a Begins, s méginkább a TDK egyszerűen alapjaiban értelmezte újra a képregényadaptációkat.
Nem is tudom mi a jó szó, talán a "hihető". Végre egy olyan hős (és gonoszok) tűnt(ek) fel, akiről el tudnám képzelni, hogy tényleg létezik is. (Mondjuk a Batman esetében könnyeb volt ezt elérni, hisz nincsenek különleges képességei (mint általában a képregény-hősöknek), pusztán a technika és a harci tudás áll az oldalán; persze ez semmit nem von le a film értékéből.)
Az akciójelenetekből mintha kicsit visszavettek volna (már ami a mennyiséget illeti), de mind egytől egyig fenomenális volt. Egyszerre volt hihetetlenől látványos és mégis reális. Persze kicsit túlspilázták a jeleneteket, de pont annyira, hogy tökéletesek legyenek. Egy pillanatra sem volt az az érzésem, mint sok más film esetében (pl. The Transporter), hogy "Ezt neee!".
Hogy miért vagyok egy icipicit, hangyányit, nyúlfarknyit csalódott? Nem tudom. Egyszerűen tökéleteset vártam, amit nem kaptam meg. Egyszer-kétszer, egy rövidke pillanatra mintha elkapott volna az "Ezt lehetett volna jobban is." érzés. Hogy mi lehetett volna jobb? Nem tudom.

Összességében: 9.8/10
ChipLecsap
QUOTE(joc009 @ Aug 8 2008, 12:01 AM) *

16+os a film, és szerintem semmi probléma nincs Two-Face CGI-jével. Engem megütött amikor megláttam ph34r.gif

Biztos ? vagy csak nálunk? mintha ugy emlékeztem volna hogy alacsonyabb a korhatár, na mindegy
Cortez_Corleone
QUOTE(mcgrape @ Aug 8 2008, 12:04 AM) *

Biztos ? vagy csak nálunk? mintha ugy emlékeztem volna hogy alacsonyabb a korhatár, na mindegy

PG-13 kinn, nálunk ez asszem már négy éve automatice 16+os. Two-Face CGIjére pedig nincs mentség.
-moki-
Nálunk 16-os, a tengeren túlon meg PG-13 -as kategória.

QUOTE(Darth Cortez @ Aug 8 2008, 12:06 AM) *

PG-13 kinn, nálunk ez asszem már négy éve automatice 16+os. Two-Face CGIjére pedig nincs mentség.

A mi rendszerünk ezért gyökér... xD Bár nem mintha valahol is kérnének tőled személyit, ha be akarsz menni a moziba xD
_DooM_
QUOTE(martin_dante @ Aug 7 2008, 05:08 PM) *

De Moki, Dent nem halt meg. Leesett, de csak elájult. Batman ezért mondta Gordonnak, hogy akkor ő bevállalja a gyilkosságokat, hogy Dent tiszta lappal folytathassa a város védelmezését.

Hmm?
Cortez_Corleone
QUOTE(-moki- @ Aug 8 2008, 12:08 AM) *

A mi rendszerünk ezért gyökér... xD Bár nem mintha valahol is kérnének tőled személyit, ha be akarsz menni a moziba xD

Röhögni fogsz, de anno tőlünk kértek, mikor Sin Cityre akartunk menni... Úgy kellett odahívatnom az ismerős pénztáros csajt, hogy ugyan már adja ki nekünk a jegyet.
_DooM_
QUOTE(-moki- @ Aug 7 2008, 11:08 PM) *

Nálunk 16-os, a tengeren túlon meg PG-13 -as kategória.

Szerintem az amcsi is az... A PG-13 és az R között elég nagy szakadék tátong.
-moki-
QUOTE(_DooM_ @ Aug 8 2008, 12:09 AM) *

Hmm?

Én se értettem... összeégett arccal, a háta mögött x megölt emberrel mit akart volna folytatni? Leesett, oszt meghalt... ennyi. A végén búcsúztatják is, ennyi... az ellentábornak (OJ biggrin.gif) meg ugyanez az ellenérve, csak szerintük az kamubúcsúztatás. laugh.gif Szal ez így rém gyenge már nem azért.

Mégha visszatérne a folytatásban, akkor is kilógna ez a lóláb...
joc009
Az én véleményem erről a Harvey dent meghalásos témáról az, hogy...
Azt nem tudom, hogy meghalt-e vagy nem, de Batman szerintem azért vállalta fel a gyilkosságokat, hogy Harveyről Gotham lakosai ne tudják meg, hogy ő a gyilkos, maradjon meg 'Fehér lovagnak', ugyanis nem maga Harvey Dent személye a fontos, hanem az általa képviselt eszme. És az ugye tovább él, hiába ő meghalt. Így elsőre ezt a következtetést vontam le.
-moki-
QUOTE(joc009 @ Aug 8 2008, 12:18 AM) *

Az én véleményem erről a Harvey dent meghalásos témáról az, hogy...
Azt nem tudom, hogy meghalt-e vagy nem, de Batman szerintem azért vállalta fel a gyilkosságokat, hogy Harveyről Gotham lakosai ne tudják meg, hogy ő a gyilkos, maradjon meg 'Fehér lovagnak', ugyanis nem maga Harvey Dent személye a fontos, hanem az általa képviselt eszme. És az ugye tovább él, hiába ő meghalt. Így elsőre ezt a következtetést vontam le.

Hát igen, ez a lényeg... de most gondold át ezt: Ha ezt így tudod, akkor nem mindegy, hogy Harvey él, vagy hal? A lényeg ugyanaz... ha él, akkor is el kell tusolni a vele kapcsolatos dolgokat, ha halt, akkor is. A mondanivaló marad. Szal végülis tök mindegy, hogy mi történt Harveyval, ami sztem egy eléggé otromba megoldás, főleg egy ennyire fő karakternél...
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.