Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Prince Of Persia Film
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Film
Oldalak: 1, 2
RamPaly
Szevasztok!!!
Csodálkozva tapasztaltam, hogy még nincs ilyen topic, ezért nyitottam egyet. Főképpen véleménynyilvánítás céljából hoztam létre a topic-ot, de bármi más, témával kapcsolatos információ is belefér smile.gif
efperel
Ennek a topiknak semmi értelme, mivel ez a film filmnek nevezett borzalom két mondatnál többet nem érdemel, és azt a két mondatot is el lehet mondani a megfelelő topikban.
-StiF-
QUOTE(RamPaly @ May 23 2010, 01:12 PM) *

Szevasztok!!!
Csodálkozva tapasztaltam, hogy még nincs ilyen topic, ezért nyitottam egyet. Főképpen véleménynyilvánítás céljából hoztam létre a topic-ot, de bármi más, témával kapcsolatos információ, ismerkedés, stb is belefér smile.gif

Szia!

Józsi vagyok, 12 éves, nagyfülű. Neked mekkora a füled?
RamPaly
Tehát akkor első hozzászólóként keresek valakit Szegedről, vagy a környékéről, vagy nekem aztán tök mindegy smile.gif, aki holnap eljönne a szegedi Cinema City-be, és megnéznénk a Prince Of Persia-t. Mert ismerőseim közül senki nem tud jönni, és nem akarok egyedül menni, csak ha nincs más lehetőség. De hogy holnap megnézem, az tuti!!!! smile.gif
Ja, és valami délelőtti vagy kora délutáni vetítésre fogok menni, mert estére itthon (Csongrád) van programom.

Na akkor másris visszavonnám az első hozzászóló kijelentésemet:)smile.gifsmile.gif

QUOTE(efperel @ May 23 2010, 12:17 PM) *

Ennek a topiknak semmi értelme, mivel ez a film filmnek nevezett borzalom két mondatnál többet nem érdemel, és azt a két mondatot is el lehet mondani a megfelelő topikban.

1. Ha nincs értelme a topiknak, akkor mért írtál véleményt??????
2. Szerinted melyik lenne a megfelelő topik?????

QUOTE(-StiF- @ May 23 2010, 12:17 PM) *

Szia!

Józsi vagyok, 12 éves, nagyfülű. Neked mekkora a füled?

Na...... remélem így mostmár nincs mibe belekötni.......smile.gif
Amúgy meg Jolán vagyok, 15 éves, és a füleimet hátra szoktam kötni, mert úgy nem gabajodnak össze annyira smile.gif
Hares
QUOTE(RamPaly @ May 23 2010, 02:32 PM) *

Tehát akkor első hozzászólóként keresek valakit Szegedről, vagy a környékéről, vagy nekem aztán tök mindegy smile.gif, aki holnap eljönne a szegedi Cinema City-be, és megnéznénk a Prince Of Persia-t. Mert ismerőseim közül senki nem tud jönni, és nem akarok egyedül menni, csak ha nincs más lehetőség. De hogy holnap megnézem, az tuti!!!! smile.gif
Ja, és valami délelőtti vagy kora délutáni vetítésre fogok menni, mert estére itthon (Csongrád) van programom.
Na akkor másris visszavonnám az első hozzászóló kijelentésemet:)smile.gifsmile.gif
1. Ha nincs értelme a topiknak, akkor mért írtál véleményt??????
2. Szerinted melyik lenne a megfelelő topik?????
Na...... remélem így mostmár nincs mibe belekötni.......smile.gif
Amúgy meg Jolán vagyok, 15 éves, és a füleimet hátra szoktam kötni, mert úgy nem gabajodnak össze annyira smile.gif

Majd ha megnézed kedves Jolán,akkor rájössz hogy azért nyitottad a topicot hogy más topicokat megkímélj a fikázástól,így ez hivatalosan is PoP-fikázó topic lesz. Nincs az a PoP-szerető ember aki ömlengene erről a filmről.
Warfare
A pop szar. sleep.gif Mindkét értelmében. laugh.gif
Csacsa234
tegnap megnéztem és jön a fikamika: Dastan nagyon moderngay egy herceg lett. A sztori is egy ökörség a játék után, A csaj szép volt de az is KisTehén!uskulcs már olyat mondani hogy armageddon na én ott kiakadtam. Többezer évvel ezelőtt ki használta azt a szót hogy armageddon? dry.gif bár a mellékszereplők egész jópofák voltak főleg a struccfuttatóscsávó volt nagy arc, de akkor sem illett bele a történetbe. Dahakát meg homokszörnyeket meg godsmacket akarok:D Jerry Bruckheimer köddé vált a szememben.
Ante
QUOTE(Csacsa234 @ May 23 2010, 05:01 PM) *

A csaj szép volt de az is KisTehén!uskulcs már olyat mondani hogy armageddon na én ott kiakadtam. Többezer évvel ezelőtt ki használta azt a szót hogy armageddon? dry.gif

A Biblia írói? unsure.gif Azért ezt a szót nem Michael Bay találta ki biggrin.gif
cuthbert1
QUOTE(Warfare @ May 23 2010, 05:31 PM) *

!
Warfare
QUOTE(cuthbert1 @ May 23 2010, 09:03 PM) *

s23.gif
Hares
QUOTE(Warfare @ May 23 2010, 06:31 PM) *

Nem.
Warfare
QUOTE(Hares @ May 23 2010, 09:14 PM) *

Nem.

De. Mármint a film, a játékokról nem nyilatkozom.
gataka
Jajj nyissunk minden nyári blockbusternek egy topicot.

Amúgy nekem a moderngay kifejezés nagyon tetszett.
Hares
QUOTE(Warfare @ May 23 2010, 09:54 PM) *

De. Mármint a film, a játékokról nem nyilatkozom.

Így már más. smile.gif
Csacsa234
QUOTE(gataka @ May 23 2010, 08:08 PM) *
Amúgy nekem a moderngay kifejezés nagyon tetszett.

köszi rolleyes.gif

A Biblia írói? unsure.gif Azért ezt a szót nem Michael Bay találta ki biggrin.gif

Akkor már volt bibila?
Ante
QUOTE(Csacsa234 @ May 23 2010, 10:22 PM) *

Akkor már volt bibila?

Jó kérdés smile.gif

Az Újszövetség Krisztus után íródott, de a Prince of Persia elvileg határozatlan időben játszódik. Viszont ha azt vesszük, hogy alapvetően az Ezeregy Éjszaka meséinek a világára épül, amelyek a muszlim hódítás (azaz a VII. század) után keletkeztek, akkor jó eséllyel helyezhetjük abba a korba, amikor Perzsia már mohamedán terület volt. Az Újszövetség meg megvolt a kb. a III. századra smile.gif
De ha mondjuk a hellenizmus (Nagy Sándor hódításai) elé tesszük a sztorit, akkor is megállja a helyét. Ugyanis - bár nem volt még Újszövetség - a görögök, a héberek és így a perzsák is ismerték az armageddont mint kifejezést (ami végső pusztulást jelent). Sőt, maga a jelenség nem csak a keresztény, de a zsidó-keresztény-muszlim hagyomány része is volt, ergo valszeg minden Kis-Ázsia környéki népcsoport ismerte legalább a szót és azt, hogy mit jelent nagyjából a héber törzsek betelepedése óta.
Mondjuk, sokat segítene, ha ismernénk a herceg vallási hovatartozását smile.gif

cool.gif (forrás: wikipedia)
Csacsa234
Hú nem veszekszek smile.gif amúgy nem herceg volt a hunyó hanem a csaj, az ő ajkait hagyta el eme kifejezés
RamPaly
Na, ennyi "lelkesítő" hozzászólás után meggondoltam magam, úgy látszik nem éri meg Szegedig elmenni, hogy megnézzem moziban. smile.gif
gerhajdu
Picit többet ki lehett volna belőle hozni, de sokkal jobb, mint az eddigi filmek a kategóriában. Végre egy olyan, amelyiknél nem fogtam a fejem, milyen baromságokat találnak ki, nem ül le az izgalom. Az átlag nézőnek is élvezhető, de közben nagyon is hű a játékhoz. Falon futás, idővisszatekerés ügyes használata, gyönyörű helyszínek - minden, amire szükségem volt. Ráadásul minimális CGI-t használtak, a palotákat külön megépítették. Nyilván Jake akcióban nem Jackie Chan-überelő, de így is látványos és ötletes. Akinek már eleve a szereposztás nem tetszik, azt mondom lelke rajta, de elszalaszt egy nagyon is jó filmet.
Razon
QUOTE(gerhajdu @ May 31 2010, 11:40 AM) *

Picit többet ki lehett volna belőle hozni, de sokkal jobb, mint az eddigi filmek a kategóriában. Végre egy olyan, amelyiknél nem fogtam a fejem, milyen baromságokat találnak ki, nem ül le az izgalom. Az átlag nézőnek is élvezhető, de közben nagyon is hű a játékhoz. Falon futás, idővisszatekerés ügyes használata, gyönyörű helyszínek - minden, amire szükségem volt. Ráadásul minimális CGI-t használtak, a palotákat külön megépítették. Nyilván Jake akcióban nem Jackie Chan-überelő, de így is látványos és ötletes. Akinek már eleve a szereposztás nem tetszik, azt mondom lelke rajta, de elszalaszt egy nagyon is jó filmet.

Egyetértek. Most jövök a moziból, eredeti szinkronnal néztem, nagyon tetszett a film.
a880120
Ez olyan k.urva jó, hogy eredeti szinkron X)
Agent_Gabor
Erről az jut eszembe, amikor anno egy haverom megkérdezte, hogy lehet-e már szinkronos verziót letölteni a Valami Amerika 2-ből biggrin.gif laugh.gif
Ante
No, most jövök a moziból, és a térkép alapján a hellenizmus előtti Perzsiában játszódik, méghozzá nagyjából a perzsa-görög háborúk érájában, ami ugye kábé az ie V. század smile.gif Ekkor már megvolt a héber-görög kapcsolat (a héber törzsek a leigázott népek között voltak), ergo az armageddon szót és a jelenséget valszeg már a perzsák is ismerték cool.gif

Viszont Dastan fogadott tesója elejt egy megjegyzést, miszerint "csak az Isten segíthet rajtad", holott ugye tudjuk, hogy a perzsa vallás a muszlim hódításig politeista, és csak a héberek voltak monoteisták sleep.gif
Razon
QUOTE(a880120 @ May 31 2010, 09:14 PM) *

Ez olyan k.urva jó, hogy eredeti szinkron X)

Angol szinkronra gondoltam biggrin.gif Bár mintha britt akcentussal beszéltek volna, pedig a színészek amerikaiak vagy nem?
gerhajdu
QUOTE(RaZoN @ Jun 1 2010, 07:02 AM) *

Angol szinkronra gondoltam biggrin.gif Bár mintha britt akcentussal beszéltek volna, pedig a színészek amerikaiak vagy nem?

Ben Kingsley és Alfred Molina mindenképpen britek. De elég sok amerikai filmben játszottak.
TIRU
QUOTE(RaZoN @ Jun 1 2010, 08:02 AM) *

szerintem a88 úgy érti h azt írtad szinkron...pedig eredeti nyelven az nem szinkron...tekintve, hogy nem alá van szinkronizálva a hang hanem az az eredeti...gyk amit a színészek saját maguk préselnek ki a kis szájukon a felvétel alatt. A szinkron pedig az, amikor egy másik nyelven a szinkronszínészek alámondják a filmre a lefordított szöveget.
Drakeamarth
QUOTE(TIRU @ Jun 1 2010, 10:03 PM) *

szerintem a88 úgy érti h azt írtad szinkron...pedig eredeti nyelven az nem szinkron...tekintve, hogy nem alá van szinkronizálva a hang hanem az az eredeti...gyk amit a színészek saját maguk préselnek ki a kis szájukon a felvétel alatt. A szinkron pedig az, amikor egy másik nyelven a szinkronszínészek alámondják a filmre a lefordított szöveget.

Csak egy kis kötekedés: az ilyen nagy filmeknél csak ritkán alkalmaznak felvételkor felvett hangot, általában a színészek a szövegeik nagy részét kénytelenek újra felmondani.
Alashrad
QUOTE(RamPaly @ May 24 2010, 12:34 PM) *

Na, ennyi "lelkesítő" hozzászólás után meggondoltam magam, úgy látszik nem éri meg Szegedig elmenni, hogy megnézzem moziban. smile.gif

Dehogynem. smile.gif Jó kis film.
Real013
QUOTE(Alashrad @ Jun 2 2010, 12:20 AM) *

Dehogynem. smile.gif Jó kis film.

van a világon tizenháromezer meg kismillió jó kis film, ami sokkal jobb ennél...
BAKER_
QUOTE(Csacsa234 @ May 23 2010, 07:01 PM) *

tegnap megnéztem és jön a fikamika: Dastan nagyon moderngay egy herceg lett. A sztori is egy ökörség a játék után, A csaj szép volt de az is KisTehén!uskulcs már olyat mondani hogy armageddon na én ott kiakadtam. Többezer évvel ezelőtt ki használta azt a szót hogy armageddon? dry.gif bár a mellékszereplők egész jópofák voltak főleg a struccfuttatóscsávó volt nagy arc, de akkor sem illett bele a történetbe. Dahakát meg homokszörnyeket meg godsmacket akarok:D Jerry Bruckheimer köddé vált a szememben.

hehe akkor nem csak nekem szúrt szemet az armageddon fordítás. magával a szóval nem volt bajom, inkább a fordítással... miért nem világvége, vagy katasztrófa mittomén. ez elég furán hangzott. amúgy meg a film pocsék, a jelenetek látványosak, az apró poénok gagyik, a párbeszédek pedig kukába valók, mert egy 10 éves gyerek ír kb ilyeneket. amikor meg az egyik tesó meghalt, hangosan felröhögtem amikor a szinkronszínész beleröfögött a fuldoklás alá. de nem tudtam eldönteni, hogy a szinkron volt ilyen rémgagyi, vagy maga a szöveg is, viszont utána arra gondoltam, hogy azért csak nem fordították le szarul mint a százakárhány percet, úgyhogy maga a film számlájára írom. Dastan magyar hangja pedig nagyon nem illik oda, Adam sandlerhez még elmegy, de sokkal markánsabb férfihang kellett volna. ez olyan mintha egy 17 éves mutálni kezdő srác mondta volna alá... ja és azt már meg sem jegyzem, hogy eltértek a játéktól, és ez így mennyire szar lett biggrin.gif
Ante
QUOTE(daNee^ @ Jun 2 2010, 10:56 PM) *

hehe akkor nem csak nekem szúrt szemet az armageddon fordítás. magával a szóval nem volt bajom, inkább a fordítással... miért nem világvége, vagy katasztrófa mittomén. ez elég furán hangzott. amúgy meg a film pocsék, a jelenetek látványosak, az apró poénok gagyik, a párbeszédek pedig kukába valók, mert egy 10 éves gyerek ír kb ilyeneket. amikor meg az egyik tesó meghalt, hangosan felröhögtem amikor a szinkronszínész beleröfögött a fuldoklás alá. de nem tudtam eldönteni, hogy a szinkron volt ilyen rémgagyi, vagy maga a szöveg is, viszont utána arra gondoltam, hogy azért csak nem fordították le szarul mint a százakárhány percet, úgyhogy maga a film számlájára írom. Dastan magyar hangja pedig nagyon nem illik oda, Adam sandlerhez még elmegy, de sokkal markánsabb férfihang kellett volna. ez olyan mintha egy 17 éves mutálni kezdő srác mondta volna alá... ja és azt már meg sem jegyzem, hogy eltértek a játéktól, és ez így mennyire szar lett biggrin.gif

Vazz, srácok, az armageddon szó még mindig nem Michael Bay találmánya tongue.gif az óperzsák bőven használhatták...

A fuldokló öcsikén viszont én is felröhögtem cool.gif
BAKER_
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 01:05 AM) *

Vazz, srácok, az armageddon szó még mindig nem Michael Bay találmánya tongue.gif az óperzsák bőven használhatták...

direkt hangsúlyoztam, ezekszerint nem eléggé, hogy nem magával az armageddon szóval van bajom, hanem hogy az magyarra lefordítva is armageddon maradt biggrin.gif ez gáz. tudom hogy van ilyen magyar szó, de ki használja most komolyan?!
a880120
Az armageddon egy univerzális szó, miért kéne mást kitalálni helyette? Mondjuk a világvégét?
BAKER_
QUOTE(a880120 @ Jun 3 2010, 01:34 AM) *

Az armageddon egy univerzális szó, miért kéne mást kitalálni helyette? Mondjuk a világvégét?

szövegkörnyezetben jobb, mint az hogy jön az armageddon. és lehet hogy univerzális, de idegen eredetű. ha neked tetszett ilyen fordításban, szíved joga, de SZERINTEM akkor sem volt ott a helye. ennyi erővel abba is bele lehet kötni, hogy mit is jelent az armageddon, és nem azt amit ott. na mindegy.
Ante
QUOTE(daNee^ @ Jun 2 2010, 11:45 PM) *

szövegkörnyezetben jobb, mint az hogy jön az armageddon. és lehet hogy univerzális, de idegen eredetű. ha neked tetszett ilyen fordításban, szíved joga, de SZERINTEM akkor sem volt ott a helye. ennyi erővel abba is bele lehet kötni, hogy mit is jelent az armageddon, és nem azt amit ott. na mindegy.

Hát az mondjuk igaz, hogy nem egészen világvégét jelent. Részlet a wikiről:

"The word comes from Hebrew har məgiddô (הר מגידו), meaning "Mountain of Megiddo or "place surrounded by hills". Megiddo was the location of many decisive battles in ancient times (including one in the 15th century BC and one in 609 BC). The town Megiddo is approximately 25 miles (40 km) west of the southern tip of the Sea of Galilee (or Lake Tiberias to the Romans) in the Kishon River area."

Szóval az etimológia:

har megiddo (Megiddo hegye) --> Biblia: végső csata --> modern nyugati kultúra: kataklizma
Real013
QUOTE(Ante @ Jun 2 2010, 11:05 PM) *

Nekem ez fel sem tűnt..Mondjuk a legjobb meghaló királyfik a Stardustban voltak, azok zseniálisak:D
Ante
Viszont azt meg kell említenem, hogy elég ratyi volt a film parkour-tartalma. A játék 90%-a erre épült, itt meg csak sétálgatnak a sivatagban szinte végig dry.gif
Plussz, a parkour jelenetek a Bourne-ban, Bondban sokkal szebben voltak koreografálva...
Real013
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 12:29 AM) *

Viszont azt meg kell említenem, hogy elég ratyi volt a film parkour-tartalma. A játék 90%-a erre épült, itt meg csak sétálgatnak a sivatagban szinte végig dry.gif
Plussz, a parkour jelenetek a Bourne-ban, Bondban sokkal szebben voltak koreografálva...

Nem volt ez rossz, ami volt, az átadta a feelinget. Szerintem. de lehet, hogy csak megengedőbb vagyok a hercegnő miatt, aki egyre nagyobb kedvencem. Mármint a színésznőbiggrin.gif
Ante
QUOTE(Real013 @ Jun 3 2010, 12:30 AM) *

Nem volt ez rossz, ami volt, az átadta a feelinget. Szerintem. de lehet, hogy csak megengedőbb vagyok a hercegnő miatt, aki egyre nagyobb kedvencem. Mármint a színésznőbiggrin.gif

Nem szeretem az ilyen mértani pontosságú szépségeket. Olyan mintha CGI lenne...
A Chuckban is csak azóta jön be a főszereplő csajszi, amióta kiderült, hogy van személyisége is smile.gif
Real013
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 12:38 AM) *

Nem szeretem az ilyen mértani pontosságú szépségeket. Olyan mintha CGI lenne...
A Chuckban is csak azóta jön be a főszereplő csajszi, amióta kiderült, hogy van személyisége is smile.gif

Semmi se jó nektek biggrin.gif
Ante
QUOTE(Real013 @ Jun 3 2010, 12:23 AM) *

Nekem ez fel sem tűnt..Mondjuk a legjobb meghaló királyfik a Stardustban voltak, azok zseniálisak:D

Mondjuk, ha már itt tartunk, mindkét tesót simán visszahozhatta volna a tőrrel, de hát kígyókat legyakni vele nyilván fontosabb, mint megmenteni a bátyjai életét sleep.gif Ez főleg akkor volt vicces, amikor pont azután patkolt el a bátyja, miután visszahozta Dastant a halálból smile.gif
Real013
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 12:48 AM) *

Mondjuk, ha már itt tartunk, mindkét tesót simán visszahozhatta volna a tőrrel, de hát kígyókat legyakni vele nyilván fontosabb, mint megmenteni a bátyjai életét sleep.gif Ez főleg akkor volt vicces, amikor pont azután patkolt el a bátyja, miután visszahozta Dastant a halálból smile.gif

A végén megoldotta az egészet:D
BAKER_
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 01:59 AM) *

Hát az mondjuk igaz, hogy nem egészen világvégét jelent. Részlet a wikiről:

"The word comes from Hebrew har məgiddô (הר מגידו), meaning "Mountain of Megiddo or "place surrounded by hills". Megiddo was the location of many decisive battles in ancient times (including one in the 15th century BC and one in 609 BC). The town Megiddo is approximately 25 miles (40 km) west of the southern tip of the Sea of Galilee (or Lake Tiberias to the Romans) in the Kishon River area."

Szóval az etimológia:

har megiddo (Megiddo hegye) --> Biblia: végső csata --> modern nyugati kultúra: kataklizma

gratulálok a másoláshoz, ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy szövegkörnyezetben szar volt a szinkronfordítás. nem azt mondtam, hogy világvégének fordítsák, csak alternatívát adtam egy magyarosabb mondatra. kataklizmát senki se értené, tehát természeti csapás, katasztrófa, világvége, tökmindegy. bármivel jobb lett volna.

QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 02:48 AM) *

belemagyarázásnak biztos elmenne, hogy kifogyott a homok, de én ilyen "apróságokon" már fenn sem akadtam
Joey_
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 01:29 AM) *

A Die Hard 4 hasonszőrű jelenetei sem voltak piskóták.

QUOTE(Real013 @ Jun 3 2010, 01:30 AM) *

Ezen az alapon megbocsáthatnád a Szarformerszeknek, hogy szarok, amikor ott az a Megan Fox. sleep.gif
Hares
QUOTE(Joey_ @ Jun 3 2010, 08:21 PM) *

A Die Hard 4 hasonszőrű jelenetei sem voltak piskóták.
Ezen az alapon megbocsáthatnád a Szarformerszeknek, hogy szarok, amikor ott az a Megan Fox. sleep.gif

Az egy másik dolog hogy Megön bármit csinál,állandóan egy lucskos kurvának néz ki. Az már más hogy kinek mi jön be... laugh.gif

A Die Hard 4 elején amikor a bérgyilkos lesiet pár emelet magasságából az autóra. Azért az nagyon jó volt. Bár nem egy Fouchan,de megteszi. rolleyes.gif
Real013
QUOTE(Joey_ @ Jun 3 2010, 06:21 PM) *

Igen, Joey, ez így van. de azért tartsunk egy szintet. rolleyes.gif biggrin.gif
Ante
QUOTE(Hares @ Jun 3 2010, 06:24 PM) *

Az egy másik dolog hogy Megön bármit csinál,állandóan egy lucskos kurvának néz ki. Az már más hogy kinek mi jön be... laugh.gif

A Die Hard 4 elején amikor a bérgyilkos lesiet pár emelet magasságából az autóra. Azért az nagyon jó volt. Bár nem egy Fouchan,de megteszi. rolleyes.gif

Foucan sleep.gif sleep.gif sleep.gif
Hares
QUOTE(Ante @ Jun 3 2010, 09:17 PM) *

Foucan sleep.gif sleep.gif sleep.gif

Én vagyok az antikrisztus.
Real013
QUOTE(Hares @ Jun 3 2010, 08:03 PM) *

Én vagyok az antikrisztus.

Mik ki nem derülnek...
Drakeamarth
QUOTE(Real013 @ Jun 3 2010, 12:30 AM) *

Szerintem bitang ronda ez a Gemma Antenna vagy mi. A fej alatti rész még egész jó, de a nyak fölötti tartalom meglátásakor mindig egy kirúgott Godzilla-dublőrre asszociálok.

Szóval szerintem nem szép unsure.gif
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.