Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Mozik
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Film
Oldalak: 1, 2
MikaRoss
QUOTE(xRaidonx @ 2010. October 20. - 17:16) *

Hmm... És ez mennyire jó egy randira? rolleyes.gif Bár azt mondta, hogy szereti a horrort! smile.gif

Szerintem tökéletes. laugh.gif
Mikor a barátommal néztem (én kértem, hogy nézzük meg, ő már látta korábban), én a film 2/3-t úgy töltöttem, hogy befordultam felé, és hozzábújtam (úgy, hogy a filmet ne is lássam). laugh.gif
Ante
QUOTE(xRaidonx @ 2010. October 20. - 17:13) *

Lesz vmi jó film mostanában? (lehet mindenféle, csak jó legyen smile.gif ) Egy lányt szeretnék elvinni, csak nem tudom mire (Harry Potter kilőve, azt nem szereti biggrin.gif )

Facebook movie. Bár én azt csajjal biztos nem nézném meg (még ha lenne, akkor se smile.gif )
MikaRoss
QUOTE(Ante @ 2010. October 21. - 10:38) *

Facebook movie. Bár én azt csajjal biztos nem nézném meg (még ha lenne, akkor se smile.gif )

Úúú, már annyira várom.
Miért nem néznéd meg csajjal? A filmre akarsz figyelni, inkább?
Scumtrooper
Tudtok olyan moziról Budapesten, ahol időnként régebbi filmeket adnak? Úgy értem olyan klasszikusokat, amelyek 10-20 évvel korábbiak.
Drakeamarth
Piranha 3D és Scott Pilgrim hazai bemutatója január 6. Asszem aznapra beköltözök a moziba biggrin.gif
Kalti
QUOTE(Scumtrooper @ 2010. November 12. - 10:03) *

Tudtok olyan moziról Budapesten, ahol időnként régebbi filmeket adnak? Úgy értem olyan klasszikusokat, amelyek 10-20 évvel korábbiak.

Az Örökmozgó programját például érdemes figyelni, el lehet csípni pl egy-egy Bergman vagy Fellini filmet, legfőképp művészfilmeket. Amúgy ilyen moziról nem nagyon van tudomásom, amelyik kifejezetten és rendszeresen vetítene klasszikusokat, sajnos, pedig én is örülnék egy ilyennek. Max filmklubok vannak.
nevala
Úúú, én már nagyon várom a Harry Pottert. Bár sok becsmérlő és ócsároló véleményt hallottam már, én azért elhiszem, hogy a könyvből csak jót lehet kihozni. Merthogy a könyv nagyon ott volt, hátha a film is! smile.gif Bár inkább meg sem szólalok a hatodik rész megnézése után!... sad.gif De azért tuti beülök a moziba! biggrin.gif
Norbi101
IMAX 3D és sima 3d film között van nagy szemmel látható külömbség?? nem bánom meg ha csak sima 3d filmre megyek el???
a880120
IDÉZET(Norbi101 @ 2010. Dec. 17. - 22:31) *

IMAX 3D és sima 3d film között van nagy szemmel látható külömbség?? nem bánom meg ha csak sima 3d filmre megyek el???

Sokkal nagyobb a vászon.
Norbi101
IDÉZET(a880120 @ 2010. Dec. 17. - 23:37) *

Sokkal nagyobb a vászon.

jó de akkor sima 3d se lehet sokkal rosszabb , nem??
grasslover
IDÉZET(Norbi101 @ 2010. Dec. 18. - 08:49) *

jó de akkor sima 3d se lehet sokkal rosszabb , nem??

Sokkal nem rosszabb, csak épp az IMAX minden tekintetben más élményt nyújt. A sima 3D-t nagyjából otthon is el tudod érni egy 3D-s szemüveggel meg egy nagy képernyős tv-vel, az IMAX merőben más, különböző technikát is alkalmaz. Egy IMAX kamera felbecsülhetetlen-szer többet ér mint egy hagyományos Panavision vagy akár HD kamera (a The Dark Knight forgatásán Nolan-ék egy IMAX kamerát össze is törtek xD akkoriban a világon összesen 8 darab volt, utána már csak 7 maradt biggrin.gif), továbbá a mozigépész által beillesztendő IMAX tekercseket kb két targoncával húzzák be a moziba, a sima filmek (és az ettől semmiben nem különböző 3D-s szalagokat) szalagjait meg egy ember is be tudja cipelni különösebb megterhelés nélkül.

Hiba: a kép nem jeleníthető meg.
Real013
IDÉZET(grasslover @ 2010. Dec. 18. - 09:06) *

Sokkal nem rosszabb, csak épp az IMAX minden tekintetben más élményt nyújt. A sima 3D-t nagyjából otthon is el tudod érni egy 3D-s szemüveggel meg egy nagy képernyős tv-vel, az IMAX merőben más, különböző technikát is alkalmaz. Egy IMAX kamera felbecsülhetetlen-szer többet ér mint egy hagyományos Panavision vagy akár HD kamera (a The Dark Knight forgatásán Nolan-ék egy IMAX kamerát össze is törtek xD akkoriban a világon összesen 8 darab volt, utána már csak 7 maradt biggrin.gif), továbbá a mozigépész által beillesztendő IMAX tekercseket kb két targoncával húzzák be a moziba, a sima filmek (és az ettől semmiben nem különböző 3D-s szalagokat) szalagjait meg egy ember is be tudja cipelni különösebb megterhelés nélkül.

Hiba: a kép nem jeleníthető meg.

Az Imax sem tud ugyanakkor megmenteni egy nem jó filmet. Nem akarok példákat mondani, de....... az Avatar mégis tökéletes példa erre. biggrin.gif
grasslover
IDÉZET(Real013 @ 2010. Dec. 18. - 12:40) *

Az Imax sem tud ugyanakkor megmenteni egy nem jó filmet. Nem akarok példákat mondani, de....... az Avatar mégis tökéletes példa erre. biggrin.gif

Én csak a különbségeket említettem, nem mondtam, hogy jobb is úgy bármi biggrin.gif Nem mintha lettem volna IMAX-ban valaha, de el tudom képzelni. biggrin.gif
B4LINT
Bennetek jobban bízom, mint a google-ben:
Milyen értelmes pesti mozik vannak? (ahol mennek olyan filmek, amik máshol nem - most pl. a Black Swan nagyon kellene)

A Fountaint több lánynak is ajánlottam, hogy nézze meg, mert olyat lát, amit még soha... és biztosan vevőek lesznek rá, innentől pedig sima ügy elhívni őket 3-4 órás beszélgetések után, garantáltan eljönnének velem erre a filmre smile.gif
(persze egyszerre csak 1, egyszerre 5 durva lenne laugh.gif)
xRaidonx
Segítséget kérnék: egy leányzót vinnék moziba, két lehetőség van filmek tekintetében, az egyik az Utúdomra ütök, a másik pedig a Red. Melyik illik jobban egy randihoz? Köszi előre is! smile.gif
Razon
Attól függ mit kedvel, családi vígjátékot vagy bruce willises akciót. Én az Utódomra ütök-re szavaznék.
xRaidonx
IDÉZET(RaZoN @ 2010. Dec. 26. - 21:41) *

Attól függ mit kedvel, családi vígjátékot vagy bruce willises akciót. Én az Utódomra ütök-re szavaznék.

igen, úgy tűnik az lesz. egy vígjáték mindig jó (legalábbis remélem unsure.gif biggrin.gif )
Razon
IDÉZET(xRaidonx @ 2010. Dec. 26. - 21:46) *

igen, úgy tűnik az lesz. egy vígjáték mindig jó (legalábbis remélem unsure.gif biggrin.gif )

Hát a legjobb egy romantikus nyálas valami lenne, hogy aztán sírva borulhasson a karjaid közé biggrin.gif És te meg sírnál vele legyen már vége a filmnek mert megőrülök

De szerintem a vígjáték is jó lesz smile.gif
xRaidonx
IDÉZET(RaZoN @ 2010. Dec. 26. - 21:50) *

Hát a legjobb szerintem egy romantikus nyálas valami lenne, hogy aztán sírva borulhasson a karjaid közé biggrin.gif És te meg sírnál vele legyen már vége a filmnek mert megőrülök

laugh.gif de hálisten most nincs ilyen (asszem unsure.gif ) kocc.gif
otamas
IDÉZET(B4LINT @ 2010. Dec. 21. - 09:41) *

Bennetek jobban bízom, mint a google-ben:
Milyen értelmes pesti mozik vannak? (ahol mennek olyan filmek, amik máshol nem - most pl. a Black Swan nagyon kellene)

Cirko mozi.
Ha jól emlékszem, csütörtökön kedvezményes a jegy smile.gif

Meg a Toldi természetesen, de gondolom ezzel újat nem mondtam.
B4LINT
A Vígszínház melletti, szerényen és fantáziadúsan Kino névvel ellátott mozi is elég királynak tűnik.

Toldi... jaja, Antichrist lebeszélve egy hölgyeménnyel a tegnapi színház után, királyság lesz smile.gif
Razon
Tron 3D (mégis eredeti nyelven lesz nálunk) vagy Green Hornet 3D...nem tudom eldönteni melyik filmre menjek moziba. Asszem megvárom mit írnak majd az utóbbiról, mert úgy tudom a tron nem lett valami húdejó unsure.gif
Real013
IDÉZET(RaZoN @ 2011. Jan. 04. - 22:22) *

Tron 3D (mégis eredeti nyelven lesz nálunk) vagy Green Hornet 3D...nem tudom eldönteni melyik filmre menjek moziba. Asszem megvárom mit írnak majd az utóbbiról, mert úgy tudom a tron nem lett valami húdejó unsure.gif

Tron-ba konkrétan alig van térhatás: az utolsó 10 percet szemüveg nélkül néztem meg, és semmivel sem volt rosszabb kb... De maga a film sem jó a látványvilágot, valamint a zenét leszámítva. sad.gif
Razon
Pedig nagyon reklámozták hogy a 3D csúcsa lesz ez meg mennyire szuperul fog kinézni az egész.
Real013
IDÉZET(RaZoN @ 2011. Jan. 04. - 22:33) *

Pedig nagyon reklámozták hogy a 3D csúcsa lesz ez meg mennyire szuperul fog kinézni az egész.

Jól néz ki valóban, smile.gif csak a térhatás lett gyenge.
Razon
IDÉZET(Real013 @ 2011. Jan. 04. - 22:34) *

Jól néz ki valóban, smile.gif csak a térhatás lett gyenge.

Még megkérdezem haverokat, ők szerintem a tron mellet fognak dönteni, mert a green hornet "szuperhősös komikszar"

Szerintem rosszul nem fogok járni egyikkel sem, vannak ezektől sokkal roszabb filmek 3Dben.

Belehallgattam a Tron OSTbe, egész jó munkát végzett a Daft Punk, pedig nem is szeretem az elektronikus zenét.
Honi
Na, most jöttünk a Művész Moziból, mondtam a szobatársaknak, mutassanak már egy art-mozit, mi fán terem... nem volt rossz, a Félszeműt meg már láttam korábban is, szóval mellélőni ebben a tekintetben nem lehetett. Nem tudom, mennyire mond sokat egy 50 férőhelyes teremben a telt ház kifejezés, itt valami olyasmi volt. Egész kellemes hangulat, bár azért voltak necces helyzetek. Például amikor a vásznon részeg Jeff Bridges megpróbált leszállni a lóról, megszólalt mögöttem egy öreg bácsi, hogy " na mivaaaan, nagyfiú?!", meg aranyos volt akkor is, amikor próbálta figyelmeztetni az egyik szereplőt, hogy " vigyááázz, ott jön mögötted, vigyázzzz!".

Össze kell szedni egy művész kártyát, jó helyek lehetnek az ilyesmik.
jungle
Sziasztok!
Beadandó feladatot írok mozilátogatásról. Ha van két szabad percetek, akkor hatalmas segítség volna, ha ki tudnátok tölteni a kérdőívemet:

http://tinyurl.com/mozilatogatas

Előre is köszönöm szépen mindenkinek! ty.gif
Iam_The_Ghost
Kitöltöttem. Egy megjegyzés: ha a jövedelemre kérdezel rá, illik adni egy "nem válaszolok" vagy valami hasonló opciót is.

Más: most látom, hogy itt már csak 3D-ben játszák a Thor-t. WTF?! Nincs bajom a 3D technológiával, ha van alternatíva, de mi az, hogy így a pofámba tolják? Most komolyan pár év múlva már ez lesz a sztenderd és nem is lesz már lehetőség a normál verzióra? Pár hete még csak nevettem, olyan komolytalannak tűnt egy "X film 3D-ben a mozikban! 2D verzióban is megtekinthető" felirat 1-1 plakáton, mintha a normál verzió olyan különleges dolog lenne, most meg már tényleg az... mad.gif
Razon
Nálunk Angolul lesz a PoTC (3D), must watch rolleyes.gif Ha minden jól megy csürtökön megnézem, ha nem akkor hétfőn.
MikaRoss
IDÉZET(Iam_The_Ghost @ 2011. május 3. 16:18) *

Más: most látom, hogy itt már csak 3D-ben játszák a Thor-t. WTF?! Nincs bajom a 3D technológiával, ha van alternatíva, de mi az, hogy így a pofámba tolják? Most komolyan pár év múlva már ez lesz a sztenderd és nem is lesz már lehetőség a normál verzióra? Pár hete még csak nevettem, olyan komolytalannak tűnt egy "X film 3D-ben a mozikban! 2D verzióban is megtekinthető" felirat 1-1 plakáton, mintha a normál verzió olyan különleges dolog lenne, most meg már tényleg az... mad.gif

Ugyee?! Én is teljesen fel vagyok háborodva. Én a Harry Pottert akarom majd sima, egyszerű, eddig is tökéletesen bevált 2D-ben nézni, de nagyon úgy tűnik, hogy nem tudom majd. Pedig én úgy szeretném.
Amúgy a Thor 3D-ben kb olyan, mintha sima 2D-s lenne, nem sok minden változik, csak rakni kell egy szemüveget a fejedre (nekem úgy már kettő van...). laugh.gif Plusz velünk előtte egy idióta klippet is megnézettek, nem tudom miért.
OG
IDÉZET(MikaRoss @ 2011. május 17. 5:40) *

Ugyee?! Én is teljesen fel vagyok háborodva. Én a Harry Pottert akarom majd sima, egyszerű, eddig is tökéletesen bevált 2D-ben nézni, de nagyon úgy tűnik, hogy nem tudom majd. Pedig én úgy szeretném.
Amúgy a Thor 3D-ben kb olyan, mintha sima 2D-s lenne, nem sok minden változik, csak rakni kell egy szemüveget a fejedre (nekem úgy már kettő van...). laugh.gif Plusz velünk előtte egy idióta klippet is megnézettek, nem tudom miért.

Ezt én sem értem, miért olyan nagy "vasziszdasz" a 3D-ben megnézni egy filmet? Már vagy 100 éves(!) technológia az egész (a kék-piros cuccos). Meg pár évvel ezelőtt is rengeteg olyan film volt ami 3D-ben lehetett megtekinteni, most meg ez folyik a csapból is...

grasslover
IDÉZET(OG @ 2011. május 17. 12:42) *

Ezt én sem értem, miért olyan nagy "vasziszdasz" a 3D-ben megnézni egy filmet? Már vagy 100 éves(!) technológia az egész (a kék-piros cuccos). Meg pár évvel ezelőtt is rengeteg olyan film volt ami 3D-ben lehetett megtekinteni, most meg ez folyik a csapból is...

A technika régi, de ennyire CGI-vel rádolgozni és IMAX-ra tervezni filmeket csak néhány éves találmány. Régen is volt durvább moziforradalom a hetvenes években, volt próbálkozás panoráma-vásznakkal (4 vetítőből érkezik a vászonra a film, volt 1 vagy 2 ilyen kísérleti moziterem, készült rájuk 2-3 film, azt annyi); a 3D is nagyon divatossá vált - csak ugye a kamerára fröccsenő vér, a fénytörések, a Matrix/Bullett Time effekt, a konkrétan 3D-re tervezett filmek ideje most jött el. Biztos vagyok benne amúgy én is, hogy 5 év nem kell és simán visszatérnek a 2D-hez, úgyis a retro a menő már több mint egy évtizede akkor miért pont a filmvetítés fejlődne tovább? Szerintem hamarosan divat lesz újra a 8 mm-es film (művészkörökben mai napig kiemelt szinten van), vissza fog térni nagy tömegben a fekete-fehér (ezzel talán újra beköszön a noir is) és esetleg a 70-es évekre jellemző kopottas filmminőség (kb mint a Rodriguez/Tarantino Grindhouse filmekben, csak talán nem annyira giccsesen). Divatok ezek, aztán mégis minden visszatér...én csak azt sajnálom, hogy Franciaország kivétel nyugaton már nem készítenek egyáltalán RAJZfilmeket, mert a beszélő, szőrös CGI állatkák teljesen átvették a mezőnyt - remélem, ez is csak egy időszakos hóbort a filmkészítőktől...
Iam_The_Ghost
IDÉZET(MikaRoss @ 2011. május 17. 7:40) *

Engem az a szemüveg baromira zavar, legalábbis első (és tényleg szeretném, hogy utolsó) 3D-s filmnél, amit láttam (Tron - Legacy), akkor a lencsék baromira elsötétítették a képet, a színek nagyon fakóak lettek, mintha napszemüvegben nézném. Többször levettem, hamár a szemem úgysem alkalmas 3D-s filmekhez, akkor legalább rendes színeiben lássam, de úgy meg az életlen képtől nagyon elfárad a szemem.
Nincs bajom a technológiával, élvezze aki akarja, de ne vegyék már el a lehetőséget a normál verziótól... dry.gif
grasslover
IDÉZET(Iam_The_Ghost @ 2011. május 17. 14:53) *

Engem az a szemüveg baromira zavar, legalábbis első (és tényleg szeretném, hogy utolsó) 3D-s filmnél, amit láttam (Tron - Legacy), akkor a lencsék baromira elsötétítették a képet, a színek nagyon fakóak lettek, mintha napszemüvegben nézném. Többször levettem, hamár a szemem úgysem alkalmas 3D-s filmekhez, akkor legalább rendes színeiben lássam, de úgy meg az életlen képtől nagyon elfárad a szemem.
Nincs bajom a technológiával, élvezze aki akarja, de ne vegyék már el a lehetőséget a normál verziótól... dry.gif

A Thor elejével is ez volt a baj: eleve elég sötét a kép, az éjszakai jelenetek meg abszolút élvezhetetlenek voltak. Legalább feljebb tornáznák ilyenkor a brightnesst...érdekes, az Avatarnál is volt éjszakai jelenet, de ott meg odafigyeltek erre. Lehet, hogy van köze ennek ahhoz, hogy eleve 3D-re terveznek egy filmet, vagy csak utólag biggyesztik hozzá a +1 dimenziót?
Iam_The_Ghost
IDÉZET(grasslover @ 2011. május 17. 16:05) *

A Thor elejével is ez volt a baj: eleve elég sötét a kép, az éjszakai jelenetek meg abszolút élvezhetetlenek voltak. Legalább feljebb tornáznák ilyenkor a brightnesst...érdekes, az Avatarnál is volt éjszakai jelenet, de ott meg odafigyeltek erre. Lehet, hogy van köze ennek ahhoz, hogy eleve 3D-re terveznek egy filmet, vagy csak utólag biggyesztik hozzá a +1 dimenziót?

Nyilván van jelentősége, hogy valamit már eleve egy jóval drágább 3D-s kamerával vesznek fel és valamit csak utólag átkonvertálnak, bár nem tudom, hogy ebben mutatkozik-e meg, kifejezetten 3D-vel készült filmhez még nem volt szerencsém. Ebben az esetben viszont valóban egy undorító megoldás, ahogy olcsóbb és minőségileg gyengébb eszközökkel próbálják meglovagolni ezt a divathullámot.
a880120
IDÉZET(grasslover @ 2011. május 17. 14:29) *

vissza fog térni nagy tömegben a fekete-fehér (ezzel talán újra beköszön a noir is)

Gyönyörű gondolat :') Egyébként én annak szurkolok, hátha ezzel az Artist nevű próbálkozással (amit egyébként zabálnak) ismét feltalálják egy kicsit a némafilmeket hozzáértő emberek. Ennek az esélye akár meg is van, hisz Weinstein apók bábáskodnak a marketingje fölött.

A mi mozink meg olyan retró, hogy a filmek előtt még Bery és Váczi Eszter dalát nyomják Celine Dion 10 éves slágerével karöltve cool.gif

Joey_
IDÉZET(a880120 @ 2011. május 17. 18:17) *

Gyönyörű gondolat :') Egyébként én annak szurkolok, hátha ezzel az Artist nevű próbálkozással (amit egyébként zabálnak) ismét feltalálják egy kicsit a némafilmeket hozzáértő emberek. Ennek az esélye akár meg is van, hisz Weinstein apók bábáskodnak a marketingje fölött.

A mi mozink meg olyan retró, hogy a filmek előtt még Bery és Váczi Eszter dalát nyomják Celine Dion 10 éves slágerével karöltve B)

Lassan egy éve nem voltam moziban, de... zene szól a termekben vagy klipet adnak vagy mi? unsure.gif
a880120
IDÉZET(Joey_ @ 2011. május 18. 18:22) *

Lassan egy éve nem voltam moziban, de... zene szól a termekben vagy klipet adnak vagy mi? unsure.gif

Vetítés előtt 10 perccel megszólal az iskolai becsöngetést jelző hang, mi bevonulunk a teremben és hallgatjuk az örökzöldeket biggrin.gif
Razon
Úgy néz ki egyedül megyek a Pirates 4re, mindenki sajnálja azt a 6eurót, inkább megnézik a CAM verziót sleep.gif
Real013
IDÉZET(RaZoN @ 2011. május 24. 12:36) *

Úgy néz ki egyedül megyek a Pirates 4re, mindenki sajnálja azt a 6eurót, inkább megnézik a CAM verziót sleep.gif

Most lassan én is utóbbira gyúrok, mert kíváncsi vagyok az eredeti hangra smile.gif

Igaz, én már láttam egyszer moziban, és ma is megyek biggrin.gif
Razon
IDÉZET(Real013 @ 2011. május 24. 12:40) *

Most lassan én is utóbbira gyúrok, mert kíváncsi vagyok az eredeti hangra smile.gif

Igaz, én már láttam egyszer moziban, és ma is megyek biggrin.gif

Nálunk angolul megy, az előző 3 is angol volt, nem tudom miért, de örülök neki.
Real013
IDÉZET(RaZoN @ 2011. május 24. 12:42) *

Nálunk angolul megy, az előző 3 is angol volt, nem tudom miért, de örülök neki.

Miért ne örülnél? scare.gif
_ktamas
Arról van valami infó, hogy Magyarországra jön-e a Tree of Life? Mozikba gondoltam persze, mert nagyon érdekelne. smile.gif
Real013
IDÉZET(_ktamas @ 2011. június 18. 15:27) *

Arról van valami infó, hogy Magyarországra jön-e a Tree of Life? Mozikba gondoltam persze, mert nagyon érdekelne. smile.gif

Van infó.

Nem jön.
otamas
IDÉZET(Real013 @ 2011. június 18. 14:31) *

Van infó.

Nem jön.

Ez azért egy csöppet fel tud baszni dry.gif Az általam legjobban várt idei film és tessék.
nemmindegy
Azt kérdezném tőletek, hogy a Leleményes Hugó című filmre megéri 3D-ben menni? Engem általában teljesen hidegen hagy a 3d , de állítólag ebben a filmben jól van alkalmazva.
Drakeamarth
IDÉZET(nemmindegy @ 2012. március 1. 20:08) *

Azt kérdezném tőletek, hogy a Leleményes Hugó című filmre megéri 3D-ben menni? Engem általában teljesen hidegen hagy a 3d , de állítólag ebben a filmben jól van alkalmazva.

Annyira jól, hogy konkrétan a legjobban itt használják ki a 3D-t. Úgyhogy én feltétlenül ajánlom.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.