Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Final Fantasy XIV
GameStar Fórum > :: KOMOLYSÁGOK :: > Általában a játékokról > MMORPG
Damnedking
Mivel mar régóta kinnt van az OPEN Beta gondoltam csinalok egy topicot bár ugy látom rajtam kivül senki mas nem jatszik vele.
SikAllaT
QUOTE(Damnedking @ Sep 16 2010, 05:20 PM) *

Mivel mar régóta kinnt van az OPEN Beta gondoltam csinalok egy topicot bár ugy látom rajtam kivül senki mas nem jatszik vele.

hát ha élesben elindul szerintem nem sokan fogják 4K HUF-ért tolni. főleg hogy a szépségén meg a nevén kívül nem sok mindent tud felmutatni...
skyeu67
Én két hétig toltam most a bétát, és elég is volt. Véleményem megtalálható a Rakj be képet a kalandjaidról topikban.

Pro :

- Eszméletlen grafika
- Remek animációk
- Frankó kari generátor
- Jó történet mesélés + átvezetők (az elején )
- Nem giccs világ, érződik a Final Fantay fíling
- Érdekes kaszt rendszer sok lehetőséggel...(Pl kovács, halász mint külön kaszt )

Kontra:
-... amit alapjában véve nyír ki a nyomorult quest rendszer (Ez alatt azt értem a Q-kat ismételni kell, mert csak így várható komoly előrelépés skill fejlődés téren, vagy marad a grind )
- Borzalmas kezelőfelület
- Még borzalmasabb+ vontatott harc rendszer ( Sok ingyenes tucat mmo készítő százszor pörgősebb, és különb harcmechanikát csinál )
- Nincs AH (legalábbis bétában nincs )
- Hihetetlenül láma chat rendszer ( a legrosszabb eddig amit láttam mmo-kba )
- Pofátlanul információ hiányos minden téren
- Nem csak a harc a játékmenet is nehézkes, és vontatott ( Valakinek ez jön be, de 2010 környékén azért lehetne kicsit jobban is "turbózni" )
- Pocsék updater

Lenne még kontra résznél , de azok inkább csak engem zavartak, a fentebbiek meg populáris problémák.
Összevetve nem volt olyan borzalmas élmény, mert azért elment, de biztos nem fizetnék érte egy garast sem, pedig FF rajongó vok.
SikAllaT
felraktam a VII et smile.gif sokkal jobb tongue.gif
vampire17
Azert elgondolkodtato, hogy neha mit akarnak az emberek torkan havi 4k-ért lenyomni... Az altalad felsorolt hibak miatt a legtobb ember meg egy F2P jatekkal sem jatszana...
Agares69
Látom nincsenek túl jó vélemények róla, mégis azonban mint régi rajongó szeretném kipróbálni a játékot. A probléma ott kezdődik, hogy csinálnám a béta regisztrációt, és már az első lépésnél, mikor az email címet kell megadni, az első rublikába simán beírom, a másodikba azonban nem enged másolni, és az @ karaktert sem lehet előhívni, minden mást igen. Ascii kombinációval sem jön be, tehát itt nem tudok továbblépni. Más is találkozott a gonddal?

Update: megoldódott, bocsi.
Agares69
Hmm, első benyomások alapján nagyon is tetszik, kicsi akadozás van, de hátha rendesen megírják a kódot a megfelelő visszajelzések alapján. A harcrendszerrel nem tudom mi a gond, a szokásos FF átvéve és kicsi módosítva mmorpg-hez...szerintem meg lehet szokni hamar, craftrendszert még nem próbáltam, AH hiánya kicsit sem háborít fel, nem WoW-on nőttem fel. ^^
Eddig nagyon tetszik, ha továbbra is minden oké, lehet befizetek rá.
skyeu67
QUOTE(Agares69 @ Sep 19 2010, 10:19 PM) *

Hmm, első benyomások alapján nagyon is tetszik, kicsi akadozás van, de hátha rendesen megírják a kódot a megfelelő visszajelzések alapján. A harcrendszerrel nem tudom mi a gond, a szokásos FF átvéve és kicsi módosítva mmorpg-hez...szerintem meg lehet szokni hamar, craftrendszert még nem próbáltam, AH hiánya kicsit sem háborít fel, nem WoW-on nőttem fel. ^^
Eddig nagyon tetszik, ha továbbra is minden oké, lehet befizetek rá.

Sok szerencsét.
SikAllaT
szerintem havi 4 rongyért sokkal szinvonalasabb mmot is talál az ember. nem aion meg vov.

kis off de most dilemmázok:
láttam hogy android alapú telókra van psx emulátor. vagyis akkor lehet vele FF eket tolni telefonon.
van erre valakinek valami tapasztalata?
Agares69
Sosem tudni, dolgozom, szerencsére megengedhetem magamnak egyszer a játék megvételét meg egy próbahónapot, ha nem jön be hát nem. Fene tudja milyen stuffot raktak össze a béták tapasztalatai alatt, lehet hogy nem javítanak semmit, de lehet élvezetes lesz. Amennyire szeretem a világát, az sem érdekel ha nem lesz high-end content, egy utazásnak jó lesz, mintha egy klasszikus történet lenne. Még a végén kikerekedik belőle egy mmo élmény.
Erre ugyanekkora esély van, mint arra hogy valóban semmit nem ért. Szeretem inkább magam megtapasztalni, sokszor tetszik olyan játék, amihez más hozzá nem nyúlna. Vagy azért, mert tényleg vacak, vagy csak a mások véleményét hangoztatja tovább úgy, hogy soha ki nem próbálta.
Cid
a régebbi PSX-es FF játékokba azér látszott hogy a lelküket is beleadták a készítők, történet, harc, zenék hihetetlen mennyire jól összevoltak rakva.

ma meg már nemnagyon jellemző ez
alapból nemkelett volna a XI. résznél MMO-t csinálni és lejáratni az FF nevet, az ezután következő részeknél is romlott a színvonal, ez a XIV. meg egy vicc havi 4K HUFért
Agares69
Szerintem érdemes egy kicsit bizakodni, fórumokat olvasva az open alapján már a release változat bugmentesebb és vasbarátabb lesz, de még így is lesznek persze hibái. Az esélyt meg kell adni, a történet és a világ egyedisége még mindig fantasztikus, a látványról nem is beszélve. Egyelőre nem ítélem el, más tegyen ahogy akar, jelentkezzen hozzájuk fejlesztőnek mondjuk. :-)
skyeu67
QUOTE(Agares69 @ Sep 21 2010, 05:27 PM) *

Szerintem érdemes egy kicsit bizakodni, fórumokat olvasva az open alapján már a release változat bugmentesebb és vasbarátabb lesz, de még így is lesznek persze hibái. Az esélyt meg kell adni, a történet és a világ egyedisége még mindig fantasztikus, a látványról nem is beszélve. Egyelőre nem ítélem el, más tegyen ahogy akar, jelentkezzen hozzájuk fejlesztőnek mondjuk. :-)

Tudod a fejlesztők a játékosok igényeihez mérten fejlesztenek játékot, ergo ők vannak érted, és nem te értük, ha már egyszer fizetsz a termékért.
Az FF 14 mint leírtam már egy másik topikban, egy bizonyos réteget céloz meg, pedig láthatólag nem ez lenne a célja.
Agares69
QUOTE(skyeu67 @ Sep 21 2010, 11:12 PM) *

Tudod a fejlesztők a játékosok igényeihez mérten fejlesztenek játékot, ergo ők vannak érted, és nem te értük, ha már egyszer fizetsz a termékért.
Az FF 14 mint leírtam már egy másik topikban, egy bizonyos réteget céloz meg, pedig láthatólag nem ez lenne a célja.

Teljesen egyetértek. Viszont tegnap elolvastam róla egy cikket, és hát hogy úgy mondjam elment tőle a kedvem...majd talán egy következő hátha jobb lesz, mikor majd nem ázsiaiakkal kell egy szerveren lenni, és miattuk 1 óra játék után nem csappan meg az XP. Arról nem is beszélve, hogy 4 óra játék után már semmit nem ad a rendszer. Mobot alig találni holott a questek nagy része hentelős, ez is gond, és volt lehetőségem alaposan megtapasztalni. Ez egyelőre felejtős amíg nem változik, pedig nagyon reménykedtem benne. sad.gif
skyeu67
Ez az értékelés, többet mond minden szónál...én még finom úri ember módjára boncolgattam a játékot, de a GT nem volt ennyire elnéző :

http://www.gametrailers.com/video/review-h...93#comments_top
SikAllaT
1-2 kommentbe belefutva annyira istenitik a GW2-t és akkora fail lesz hogy még smile.gif

az ff meg /kár hogy ezt mondom mert imádom a sorozatot/ de megérdemli. a grafikán kivül semmit nem tud felmutatni. 4k havidjjal meg kb csak a sárgáknál lesz kereslet rá. kis hazánkban szerintem alig néhányan fgják tolni. azok is inkább a név miatt.
sleepyt
IDÉZET(SikAllaT @ 2010. Sep. 20. - 06:42) *

szerintem havi 4 rongyért sokkal szinvonalasabb mmot is talál az ember. nem aion meg vov.

kis off de most dilemmázok:
láttam hogy android alapú telókra van psx emulátor. vagyis akkor lehet vele FF eket tolni telefonon.
van erre valakinek valami tapasztalata?

én kipróbáltam egy alap vodafone telefonon és működik az FF VII, de irányítani eszméletlen nehéz... elvittem a wall market-ig de a guggolós résznél feladtam.
SikAllaT
milyen tipusú volt a telefon? amiket én nézegetek, azok qwertz billentyüvel vannak megáldva tehát simán ki lehet osztani a billentyüzetre az rányitást. egyenlöre csak álom marad mert nem vagyok hajlandó kiadni egy telefonért 80 rongyot. amúgy a legszimpatikusabb a motorola milestone lenne, de ezzel az a bibi hogy amig máshol 1 éves előfizetéssel valami 15k ért adják/külföld/ addig nálunk 80k alatt nem árulja egyik szolgáltató sem.
blacky
csak videók alapján tudok véleményt formálni de sztem ugyan olyan mint az előző 10 ázsiai tucat MMO
SikAllaT
IDÉZET(blacky @ 2010. Dec. 03. - 16:16) *

csak videók alapján tudok véleményt formálni de sztem ugyan olyan mint az előző 10 ázsiai tucat MMO

annyiban megcáfolnám a dolgot hogy iszonyatosan szép, és nagyon összetett. nem olyan mint a többi tucatmmo. kár hogy sokba kerül és idegesitő harcrendszere van. mindenesetre a lotronál úgysem tudnak jobbat csinálni tongue.gif
skyeu67
+ Hozzá tenném , hogy meg is van az idei év egyik legnagyobb mmo bukása. A játék olyan félelmetesen nagyot esett pofára, hogy tényleg évek munkájával lehetne csak ezt megoldani. Nekem mint egykori béta teszter küldtek 30 nap trialt , hogy játsszak már a teljessel, én meg lazán deleteltem a dolgot.
Nem elég , hogy szégyent hoznak a square-ék a FF névre, még pénzt is akarnak ebből a hulladékból. Remélem a Versus-t nem szúrják el, mert akkor részemről egy életre leszerepeltek.
Alapból nem kellett volna az FF-ből mmo-t csinálni.

Nem mellesleg a játék sztem még egy topikot sem érdemel ezek után. sleep.gif
SikAllaT
IDÉZET(skyeu67 @ 2010. Dec. 03. - 20:46) *

+ Hozzá tenném , hogy meg is van az idei év egyik legnagyobb mmo bukása. A játék olyan félelmetesen nagyot esett pofára, hogy tényleg évek munkájával lehetne csak ezt megoldani. Nekem mint egykori béta teszter küldtek 30 nap trialt , hogy játsszak már a teljessel, én meg lazán deleteltem a dolgot.
Nem elég , hogy szégyent hoznak a square-ék a FF névre, még pénzt is akarnak ebből a hulladékból. Remélem a Versus-t nem szúrják el, mert akkor részemről egy életre leszerepeltek.
Alapból nem kellett volna az FF-ből mmo-t csinálni.

Nem mellesleg a játék sztem még egy topikot sem érdemel ezek után. sleep.gif

nem az a baj, mert ha azt mondaná hogy itt van nesze vedd meg egyszer /gw/ akkor még el is agyalnék rajta, de csak a néz meg a chocobók miatt. de igy....4.5k huf az tényleg nagyon sok. am nekem már az ffxii is fail volt. az a harcrendszer egy kalap szar.
sab86
Csak hogy én is hozzászóljak, mekkora bukás lett ( sajnos ) ez a játék:
Tanaka, a játék producere visszalépett a napokban ( vagyis kirúgták, khöm ), FF11 producere veszi át az állását, mondván, mentsük, ami még menthető. Cégen belüli viták, rossz kezdet stb... jó pár embert kirúgtak cégen belül az egész játék miatt. Aki az elejétől kezdve játszik, annak eddig havidíjat nem kellett fizetni, folyton meghosszabbították az ingyenes "1 hónapot". Látszik, már nekik sem volt képük ahhoz, hogy ezért pénzt kérjenek. Jelenleg nem +1 hónap ingyenességet kaptak, hanem meg nem határozott ideig nem kell fizetni semmit érte. Jah, a legszebb: PS3-as megjelenés március eleje... volt. Eltolták, bár már kész a játék konzolos verziója is, de ilyen állapotban nincs pofájuk kiadni, mert akkor végleg eláshatják magukat.
Közben, minderre reagálva az amazon 14 euroért kínálja a collectors editiont! Ha nem is a játékért, de a sok kis extráért megéri megvenni ennyi pénzért:D
SikAllaT
IDÉZET(sab86 @ 2010. Dec. 15. - 00:29) *

Csak hogy én is hozzászóljak, mekkora bukás lett ( sajnos ) ez a játék:
Tanaka, a játék producere visszalépett a napokban ( vagyis kirúgták, khöm ), FF11 producere veszi át az állását, mondván, mentsük, ami még menthető. Cégen belüli viták, rossz kezdet stb... jó pár embert kirúgtak cégen belül az egész játék miatt. Aki az elejétől kezdve játszik, annak eddig havidíjat nem kellett fizetni, folyton meghosszabbították az ingyenes "1 hónapot". Látszik, már nekik sem volt képük ahhoz, hogy ezért pénzt kérjenek. Jelenleg nem +1 hónap ingyenességet kaptak, hanem meg nem határozott ideig nem kell fizetni semmit érte. Jah, a legszebb: PS3-as megjelenés március eleje... volt. Eltolták, bár már kész a játék konzolos verziója is, de ilyen állapotban nincs pofájuk kiadni, mert akkor végleg eláshatják magukat.
Közben, minderre reagálva az amazon 14 euroért kínálja a collectors editiont! Ha nem is a játékért, de a sok kis extráért megéri megvenni ennyi pénzért:D

ha teljesen ingyenes lesz fogok vele játszani. megér még egy esélyt. emléxem mikor anno az ff7 et próbálták velem megszerettetni.
befutott egy szöke egyerek egy arénba ahol 2-3x vert rám a mob amig én csak egyet ütöttem. töröltem az egészet mert felhúztam magam rajta. aztán megkaptam az ff8 at, azzal a kritériummal hogy játszak vele egyhuzamban minimum 2-3 órát. és az egyik kedvenc játékom lett. utánna végigtoltam a 7et is! iszonyat jó szotorija van. tehát kell adni neki még esélyt, de fizetni nem fogok érte. ahhoz nem nyújt eleget.
amúgy kb egy nagyobb patchel az idegesitő dolgok 90% át helyre lehetne vele hozni. pl questek, egybefüggő mapok/bár ez nem tudom megldható e/ stb
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.