IDÉZET(grasslover @ 2012. február 2. 22:58)

A "Közeleg a Tél", vagyis a Starkok házának mondása egyúttal szerintem a Starkok hozzáállását is tükrözi. Le is van írva, hogy a többi házé mennyire harcias, vagy bátorságot, hűséget fejez ki...nekik meg ez a látszatra semmitmondó, ugyanakkor gyanakvó, mindig pesszimista és felkészülésre sarkalló, introvertált hozzáállású a jelszavuk. Igaz, hogy egyúttal igaz a történet cselekményére is, ha nem is mindig mondják ki, folyamatosan ott lebeg a szemünk előtt, hogy valamikor bekövetkezhet valamilyen nagy csavar...ami általában jön is.
Erre a posztodra válaszolok, de az előzőre írom

. Az évszakok: nekem úgy jött le, hogy náluk nem úgy megy, mint nálunk, hogy egy éven belül van négy évszak, hanem az évszakok nagyon hosszan elhúzódhatnak. A nyár a regények elején már asszem 9 éve tartott, és már mindenki várta, mikor lesz vége (tehát egy évszak úgy 5-6 éves szokott lenni), és azért paráznak, mert tudják, hogy a hosszú nyarat hosszú tél követi. Az Ezeréves Tél meg gondolom olyan, mint a százéves háború, amikor rövid nyarak szakítják meg a hosszú teleket. Illetve van az a jóslat, hogy eljön majd az Örök Nyár, ez meg nekem a jólét eljövetelének felel meg, utopisztikus értelemben.
A tél pedig közeleg, szó szerint, gyakran mondják is, hogy itt meg ott már havazik, a mesterek üzenik, hogy rövidülnek a nappalok, utolsó termés, ilyenek.