Nos megnéztem. Elég fáradt vagyok, így túl sokat nem tudok írni, majd holnap kifejtem, bár addigra valószínűleg már mindenki látta. A spoilereket mind kifehérítettem, remélem nem maradt bent semmi olyan, ami elrontaná a filmet.
Annyi biztos, hogy ez a rész nagyon tömény. Sokkal több akció, több poén, több "unalmas" rész, talán lelkizés nincs annyi. A 2 és fél óra elég hosszú, mégis így visszagondolva, amilyen sok dolog történt annyira nem is volt sok. Nem egy kiemelkedő film, de bőven hozza a Spider-Man film színvonalat, akinek az eddigi részek tetszettek, annak ez is fog szvsz. Venom nagyon brutális lett, bár azért picit spóroltak (nyilván az 5-600 millió után észbe kaptak), mert szinte minden jelenetében a "maszk" hátrahúzodik és Brock fejét látjuk, de nem baj. Homokember is nagyon szépen néz ki, bár a végén az a végsőformája kevésbé tetszett. Az átváltozása viszont kevésbé tetszett, nehogy már ilyen hülye emberek legyenek, akik átváltoztatták...
Azonban van egy nagyon fájó pontja a filmnek, a túlzott heroizmus (máshogy nem tudom mondani). Ez nagyon idegesített, mikor a tömeg Pókember nevét skandálták és mint őrült letépve láncát éljeneztek. A másik pedig mikor Peter rosszarc. Nem mondom, kellően darkos lett és sokkal merészebb, akárcsak a képregényben/rajzfilmben, de azért mikor
az utcán jár, minden nőnek oda kacsint, meg a táncikálásai... Ja és a bárban való tánca, hát, nem tudom, nem hiszem, hogy feltétlenül szükség volt erre. Szal' ezek nem igazán tetszettek, de Peter tényleg darkos lett, bár a ruha szerepe... elég furcsa volt, mint a Smallvilleben, mikor Clark felvette a vörös kriptonitot aztán attól lett rossz, a ruhának is ilyen szerepe volt, pedig nem a ruha, hanem a szimbióta volt a fontos.
Harryt nagyon megkedveltem, nagyon genya volt 1-2 jelenetnél és mikor Peterrel harcol, fantasztikus!

Pergő, izgalmas, igazi Pókember harc. Esetleg Petertől több poén nem ártott volna a harcokban, de így is jó volt. Különösebben nem kedvelem a Zöld Koboldot, de itt most nagyon megtetszett, talán a téma miatt, hogy a 2 jó barátból ellenségekké válnak, nagyon tetszett, hogy
Harry az elején gonosz volt, majd a közepén elvesztette a memóriáját és újra jókedvű, rendes srác lett, majd visszaállt genyává. Ezek miatt talán a Harry-szál tetszett a legjobban a filmben. Csak hát
a vége megint olyan túlzott dráma lett, örültem, hogy Harry meghalt (így volt jó vége), de azért ott a felmenő Nap fénye picit túlzás volt.Eddie Brock
viszont elégé elhanyagolt volt, ahogy Venom is. Végig ettől féltem, hogy elb*sszák ezzel a filmet. Nos, abban igazam lett, hogy elégé jelentéktelen lett a karaktere, volt, hogy a végén legyen vmi nagy harc, de ennyi. Pedig elvileg Venomnak szimbolizálnia kéne Peter sötét énjét, amivel meg kell küzdenie, nos ez a feeling nem volt a filmben. De az az igazság, hogy ahogyan a filmet megírták, jól megoldották. Ami viszont fáj, hogy úgy tűnik Venom nem fog visszatérni (nem is lenne jó egy film esetében, elvégre ez még mindig nem egy sorozat), így viszont nem is lesz vele egy ütős film, amit sajnálok, hisz kedvenc főellenségem...
Mégis csak kár, hogy nem befejezetlenül ért végett, ami egy Venom folytatást sejtetne.MJ karaktere most kissé idegesítő volt Nekem. Egyfelől megértettem az érzéseit, de furcsáltam, hogy nem az volt a gondja, hogy Peter esetleg folyton veszélyben van,
hanem féltékeny volt a népszerűségére... Jó, nem teljesen igaz, de mivel ő pont lecsúszó félben volt, így ezt az érzést keltette.J.J.J. most elég keveset szerepelt, de voltak megint csak jó jelenetei, rögtön vhol az elején.

És visszatér a jegyszedő emberke, megint csak jó szerepben.
May néni jelenetei pedig megint csak a lelkizősek voltak, az "unalmasabb" jelenetek.
Összességében tetszett a film, nem hatott rám olyan ütősen, hogy kifekszek tőle (talán ez fáradtság miatt is van), de a Pókember 1-2-3 díszdoboz biztos vétel.
Egyébként a moziban ritka hülye emberekkel voltam összezárva, a kölkök vmiért többször is kimentek a szüleikkel, nem tudom miért, melettem pedig egy nagyon hülye társaság ült (azok, akik a Sláger rádiótól nyertek 10 jegyet), folyton röhögtek mindenen, idegesítőek...
És közben rájöttem, hogy BÁRKI bejöhetett volna, de tényleg.

Egyrészt volt még szabad hely (igaz, széleken) és most nézem az e-maileimet: nem csak ezen a T-Online-os versenyen nyertem, az Origo is küldött e-mailt, hogy mehetek, sőt, leveleztem az Origo egyik emberével és azt mondta, hogy nagyon akarok, akkor elmehetek és felírt Engem a listába.

Szal' szerencse v. nem szerencse, de szvsz kevesen játszottak Origoval v. T-Online, így aki játszott rajtuk, azokat mind kisorsolták.

Egyébként azon nagyon meglepődtem, hogy szinkronos volt, teljesen azt hittem, hogy feliratos lesz. Nincs bajom a szinkronnal, de felirattal talán jobb lett volna, Flint hangja elég gagyi, ahogy szvsz Brock hangja is ütősebb lehet eredetiben. Közben most nézem, mégis csak sikerült úgy-ahogy összeszednem a gondolataimat, akkor nem is kell holnap írnom... Mégegyszer mondom, arra fel kell készülni, hogy lesz pár elég idétlen jelenet, legalábbis Én annak tartom, lesz pár Spidey-hypolás, ezeken túl kell esni.
Várom a véleményeiteket!