IDÉZET(Iam_The_Ghost @ 2010. Dec. 13. - 17:09)

Azt hiszem IGN-en pont ezt olvastam, hogy sajnos nem várható fellengzős párbeszéd, valamiért direkt kerülni akarták.

Illetve nem tudom mennyire jellemző ez a mostani Marvel képregény világban, de maga Asgard sem egy kelta istenvilágra fog hajazni, csupán egy fejlett high-tech idegen faj lesz, amely régen ellátogatott a Földre és a vikingekkel azonosították őket. (Picit StarGate-re hajazva ezzel.)
Civil War-t anno Én is szerettem volna látni filmvásznon, még egy rövid plotot is kitaláltam itt a Fórumon, de sajnos esélytelennek tartom, hogy ez ilyen formában megtörténjen.

Egyszerűen ez egy olyan sztori, ami rengeteg hőst felvonultat és szükség is van erre: ha csupán 5-6 hősről van szó (és csak ennyiről beszélhetünk a tervezettekkel együtt), akkor nem működik az, amiről ez az event szól.
Secret War-al meg szvsz az a probléma, hogy annyi sci-fi elemet tartalmaz, amit a mozinézők többsége nem fogadna jól.
Hát ez kicsit szájhúzós, mondjuk számítani lehetett rá a trailer alapján is, valami olyasmit mond, hogy régen mágiának nevezték, ma meg tudománynak. Alapvetően nincs bajom az ilyen megközelítéssel, csak a Thor-vonalnak pont az volt a különlegessége, hogy fogta az északi mitológiát Asgardostul, Odinostul, Mjöllnirestül, goblinokkal, trollokkal, Szivárványhíddal, és bevágta a klasszikus szuperhősök közé. Az Ultimatesben is ez volt a jó, hogy próbálták kitalálni, hogy mégis hogy lett ilyen, sőt Loki el is hitette Thorral, hogy igazából nem isten, csak szuperkatona szérumot nyomtak bele, meg kapott pár hájtek vackot. Szóval ilyen szempontból kicsit öngólnak tűnik, hogy pont az egész karakter és a hozzá tartozó univerzum-szelet egyediségét veszik el.
Pontosan nem tudom a részleteket, csak nagyjából van meg a Civil War sztorija, de itt van/lesz Captain America, Iron Man, Spider-Man, Hulk, Thor, Ant-Man (gondolom vele együtt Wasp), talán Miss Marvel, Black Panther, Moon Knight, hozzá lehet passzintani az X-Ment, Daredevilt, meg esetleg talán Deadpoolt (mondjuk ehhez hatalmas stúdiók közötti együttműködés kéne), plusz esetleg Fantastic Four.
Jó pár év múlva tudnám csak elképzelni én is, miután bemutattak kellő mennyiségű, egymáshoz kapcsolódó filmet, és megalkottak egy többé-kevésbé koherens univerzumot. Elméletben szerintem lehetséges lenne, anyagilag biztos siker, csak bele kéne vágni. Ha ezen a vonalon haladnak tovább, akkor meg nagyon jó úton vannak.