Szal éljen az Encyclopedia Galactica, jobb mint az Útikalauz, mégha drágább is
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 14 2005, 12:50 AM) |
| Régebben láttam egy ilyen topicot (asszem) de azóta eltűnt Szal éljen az Encyclopedia Galactica, jobb mint az Útikalauz, mégha drágább is |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 14 2005, 01:11 AM) |
| tényleg volt egy ilyen topik de sajnos a feledés homályába merült... |
| QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 14 2005, 08:51 AM) |
| És ez igen szomorú... Pedig lenne mit... |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 14 2005, 09:34 AM) |
| Igen én nemrég végeztem ki az ötödik kötetet. A negyedikkel kezdtem |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 14 2005, 03:11 AM) |
| tényleg volt egy ilyen topik de sajnos a feledés homályába merült... |
| QUOTE (Kerub @ Jul 16 2005, 08:28 PM) |
| Én meg azt veszem észre, h kevesen olvasnak könyvet (főleg a fórumozók Peddig tényleg lenne mit. Pl Asimov a legjobbak közé tartozik, de tudnék még mit ajánlani |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 16 2005, 08:32 PM) |
| Iggen egyetértek, elég elhanyagolt szegény könyv-részleg...beszereztem az első kötetet, elkezdem olvasni mihelyt befejezem a Világok Harcát |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 16 2005, 11:12 PM) |
| én az első kettőt olvasom, hamarosan nekikezdek a harmadiknak. az elsőben vannak a robotnovellák, azoknak köszönhetően szerettem meg Asimov-ot nehogy töröltesd ezt a topikot, ennyi rővel én is töröltethetném a Philip K. Dick topikomat, oda is csak ritkán írnak. Veszi közületek valaki a Galaktikát? (rengeteg jó sci-fi novella jelenik meg benne) |
| QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 09:53 AM) |
| Gyu írása??? Csak nem novellát írt? |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 02:41 PM) |
| Csak én kedveltem a második alapítványt? |
| QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 03:41 AM) |
| A topic automatikusan törlődik, ha 1 hónapig senki nem ír bele Néha kezembe kerül egy Galaktika és akkor el szoktam olvasni. Nagyon jó képek vannak benne |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 17 2005, 02:30 PM) |
| jaj ne! mindenki a képekkel jön hogy milyen szépek... jó cikkek (tudományos jellegűek) - én már november óta veszem. a júniúsi Galaktikában jelent meg Gyu írása, "a világ eleje címmel"... |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 02:48 PM) |
| Milyen volt, miről szólt? Akár be is szkennelhetnéd, hogy biztosítsuk a topic jövőjét... Kinek melyik válság jött be a legjobban? Én Slavor Hardin korit, meg az Öszvéreset bírtam |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 17 2005, 06:06 PM) |
| szkennelném de sajnos nem működik a scanner-em... viszont ajánlom ezt az oldalat: www,metagalaktika.hu |
| QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 07:55 PM) |
| A topic jövőjére tekintettel amondó vagyok, h ez egy sci-fi topic legyen. Eddig is jól eldumáltunk a témról és a tivábbiakban is maradhatna így. Így ha töretlenül idejárunk akkor nemhogy fent fog maradni, de még népszerű is lesz A fő irányelv: Asimov és a sci-fi irodalom! |
| QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 07:55 PM) |
| A topic jövőjére tekintettel amondó vagyok, h ez egy sci-fi topic legyen. Eddig is jól eldumáltunk a témról és a tivábbiakban is maradhatna így. Így ha töretlenül idejárunk akkor nemhogy fent fog maradni, de még népszerű is lesz A fő irányelv: Asimov és a sci-fi irodalom! |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 11:11 PM) |
| Jah majd holnap reggel szólok egy modinak hogy nevezze át. |
| QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 18 2005, 09:47 AM) |
| Még csak szólni sem kell... Parancsoljatok! |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 11:27 AM) |
| Igazán kössszzzi |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 18 2005, 11:28 AM) |
| A Solaris-t! olvastam és nagyon jó volt!, csak ajánlani tudom! |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 11:27 AM) |
| Igazán kössszzzi |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 01:27 PM) |
| Igazán kössszzzi |
| QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 18 2005, 11:36 AM) |
| Semmiség... Mostmár csak az az érdekes, hogy van sci-fi topic, de van külön pl. Philip K. Dick is... |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 18 2005, 03:12 PM) |
| tőlem törölheted a Philip K. Dick - topikot ha itt beszélgetünk majd róla... |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 08:28 PM) |
| Stanislav helyett lett Harry Potter, holnap meg Stanislavot veszek, aszonták a Libribe hogy akkora várható (ma nem volt |
| QUOTE (Kerub @ Jul 18 2005, 10:54 PM) |
| Hát igen, a könyvek tényleg drágák. Ezért van az, h én inkább kölcsön kérem őket Viszont Asimovtól az összeset megvettem Philip K. Dick: Hmmm. Hát ő egy kicsit beteg sci-fi író. Skizofrén, drogos és fiatal volt amikor meghalt. A nőkkel sem találta meg a közös hangot A lényeg: könyvei ufókról, időutazás és időelhajlásról, tömegből kilogó emberekről szól. Zseniálisan ír és nagyon érdekes témákat boncolgat. Sajnos a könyvei M.országon csak most jelennek meg. Hollywood már több történetét is ellopta. Legutóbb John Woo csinált belőle pocsék filmet a Felejtés bérét Nem vagy műveletlen. Mivel megkérdeztet ezzel erőfeszitést tettél, h tudást szerez és ez semmi féle kép nem lenézendő |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 12:20 AM) |
| Sajnos közeli ismerőseim közül senki sem akad, aki szereti a sci-fit, nemhogy még könyve is legyen... Nekem a Dűne nem jön be, a Warhammer annál inkább...de ott is az inkvizítorok jobban, mint a tömegesen imádott űrgárdisták...PKD könyvet sem láttam még, de majd ha találok beleolvasok, és talán beruházok egybe |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 02:20 AM) |
| Nekem a Dűne nem jön be |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 19 2005, 02:35 AM) |
| sok novelláját megfilmesítették: Különvélemény, Imposztor, Második Változat, Emlékmás - ennyi jut most eszembe... szóval először a novelláit olvasd el mindenképpen mert egy regény rögtön kezdésnek... ööö, kemény lenne... |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:46 AM) |
| Az a Különvélemyén is milyen szar lett Gondolom egyedül vagyok a véleményemmel, mert még nem találtam olyan embert aki egyet értett volna velem |
| QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 19 2005, 11:20 AM) |
| Sajnos én egyet kell értsek... Előtte olvastam a novellát és kiábrándító volt a film. Másoktól is hallottam, hogy egyértelműen érzékelhetőek voltak azok a változtatások, amiket Spielberg eszközölt az eredeti műhöz képest... |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 09:26 AM) |
| Spilbergtől viszont szeretem at A.I.-t. Sokkal jobb sci-fi mint a Különvélemény. Azt nem tudjátok, h kinek az írása alapján készült, mert biztos, h nem Spilberg fejéből patantt ki |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:44 AM) |
| Mi van???? Ez nagyon szíven ütött. Nekem olyan szinten bejött, h amikor a lefolyóban lecsorgott a víz akkor csak arra tudtam gondolni, h milyen pazarlás. Egyszerűen faltam azt a könyvet. Nekem valami csodálatos élmény volt azt olvasni. Ittam minden betüt. Mond, h csak a filmet láttad és még nem olvastad a könyvet |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 09:26 AM) |
| Spilbergtől viszont szeretem at A.I.-t. Sokkal jobb sci-fi mint a Különvélemény. Azt nem tudjátok, h kinek az írása alapján készült, mert biztos, h nem Spilberg fejéből patantt ki |
| QUOTE (Hepathos @ Jul 19 2005, 02:18 PM) |
| Kubrick írta a forrgatókönyvét |
| QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 01:20 PM) |
| Igazat megvallva még ne molvastam el egy teljes könyvet sem, csak kölcsönkértem, de nemnagyon volt hozzá kedvem, beleolvastam, aztán passz vissza.... Mondjuk ebbe közrejátszhatott, hogy akkoriban láttam a filmet, amiről nekem mindenki azt harsogta, hogy micsoda mestermű, de nekem nagy csalódás volt a film...aztán ez elvette a kedvem... |
| QUOTE (Hepathos @ Jul 19 2005, 12:18 PM) |
| Kubrick írta a forrgatókönyvét |
| QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 19 2005, 03:33 PM) |
| Téves. Csak ötletgazda volt, nem írt semmit a filmhez. Egyébként csak úgy van megemlítve, hogy Spielberg neki ajánlotta... |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:46 AM) |
| Az a Különvélemyén is milyen szar lett Gondolom egyedül vagyok a véleményemmel, mert még nem találtam olyan embert aki egyet értett volna velem |
| QUOTE (Dan1El @ Jul 20 2005, 12:00 AM) |
| Nekem valahogy tetszett a Különvélemény... úgy látszik elfogult vagyok Spielberg-el kapcsolatban... Az A.I. meg szintén nagyon jó volt, másik kedvenc meg a 200éves ember á'la Chris Colombus... |
| QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 11:20 PM) |
| Szerintem a 200 éves ember is pocsék lett. Abból a jó kis történetből miért kellett egy ilyen nyálasat csinálni? |