Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Sci-Fi Irodalom
GameStar Fórum > :: MÁSVILÁG :: > Könyv
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Sci-fi_Vampire
Régebben láttam egy ilyen topicot (asszem) de azóta eltűnt sad.gif Remélem ez nem jut hasonló sorsra...
Szal éljen az Encyclopedia Galactica, jobb mint az Útikalauz, mégha drágább is fullvigyor.gif
Dan1EL
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 14 2005, 12:50 AM)
Régebben láttam egy ilyen topicot (asszem) de azóta eltűnt sad.gif Remélem ez nem jut hasonló sorsra...
Szal éljen az Encyclopedia Galactica, jobb mint az Útikalauz, mégha drágább is fullvigyor.gif

tényleg volt egy ilyen topik de sajnos a feledés homályába merült... sad.gif azt vettem észre hogy kevesen olvasnak sci-fi-t... sad.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Dan1El @ Jul 14 2005, 01:11 AM)
tényleg volt egy ilyen topik de sajnos a feledés homályába merült... sad.gif azt vettem észre hogy kevesen olvasnak sci-fi-t... sad.gif

És ez igen szomorú... Pedig lenne mit...
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 14 2005, 08:51 AM)
És ez igen szomorú... Pedig lenne mit...

Igen én nemrég végeztem ki az ötödik kötetet. A negyedikkel kezdtem smile.gif Nem volt más a Libriben, úgyhogy megwettem azt. Most repesve várom hogy az elsőt megvehessem...
Sci-fi_Vampire
Hát úgy látszik a fórumozók nem mutatnak nagy érdeklődést a könyv iránt sad.gif
Lehet hogy töröltetem s14.gif
Troglodyte
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 14 2005, 09:34 AM)
Igen én nemrég végeztem ki az ötödik kötetet. A negyedikkel kezdtem smile.gif Nem volt más a Libriben, úgyhogy megwettem azt. Most repesve várom hogy az elsőt megvehessem...

nekem az első kettő van meg. csere? smile.gif
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 14 2005, 03:11 AM)

Én meg azt veszem észre, h kevesen olvasnak könyvet (főleg a fórumozók dry.gif )
Peddig tényleg lenne mit. Pl Asimov a legjobbak közé tartozik, de tudnék még mit ajánlani smile.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Kerub @ Jul 16 2005, 08:28 PM)
Én meg azt veszem észre, h kevesen olvasnak könyvet (főleg a fórumozók dry.gif )
Peddig tényleg lenne mit. Pl Asimov a legjobbak közé tartozik, de tudnék még mit ajánlani smile.gif

Iggen egyetértek, elég elhanyagolt szegény könyv-részleg...beszereztem az első kötetet, elkezdem olvasni mihelyt befejezem a Világok Harcát
Dan1EL
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 16 2005, 08:32 PM)
Iggen egyetértek, elég elhanyagolt szegény könyv-részleg...beszereztem az első kötetet, elkezdem olvasni mihelyt befejezem a Világok Harcát

én az első kettőt olvasom, hamarosan nekikezdek a harmadiknak. az elsőben vannak a robotnovellák, azoknak köszönhetően szerettem meg Asimov-ot

nehogy töröltesd ezt a topikot, ennyi rővel én is töröltethetném a Philip K. Dick topikomat, oda is csak ritkán írnak.

Veszi közületek valaki a Galaktikát? (rengeteg jó sci-fi novella jelenik meg benne)
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 16 2005, 11:12 PM)
én az első kettőt olvasom, hamarosan nekikezdek a harmadiknak. az elsőben vannak a robotnovellák, azoknak köszönhetően szerettem meg Asimov-ot

nehogy töröltesd ezt a topikot, ennyi rővel én is töröltethetném a Philip K. Dick topikomat, oda is csak ritkán írnak.

Veszi közületek valaki a Galaktikát? (rengeteg jó sci-fi novella jelenik meg benne)

A topic automatikusan törlődik, ha 1 hónapig senki nem ír bele sad.gif

Néha kezembe kerül egy Galaktika és akkor el szoktam olvasni.
Nagyon jó képek vannak benne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sci-fi_Vampire
Hát tegnap egy nevezetes bevásrlóközpontba megnéztem egyet, kíváncsi voltam Gyu írására, de ezek szert az elözőben volt... Nem nagyon veszek más újságot, csak GS előfizu meg WoW, a többit kiolvasom helyben cool.gif
Látom valaki szavazott galaxiára, én meg nemszavaztam...
Ennyi militarista ember wan ezen a fórumon? smile.gif
Kerub
Gyu írása??? Csak nem novellát írt? blink.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 09:53 AM)
Gyu írása??? Csak nem novellát írt? blink.gif

Írt egyet, ami be is került a Galaktikába, és ha jól tudom még egy szavazást is megnyert (logikusan "melyik a legjobb" szavazást) de ebben nemvagyok fullbiztos...
Sci-fi_Vampire
Csak én kedveltem a második alapítványt? rolleyes.gif
Kerub
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 02:41 PM)
Csak én kedveltem a második alapítványt? rolleyes.gif

Én az összes alapítványt kedvelem smile.gif
Dan1EL
QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 03:41 AM)
A topic automatikusan törlődik, ha 1 hónapig senki nem ír bele sad.gif

Néha kezembe kerül egy Galaktika és akkor el szoktam olvasni.
Nagyon jó képek vannak benne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

jaj ne! mindenki a képekkel jön hogy milyen szépek... biggrin.gif a novellák is nagyon jók (persze van kevésbé jó is köztük) de vannak olyanok is amiken rengeteget lehet filózni
jó cikkek (tudományos jellegűek) - én már november óta veszem.
a júniúsi Galaktikában jelent meg Gyu írása, "a világ eleje címmel"...
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Dan1El @ Jul 17 2005, 02:30 PM)
jaj ne! mindenki a képekkel jön hogy milyen szépek... biggrin.gif a novellák is nagyon jók (persze van kevésbé jó is köztük) de vannak olyanok is amiken rengeteget lehet filózni
jó cikkek (tudományos jellegűek) - én már november óta veszem.
a júniúsi Galaktikában jelent meg Gyu írása, "a világ eleje címmel"...

Milyen volt, miről szólt? Akár be is szkennelhetnéd, hogy biztosítsuk a topic jövőjét... Kinek melyik válság jött be a legjobban? Én Slavor Hardin korit, meg az Öszvéreset bírtam smile.gif
Dan1EL
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 02:48 PM)
Milyen volt, miről szólt? Akár be is szkennelhetnéd, hogy biztosítsuk a topic jövőjét... Kinek melyik válság jött be a legjobban? Én Slavor Hardin korit, meg az Öszvéreset bírtam smile.gif

szkennelném de sajnos nem működik a scanner-em... viszont ajánlom ezt az oldalat:
www,metagalaktika.hu wink.gif
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 17 2005, 06:06 PM)
szkennelném de sajnos nem működik a scanner-em... viszont ajánlom ezt az oldalat:
www,metagalaktika.hu wink.gif

Ezt ismerem, de sokra nem megyünk vele sad.gif
Kerub
A topic jövőjére tekintettel amondó vagyok, h ez egy sci-fi topic legyen. Eddig is jól eldumáltunk a témról és a tivábbiakban is maradhatna így.

Így ha töretlenül idejárunk akkor nemhogy fent fog maradni, de még népszerű is lesz wink.gif

A fő irányelv: Asimov és a sci-fi irodalom! smile.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 07:55 PM)
A topic jövőjére tekintettel amondó vagyok, h ez egy sci-fi topic legyen. Eddig is jól eldumáltunk a témról és a tivábbiakban is maradhatna így.

Így ha töretlenül idejárunk akkor nemhogy fent fog maradni, de még népszerű is lesz wink.gif

Jah majd holnap reggel szólok egy modinak hogy nevezze át.
Dan1EL
QUOTE (Kerub @ Jul 17 2005, 07:55 PM)

na ez jó ötlet volt! wink.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 17 2005, 11:11 PM)
Jah majd holnap reggel szólok egy modinak hogy nevezze át.

Még csak szólni sem kell... Parancsoljatok! biggrin.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 18 2005, 09:47 AM)
Még csak szólni sem kell... Parancsoljatok! biggrin.gif

Igazán kössszzzi smile.gif Na gyerekek akkor ált. sci-fi, olvasott már valaki Stanislav Lem valamelyik könyvét? Mertha igen akkor milyen, mert most azzal szemezek biggrin.gif
Dan1EL
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 11:27 AM)
Igazán kössszzzi smile.gif Na gyerekek akkor ált. sci-fi, olvasott már valaki Stanislav Lem valamelyik könyvét? Mertha igen akkor milyen, mert most azzal szemezek biggrin.gif

A Solaris-t! olvastam és nagyon jó volt!, csak ajánlani tudom! wink.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Dan1El @ Jul 18 2005, 11:28 AM)
A Solaris-t! olvastam és nagyon jó volt!, csak ajánlani tudom! wink.gif

Ma úgyis megyek Árkádba, meg West-endbe, aztán beszerzem cool.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 11:27 AM)

Semmiség... Mostmár csak az az érdekes, hogy van sci-fi topic, de van külön pl. Philip K. Dick is... biggrin.gif
Kerub
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 01:27 PM)

Huhhaa. Ő lengyel? blink.gif
Dan1EL
QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 18 2005, 11:36 AM)
Semmiség... Mostmár csak az az érdekes, hogy van sci-fi topic, de van külön pl. Philip K. Dick is... biggrin.gif

tőlem törölheted a Philip K. Dick - topikot ha itt beszélgetünk majd róla... wink.gif
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 18 2005, 03:12 PM)
tőlem törölheted a Philip K. Dick - topikot ha itt beszélgetünk majd róla... wink.gif

Mi az hogy wink.gif
Sci-fi_Vampire
Stanislav helyett lett Harry Potter, holnap meg Stanislavot veszek, aszonták a Libribe hogy akkora várható (ma nem volt sad.gif )Annak is megvan az ára... Manapság jó drágák ezek a könyvek sad.gif Lehet egy műveletlen kérdésem? Ki Philip K. Dick? Ha valamit mondanátok a könyveiről stb...
Kerub
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 18 2005, 08:28 PM)
Stanislav helyett lett Harry Potter, holnap meg Stanislavot veszek, aszonták a Libribe hogy akkora várható (ma nem volt sad.gif )Annak is megvan az ára... Manapság jó drágák ezek a könyvek sad.gif Lehet egy műveletlen kérdésem? Ki Philip K. Dick? Ha valamit mondanátok a könyveiről stb...

Hát igen, a könyvek tényleg drágák. Ezért van az, h én inkább kölcsön kérem őket biggrin.gif Jeleneg nálam van kölcsibe 3 Dűne könyv és egy Warhammer. Ja! meg még az Amerikai Psziho és az 1984. Tényleg... ezeket még vissza kell szolgáltatnom biggrin.gif
Viszont Asimovtól az összeset megvettem biggrin.gif

Philip K. Dick:
Hmmm. Hát ő egy kicsit beteg sci-fi író. Skizofrén, drogos és fiatal volt amikor meghalt. A nőkkel sem találta meg a közös hangot smile.gif
A lényeg: könyvei ufókról, időutazás és időelhajlásról, tömegből kilogó emberekről szól. Zseniálisan ír és nagyon érdekes témákat boncolgat. Sajnos a könyvei M.országon csak most jelennek meg. Hollywood már több történetét is ellopta. Legutóbb John Woo csinált belőle pocsék filmet a Felejtés bérét s17.gif

Nem vagy műveletlen. Mivel megkérdeztet ezzel erőfeszitést tettél, h tudást szerez és ez semmi féle kép nem lenézendő smile.gif
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Kerub @ Jul 18 2005, 10:54 PM)
Hát igen, a könyvek tényleg drágák. Ezért van az, h én inkább kölcsön kérem őket biggrin.gif Jeleneg nálam van kölcsibe 3 Dűne könyv és egy Warhammer. Ja! meg még az Amerikai Psziho és az 1984. Tényleg... ezeket még vissza kell szolgáltatnom biggrin.gif
Viszont Asimovtól az összeset megvettem biggrin.gif

Philip K. Dick:
Hmmm. Hát ő egy kicsit beteg sci-fi író. Skizofrén, drogos és fiatal volt amikor meghalt. A nőkkel sem találta meg a közös hangot smile.gif
A lényeg: könyvei ufókról, időutazás és időelhajlásról, tömegből kilogó emberekről szól. Zseniálisan ír és nagyon érdekes témákat boncolgat. Sajnos a könyvei M.országon csak most jelennek meg. Hollywood már több történetét is ellopta. Legutóbb John Woo csinált belőle pocsék filmet a Felejtés bérét s17.gif

Nem vagy műveletlen. Mivel megkérdeztet ezzel erőfeszitést tettél, h tudást szerez és ez semmi féle kép nem lenézendő smile.gif

Sajnos közeli ismerőseim közül senki sem akad, aki szereti a sci-fit, nemhogy még könyve is legyen... Nekem a Dűne nem jön be, a Warhammer annál inkább...de ott is az inkvizítorok jobban, mint a tömegesen imádott űrgárdisták...PKD könyvet sem láttam még, de majd ha találok beleolvasok, és talán beruházok egybe smile.gif
Dan1EL
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 12:20 AM)
Sajnos közeli ismerőseim közül senki sem akad, aki szereti a sci-fit, nemhogy még könyve is legyen... Nekem a Dűne nem jön be, a Warhammer annál inkább...de ott is az inkvizítorok jobban, mint a tömegesen imádott űrgárdisták...PKD könyvet sem láttam még, de majd ha találok beleolvasok, és talán beruházok egybe smile.gif

sok novelláját megfilmesítették: Különvélemény, Imposztor, Második Változat, Emlékmás - ennyi jut most eszembe...
szóval először a novelláit olvasd el mindenképpen mert egy regény rögtön kezdésnek... ööö, kemény lenne... biggrin.gif
DESTINY
remélem rövidesen el tudom dönteni, hogy ire szavazzak, most fogom megvenni azt a 6 bazi nagy Asimov könyvet. Már alig várom

--->
Kerub
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 02:20 AM)
Nekem a Dűne nem jön be

Mi van???? sad.gif sad.gif sad.gif
Ez nagyon szíven ütött. Nekem olyan szinten bejött, h amikor a lefolyóban lecsorgott a víz akkor csak arra tudtam gondolni, h milyen pazarlás. Egyszerűen faltam azt a könyvet. Nekem valami csodálatos élmény volt azt olvasni. Ittam minden betüt.
Mond, h csak a filmet láttad és még nem olvastad a könyvet sad.gif
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 19 2005, 02:35 AM)
sok novelláját megfilmesítették: Különvélemény, Imposztor, Második Változat, Emlékmás - ennyi jut most eszembe...
szóval először a novelláit olvasd el mindenképpen mert egy regény rögtön kezdésnek... ööö, kemény lenne... biggrin.gif

Az a Különvélemyén is milyen szar lett mad.gif
Gondolom egyedül vagyok a véleményemmel, mert még nem találtam olyan embert aki egyet értett volna velem smile.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:46 AM)
Gondolom egyedül vagyok a véleményemmel, mert még nem találtam olyan embert aki egyet értett volna velem smile.gif

Sajnos én egyet kell értsek... Előtte olvastam a novellát és kiábrándító volt a film. Másoktól is hallottam, hogy egyértelműen érzékelhetőek voltak azok a változtatások, amiket Spielberg eszközölt az eredeti műhöz képest...
Rizzo_Daddy
Philip K. Dick topic törölve, további taglalásra ennél megfelelőbb hely nem is létezhet... biggrin.gif
Kerub
QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 19 2005, 11:20 AM)
Sajnos én egyet kell értsek... Előtte olvastam a novellát és kiábrándító volt a film. Másoktól is hallottam, hogy egyértelműen érzékelhetőek voltak azok a változtatások, amiket Spielberg eszközölt az eredeti műhöz képest...

Spilbergtől viszont szeretem at A.I.-t. Sokkal jobb sci-fi mint a Különvélemény.
Azt nem tudjátok, h kinek az írása alapján készült, mert biztos, h nem Spilberg fejéből patantt ki smile.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 09:26 AM)
Spilbergtől viszont szeretem at A.I.-t. Sokkal jobb sci-fi mint a Különvélemény.
Azt nem tudjátok, h kinek az írása alapján készült, mert biztos, h nem Spilberg fejéből patantt ki smile.gif

Brian Aldiss - Supertoys Last All Summer Long című novellája az alapja a filmnek.
Sci-fi_Vampire
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:44 AM)
Mi van???? sad.gif sad.gif sad.gif
Ez nagyon szíven ütött. Nekem olyan szinten bejött, h amikor a lefolyóban lecsorgott a víz akkor csak arra tudtam gondolni, h milyen pazarlás. Egyszerűen faltam azt a könyvet. Nekem valami csodálatos élmény volt azt olvasni. Ittam minden betüt.
Mond, h csak a filmet láttad és még nem olvastad a könyvet sad.gif

Igazat megvallva még ne molvastam el egy teljes könyvet sem, csak kölcsönkértem, de nemnagyon volt hozzá kedvem, beleolvastam, aztán passz vissza.... Mondjuk ebbe közrejátszhatott, hogy akkoriban láttam a filmet, amiről nekem mindenki azt harsogta, hogy micsoda mestermű, de nekem nagy csalódás volt a film...aztán ez elvette a kedvem... sad.gif
Hepathos
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 09:26 AM)

Kubrick írta a forrgatókönyvét
Kerub
QUOTE (Hepathos @ Jul 19 2005, 02:18 PM)

Jahhh. Ez mindent megmagyaráz rolleyes.gif smile.gif
Kerub
QUOTE (Sci-fi_Vampire @ Jul 19 2005, 01:20 PM)
Igazat megvallva még ne molvastam el egy teljes könyvet sem, csak kölcsönkértem, de nemnagyon volt hozzá kedvem, beleolvastam, aztán passz vissza.... Mondjuk ebbe közrejátszhatott, hogy akkoriban láttam a filmet, amiről nekem mindenki azt harsogta, hogy micsoda mestermű, de nekem nagy csalódás volt a film...aztán ez elvette a kedvem... sad.gif

Több film is készült, de egyik sem adj vissza a könyvet (közel sem). Szerintem te a régit láttad mert az irgalmatlanul sz@r. A Dűne filmekről bővebben már írtam a Dűne könyv topicban. Szerintem érdemes elolvasni.

A könyvről meg annyit, h olvasd el és felejtsd el a filmeket wink.gif
Rizzo_Daddy
QUOTE (Hepathos @ Jul 19 2005, 12:18 PM)

Téves. Csak ötletgazda volt, nem írt semmit a filmhez. Egyébként csak úgy van megemlítve, hogy Spielberg neki ajánlotta...
Kerub
QUOTE (Rizzo_Papa @ Jul 19 2005, 03:33 PM)
Téves. Csak ötletgazda volt, nem írt semmit a filmhez. Egyébként csak úgy van megemlítve, hogy Spielberg neki ajánlotta...

Azért ajánlotta neki mivel ezt Kubrick akarta megfilmesíteni, de ő idő előtt meghalt. Spilberg okos rátette a kezét wink.gif
Dan1EL
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 12:46 AM)

Nekem valahogy tetszett a Különvélemény... úgy látszik elfogult vagyok Spielberg-el kapcsolatban... biggrin.gif Mert ha pontosan ugyanúgy rendezi meg a különvéleményt ahogy azt PKD megírta, egy rövid, és nagyon sötét filmet kapunk. Tehát Spielberg felturbózta hogy megfeleljen jelen kor elvárásainak - másképp Hollywood gyomra nem vette volna be a dolgot. De én azt mondom hogy ami már hasonlít arra világra amit kedvenc íróim megteremtettek, elégedett vagyok...
Az A.I. meg szintén nagyon jó volt, másik kedvenc meg a 200éves ember á'la Chris Colombus...
Kerub
QUOTE (Dan1El @ Jul 20 2005, 12:00 AM)
Nekem valahogy tetszett a Különvélemény... úgy látszik elfogult vagyok Spielberg-el kapcsolatban... biggrin.gif Mert ha pontosan ugyanúgy rendezi meg a különvéleményt ahogy azt PKD megírta, egy rövid, és nagyon sötét filmet kapunk. Tehát Spielberg felturbózta hogy megfeleljen jelen kor elvárásainak - másképp Hollywood gyomra nem vette volna be a dolgot. De én azt mondom hogy ami már hasonlít arra világra amit kedvenc íróim megteremtettek, elégedett vagyok...
Az A.I. meg szintén nagyon jó volt, másik kedvenc meg a 200éves ember á'la Chris Colombus...

Szerintem a 200 éves ember is pocsék lett. Abból a jó kis történetből miért kellett egy ilyen nyálasat csinálni? sad.gif
Dan1EL
QUOTE (Kerub @ Jul 19 2005, 11:20 PM)
Szerintem a 200 éves ember is pocsék lett. Abból a jó kis történetből miért kellett egy ilyen nyálasat csinálni? sad.gif

hát igen... szerelmi szálat nem tudták kihagyni, de attól még jó volt...ezen ne vitatkozzunk mert akkor már írhatnánk a fimek topikba... biggrin.gif
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.