QUOTE(-moki- @ Dec 28 2008, 07:39 PM)

Nekem meg az fáj, hogy a trash műfaját szinte megtámadhatatlan magasságokba magasztaljátok

Szal gyakorlatilag egyik oldalról se lehet belekötni, mert mindent meg lehet magyarázni, hogy mi miért olyan. Szal még a hatásvadászat is paródia...
Jajj bazzeg az agyam eldobom tőletek. Eddig nem akartam belefolyni mert nem láttam értelmét. Disznók elé gyöngyöt effektus.
Csak annyit mondanék, hogy oké, hogy a trash-ben és a Bay-filmekben is van hatásvadászat. Viszont trash filmet általában nem azért nézünk, hogy most jól leejtsük az állunkat a szirupos giccsparádétól. Ezen kívül Bay filmet sem azért nézünk, hogy röhögjünk a hatásvadászaton, mert ez kínunkban röhögés. A trash műfaji sajátosságai közé beletartozik a hatásvadászat is többek között, és ezeken a megszokott, kötelező stíluselemeken lehet a legtöbbet derülni. Így végső soron szinte bármely exploitation vagy trash film a saját paródiája, akár akarata ellenére is a kötelező műfaji sajátosságok miatt. Ha meg szándékosan szőnek bele pluszba sok filmes utalást, műfajokra való utalást, akkor olyan gyönyörűségek születhetnek meg, mint például a Machine Girl.