Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Miért Veszed, Illetve Miért Nem Veszed (már) A GSt
GameStar Fórum > :: GameStar Saga :: > GameStar Magazin
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
a880120
és előfizetem, inkább azokra vagyok kíváncsi, aki már nem veszi, miért nem veszi ?
Dniworrom
QUOTE(a880120 @ May 6 2006, 10:49 PM) *

és előfizetem, inkább azokra vagyok kíváncsi, aki már nem veszi, miért nem veszi ?

sajnos mostanában úgy jött ki, hogy majd minden 2dik újságot tom megvenni.
ennke főleg anyagi okai vannak..egyetemistaként nem igen vagyok eleresztve pénzzel.

viszont akkor azt mondhatom el magamról h rendszeresen veszem a GS-t 2 hónaponként biggrin.gif

egyébként sztem belefér a Mi a Bajom a Magazinnal topicba smile.gif
Raven
QUOTE(a880120 @ May 6 2006, 10:49 PM) *

nem írom le miért nem veszem, mert gyu kibannol, mint lazadio-t biggrin.gif
Flame_of_Aiur
QUOTE(-=IcEmAn=- @ May 7 2006, 12:04 PM) *

nem írom le miért nem veszem, mert gyu kibannol, mint lazadio-t biggrin.gif

Nem olyan biztos az, csak nem kéne megállás nélkül pár témán lógva kritizálni, ráadásul úgy ahogy smile.gif

Én már nem is tudom mióta nem veszem... azt a havi ~kétezret jobban is el tudom költeni; azaz veszek olyan újságot belőle, ami engem egy picit jobban érdekel smile.gif Ennyi...
Thinic3
Én megveszem minden hóba... Anyuci pénze, ugyebár... De aszondják, ha nem rontom le az évvégit, előfizetnek happy.gif smile.gif
Thalion
Nos, én már kifejtettem a Gamer topikban, hogy miért hagytam abba, beidézném:

QUOTE(saját magam @ Gamer topik)
Egyébként a múlt hónapban nálam betelt a pohár és Gurura váltottam. Nagyon meguntam a GS mérhetetlen infantilizmusát, és hozzá nem értését(ez elsősorban a BfME cikkben jöttt ki). Anno a Gamer megszűnése után azért kezdtem el GS-t venni, mert a Gurura egyrészt elég mérges voltam, másrészt meg akkor vettem egy számot, ami kritikán aluli volt. Nem lehetett kijönni a designból, szar teljes játék, amatőr cikkírók. Azóta viszont hallottam, hogy több Gameres szerkesztő is visszatért, és, hogy a design is sokkal használhatóbb lett. És igaz. Ráadásul végre van egy újság ami kezdi azt adni mint a Gamer és régen az 576, vagyis egy emberközeli, olvasókkal tényleg törődő, összetartó csapat benyomását. Bár Zak se nem CoVboy, se nem Brazil, de jobb mint Gyu Arénájában a "van egy csajom de nem merek hozzászólni" c. levelek. És még akár a nagy elődök nyomdokaiba léphet, csak ahhoz négy oldalasra kéne növelni a levrovot először smile.gif
HUN_Rocky
Én csak azért nem veszek GS-t mert mire oda értek az újságoshoz el költöm a pénzt
HTMT-RazoR
Azért veszem Mert :
1. jó tejjes gémek vannak benne...
2. jó arcok (poénosak) a szerkesztők és nincsenek elszállva maguktól...
3. Átlátható, tesztek legjobban HOZZÁÉRTŐ emberektől...
4. a guru egy szar...
5. a DVD melléklet (videok, gs tv stb.) király...
6. mostmár a hősöktere miatt is smile.gif
7. az Aréna a kedvencem... nem kell fikázni... és nem az az egy "van egy csajom de nem merek hozzászólni" c. levél miatt hanem a többi jó levél miatt...

stb.stb.stb.....
Thalion
Érdekes én az "arany" GS óta veszem(vettem) az újságot, de még egy olyan levelet sem találtam az Arénában amin nevettem volna... esetleg kínomban. Olvass el pár régi 576-os CseVegŐ-t, utána te is másképp nézel a dolgokra...

4. a guru egy szar...

Kifejtenéd?
Rizzo_Daddy
QUOTE(Thalion @ May 7 2006, 08:31 PM) *

Kifejtenéd?

Szorítkozzatok a GSről alkotott véleményetek megosztására, PLZ...
Thalion
QUOTE(Rizzo_Papa @ May 7 2006, 08:51 PM) *

Szorítkozzatok a GSről alkotott véleményetek megosztására, PLZ...

Öööö, miért is? Sztem ez nem offtopik...
Stoecky
azé veszem hogy ne unatkozzak, ha naponta jelenne meg (LOL) és csak 200 ft lenne biggrin.gif akkor venném naponta, de azért hülyeségeket nem kéne beszélni rolleyes.gif
Thinic3
QUOTE(Thalion @ May 8 2006, 03:59 PM) *

Öööö, miért is? Sztem ez nem offtopik...

Ugyebár a topik címe: Miért Veszed, Illetve Miért nem Veszed (már) A GSt.
Nem Miért A Gurut Veszed És Miért Szar A GS?, ugyebár smile.gif
Thalion
QUOTE(Stoecky @ May 8 2006, 04:22 PM) *

azé veszem hogy ne unatkozzak, ha naponta jelenne meg (LOL) és csak 200 ft lenne biggrin.gif akkor venném naponta, de azért hülyeségeket nem kéne beszélni rolleyes.gif

Attól még úgy látom sikerült smile.gif

Ugyebár a topik címe: Miért Veszed, Illetve Miért nem Veszed (már) A GSt.
Nem Miért A Gurut Veszed És Miért Szar A GS?, ugyebár

Szerintem ez szorosan idetartozik. Ugyanis ha valaki nem veszi a lapot azért, mert a másik jobb, akkor ugye megindokolja, hogy miért jobb a másik. Azt hiszem indokok nélkül nincs értelme a beszélgetésnek. Én megindokoltam miért szar a GS(pontosabban miért nem veszem, de ez megint szorosan összetartozik), úgyhogy akkor várnék valamiféle épkézláb meggyőzést az irányomba, hogy miért is nem az.
Rizzo_Daddy
QUOTE(Thalion @ May 8 2006, 07:36 PM) *

Attól még úgy látom sikerült smile.gif
Szerintem ez szorosan idetartozik. Ugyanis ha valaki nem veszi a lapot azért, mert a másik jobb, akkor ugye megindokolja, hogy miért jobb a másik. Azt hiszem indokok nélkül nincs értelme a beszélgetésnek. Én megindokoltam miért szar a GS(pontosabban miért nem veszem, de ez megint szorosan összetartozik), úgyhogy akkor várnék valamiféle épkézláb meggyőzést az irányomba, hogy miért is nem az.

Leírtad a lényeget: nem az a fontos, hogy miért jó a konkurens lap, hanem az, hogy miért nem tetszik a GS. Ezt lehet anélkül is, hogy leírnád, hogy a másik lapban a főszerkesztő más stílusban ír... Szimplán szedjétek pontokba, hogy drága, vagy rossz a dizájn, vagy mittudomén... Ez nem az a fórum, ahol a konkurens lapot kell dícsérni/szidalmazni, ez a GS fóruma.
slima
QUOTE(Rizzo_Papa @ May 8 2006, 07:41 PM) *

Leírtad a lényeget: nem az a fontos, hogy miért jó a konkurens lap, hanem az, hogy miért nem tetszik a GS. Ezt lehet anélkül is, hogy leírnád, hogy a másik lapban a főszerkesztő más stílusban ír... Szimplán szedjétek pontokba, hogy drága, vagy rossz a dizájn, vagy mittudomén... Ez nem az a fórum, ahol a konkurens lapot kell dícsérni/szidalmazni, ez a GS fóruma.

Téged az miért bánt ha leírják ??

Én azért veszem egyébként a Gamestart, mert mostanság tűrhető teljes játékok vannak benne, és azért mert mióta az eszemet tudom ezt veszem.
Azóta némit hanyatlatlott a GS iránti lelkesedés, de szerintem nem fogok átpártolni a konmkurens laphoz...hopp...ezt nem lett volna szabad írnom. Olyan nincs is..ne vegyétek figyelembe.

Egy szó mint száz, megpróbálom venni mindegyik számot, de mostanság mintha hanyatlana a cikkek minősége, és ez a nagyon hűdefiatalos dizájn sem jön be annyira.
DVD új menüje meg főleg nem..mióta az új menü van, azóta mindíg kikapcsolom az autorunt.
Dniworrom
QUOTE(slima @ May 8 2006, 07:57 PM) *

Téged az miért bánt ha leírják ??

sztem Te sem kérdezed ezt komolyan h miért nem engedjük h a konkurens lapot dícsérjék itt? smile.gif arra ott a másik lap online fóruma smile.gif
hasonlóan szidást se nagyon...

ahogy Rizzo kolega írta, inkább a GS előnyeiről s hátrányairól smile.gif
Peca001
Azért nem veszem mert:

1. drága (inkább veszek sport lapot, nem gamer magazint)
2. itt az internet ha valamilyen játéknak/ hardwarenak/ szoftwarenak utánna akarok járni
3. az egyik oszt társam veszi, és úgyis elkérem tőle énekórán és elolvasom ami érdekel, tehát nem fogok azért 2000 ft adni, amit úgyis elolvasok tongue.gif tongue.gif
Thinic3
QUOTE(Peca001 @ May 9 2006, 04:01 PM) *

Azért nem veszem mert:

3. az egyik oszt társam veszi, és úgyis elkérem tőle énekórán és elolvasom ami érdekel, tehát nem fogok azért 2000 ft adni, amit úgyis elolvasok tongue.gif tongue.gif

Ilyen alapon mér nem kéred el a sportlapot is? smile.gif
Peca001
QUOTE(Thinic3 @ May 9 2006, 04:44 PM) *

Ilyen alapon mér nem kéred el a sportlapot is? smile.gif

mert azt a fajtát csak én veszem, másik fajtát veszi az oszt társam, és szoktunk cserélgetni
n0n4m3
n már azért nem veszem, mert valahogy már nem érdekelnek a számítógépes játékok, nem vágyom az új hírekre, persze néha előveszek 1-2 játékot, de nagyjából leszoktam a dologról smile.gif .. ja és még nagyon drága... mármint nem a színvonalához képest, hanem a píztárcámnak....
-moki-
Nah hogy miért nem veszem... Ez egy hosszabb folyamat. Asszem a HL2ős újságban meg is jelent egy mailem, hogy miért vettem a lapot. Kíváncsi voltam a szerkesztőkre a poénokra, merre jártak meg ilyenek. Már akkoriban is csak az arénát meg a mélyvizet olvasgattam önfeledtem, a játékteszteket átfutottam. Igen ám, csak idővel elmúlt a varázs. Kisebb nagyobb csalódások Az aréna ellaposodása és nem tudom a varázs megszűnt és feltettem magamnak a kérdést, megér ez nekem 2000et és a válaszom nem.

Tehát a fő oka a kiábrándulás volt, a sok csalódás. Meghát már nem is nekem szól és most olyan szakaszában vagyok az életemnek, amiben jobb dologra is el tudom verni a 2000et... Nagyon sajnálom, mert az 576 után itt találtam meg azt a pluszt amit kerestem, de ezt egyes tagjai a szerkesztőségnek igencsak lerontották. Én sajnálom, de attól még sok sikert kívánok a GSnek és sokmillió olvasót...
Hellomoto
én veszem mindig, mert kira, amúgy a netem ge.ci lassú = bu.zi Tré-komos, szal az ottani demókkal/teljes gémekkel elvok, warezen mindig fennt van, de legalább azzal sem telik az idő h leszedjem!
szeretem még mert tele van gémmel, amiket neten meg se találok, plusz faxa tesztek is cannak! cool.gif
medaline
azé veszem me tökjó smile.gif
a csapatban is jófej emberek vannak, a fórumozók is azok smile.gif
ezért érdemes venni a GS-t
Hellomoto
QUOTE(medaline @ Jun 27 2006, 10:40 AM) *

azé veszem me tökjó smile.gif
a csapatban is jófej emberek vannak, a fórumozók is azok smile.gif
ezért érdemes venni a GS-t

...meg a naygy rakás cuccokért! laugh.gif
Mytss1017
Azért szoktam venni, mert humoros, jók a cikkek és általában jó dolgok vannak a DDVD-n.Leginkább az igazán jó játékok érdekelnek pl.Oblivion vagy PoP:T2T. Szóval jók vagytok és remélem ezentúl is megtartjátok a jó szokásaitokat és ezentúl is ilyen jók lesztek.
Hellomoto
QUOTE(Mytss1017 @ Jun 29 2006, 12:32 AM) *

Azért szoktam venni, mert humoros, jók a cikkek és általában jó dolgok vannak a DDVD-n.Leginkább az igazán jó játékok érdekelnek pl.Oblivion vagy PoP:T2T. Szóval jók vagytok és remélem ezentúl is megtartjátok a jó szokásaitokat és ezentúl is ilyen jók lesztek.

hát a jószokás nem lett megtartva... a GS folyamatosan süllyed lefelé, mivel a fépnykor 2005 volt!
azóta már odáig süllyedtek h válaszható (3 db) citromdíjas teljes gémeket mellékelnek! wink.gif ph34r.gif
j4d3n
Nem tudom, régebben vettem, 2004-től úgy 2006 januárig kb., aztán kész.... szélessávú internet mellé egyszerűen nem kell a dvd, mégha a sok jó dolog is van rajta (GSTV) azért meg hogy havonta majd' kétezret fizessek egy újságért, aminek 90% hogy lassan már ki se bontom a DVD mellékletét, nekem úgy luxus. Piros GS-ért kár, anno nem értettem minek, hát mostmár megértettem, hehh...
MuMa01
QUOTE(j4d3n @ Jun 28 2006, 11:26 PM) *

Nem tudom, régebben vettem, 2004-től úgy 2006 januárig kb., aztán kész.... szélessávú internet mellé egyszerűen nem kell a dvd, mégha a sok jó dolog is van rajta (GSTV) azért meg hogy havonta majd' kétezret fizessek egy újságért, aminek 90% hogy lassan már ki se bontom a DVD mellékletét, nekem úgy luxus. Piros GS-ért kár, anno nem értettem minek, hát mostmár megértettem, hehh...

mondjuk én is így vagyok vele.csak én előfizető vagyok de lemondani nem fogom.én a netröl is szedek cuccokat de a dvdn a teljes az kell mindig(akár milyen kaki),mert a warezokon nem szokott fent lenni.az 1 gigás demókat például lusta vagyok leszedni ezért marad a dvd és még a rovatok is teccenek+a gs tv powah
Hellomoto
QUOTE(MuMa01 @ Jun 29 2006, 01:35 AM) *

mondjuk én is így vagyok vele.csak én előfizető vagyok de lemondani nem fogom.én a netröl is szedek cuccokat de a dvdn a teljes az kell mindig(akár milyen kaki),mert a warezokon nem szokott fent lenni.az 1 gigás demókat például lusta vagyok leszedni ezért marad a dvd és még a rovatok is teccenek+a gs tv powah

dettó! smile.gif
2megás adsl-lel is 1óra leszedni 1 gigás demót, és az még nem is gigászi méret, mert vannnak már akár 2gigás demók is!
VegaSHFOREVER
én egyszer vettem GS-t , csak azért hogy megnézzem jobb e mint az amit már több mint 6éve rendszeresen veszek. és ugy érzem nem jobb. maga az ujság nem szimpi a kinézete és a dvd melléklet kinézete sem szimpi. nah de több negativumot nem mondok mégis csak a GSF-en vagyunk.

2 részt még külön beszereztem havertól az egyikben a Silent Hill 2 a másikban a Silent Hill 3 különböző befejezései vannak leirva csak emiatt kellettek.
j4d3n
QUOTE(hellomoto @ Jun 29 2006, 01:51 AM) *

dettó! smile.gif
2megás adsl-lel is 1óra leszedni 1 gigás demót, és az még nem is gigászi méret, mert vannnak már akár 2gigás demók is!

Nem tudom, nekem 512-vel volt asszem 1-2 (3?) óra a Prey demó (asszem fél giga) és mégis leszedtem, mert akkor is más, hogy aznap tolom, ha meg nem olyan fontos, hogy aznap toljam, akkor meg nem szedem le, és ergo akkor dvd-ről se kéne, de értem miről beszéltek, ezért vettem egy évig, aztán rájöttem, hogy nekem ennyire sem kell, bármilyen jók a cikkek, bármennyire imádom a stílusukat... az Arénát hiányolom legjobban... de ezért nem veszek meg egy lapot, én úgy érzem kezdek "elszokni" a játékvilágtól sajna, az új dolgokoért nagyon tudok lelkesedni de amúgy nem sokat játszok már sad.gif
Hellomoto
QUOTE(VegaSHFOREVER @ Jun 29 2006, 02:19 AM) *

én egyszer vettem GS-t , csak azért hogy megnézzem jobb e mint az amit már több mint 6éve rendszeresen veszek. és ugy érzem nem jobb. maga az ujság nem szimpi a kinézete és a dvd melléklet kinézete sem szimpi. nah de több negativumot nem mondok mégis csak a GSF-en vagyunk.

2 részt még külön beszereztem havertól az egyikben a Silent Hill 2 a másikban a Silent Hill 3 különböző befejezései vannak leirva csak emiatt kellettek.

figy: én 4éve vok gs-es, veszem is havonta, mégis itt szidom szinte minden topikban az újságot! rolleyes.gif
na nem azért mert idegesíteni akarok vele vkit, csak magánvéleményt osztom meg a többiekkel!
ezen kívül gs team mindig tuszkolja belénk h ez a MI újságunk stb... szal ha már az én újságom, és én fizetek havi 2ezret érte, akkor már a minimum h leírom a véleményemet!
az már más kérdés h gs team nagy ívben xarik ezekre, de ez van... talán majd 1x felfogják! cool.gif
VegaSHFOREVER
QUOTE(hellomoto @ Jun 29 2006, 12:26 AM) *

figy: én 4éve vok gs-es, veszem is havonta, mégis itt szidom szinte minden topikban az újságot! rolleyes.gif
na nem azért mert idegesíteni akarok vele vkit, csak magánvéleményt osztom meg a többiekkel!
ezen kívül gs team mindig tuszkolja belénk h ez a MI újságunk stb... szal ha már az én újságom, és én fizetek havi 2ezret érte, akkor már a minimum h leírom a véleményemet!
az már más kérdés h gs team nagy ívben xarik ezekre, de ez van... talán majd 1x felfogják! cool.gif

hát igen Te fizeted sal a tied is és ők vannak érted nem forditva sal jogos.

én a Gurut több mint 6éve veszem minden honapban és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.^^
Hellomoto
jah, guruban is sok jó teljes gém van! cool.gif
én gs-t asszem évvégéig veszem, azután berszerzek 1 ütős netet és leállok! ph34r.gif
VegaSHFOREVER
QUOTE(hellomoto @ Jun 29 2006, 12:35 AM) *

jah, guruban is sok jó teljes gém van! cool.gif
én gs-t asszem évvégéig veszem, azután berszerzek 1 ütős netet és leállok! ph34r.gif

miért mostani neteddel nem tudsz tölteni?

amugy fajin az aláirásod. a hackereket sokan rosszaknak gondolják pedig az első hackerek egyátalán nem voltak rosszak. a szo is egy rövidités valami heroes of the computer valami ,sal hősök^^
Hellomoto
QUOTE(VegaSHFOREVER @ Jun 29 2006, 01:38 PM) *

miért mostani neteddel nem tudsz tölteni?

amugy fajin az aláirásod. a hackereket sokan rosszaknak gondolják pedig az első hackerek egyátalán nem voltak rosszak. a szo is egy rövidités valami heroes of the computer valami ,sal hősök^^

de tok, 1hónapja hozták településünkre adsl-t előtte 56K volt, most már adsl!
bár 512K nem vmi nagy sebesség! sad.gif
most el vok ezzel a nettel is, nagy előre lépés 56K-hoz képest, örülök is neki, de 1 cd-s (legyen 800mb) gémet 4óra alatt szed le!

thx! cool.gif
az első hackerek nem is hackerek voltak csak sima programozók, azután nevezték el őket hackereknek, amikor nem csak programozgattak, hanem bementek helyekre, és szóltak az ottani górénak h itt hiba van és így javítsd!
eddig minden szép és jó volt, de ma már azért tartunk itt ahol, mert ebből a hacker közösségből vki nagy akart lenni, vagy hatalomvágy, esetleg csak szimpla hírnév szerzés hajtotta, így átállt a sötét oldalra, szal ha bement vhová nem épített hanem rombolt, és mára a rombolók vannak többségben, sajna! sad.gif
mindenki azt hiszi h hackerek rosszak pedig nem...a whitehat (fehérkalapos) jófiú, de a blackhat (feketekalapos) már nem, sajnos utóbbit sokx cracker-nek írják még hacker lapokon is, de az nem igaz, mert a rossz hacker a blackhat, a cracker az már progi töréssel foglalkozik, de ő is jófiú!
VegaSHFOREVER
QUOTE(hellomoto @ Jun 29 2006, 04:02 PM) *

de tok, 1hónapja hozták településünkre adsl-t előtte 56K volt, most már adsl!
bár 512K nem vmi nagy sebesség! sad.gif
most el vok ezzel a nettel is, nagy előre lépés 56K-hoz képest, örülök is neki, de 1 cd-s (legyen 800mb) gémet 4óra alatt szed le!

thx! cool.gif
az első hackerek nem is hackerek voltak csak sima programozók, azután nevezték el őket hackereknek, amikor nem csak programozgattak, hanem bementek helyekre, és szóltak az ottani górénak h itt hiba van és így javítsd!
eddig minden szép és jó volt, de ma már azért tartunk itt ahol, mert ebből a hacker közösségből vki nagy akart lenni, vagy hatalomvágy, esetleg csak szimpla hírnév szerzés hajtotta, így átállt a sötét oldalra, szal ha bement vhová nem épített hanem rombolt, és mára a rombolók vannak többségben, sajna! sad.gif
mindenki azt hiszi h hackerek rosszak pedig nem...a whitehat (fehérkalapos) jófiú, de a blackhat (feketekalapos) már nem, sajnos utóbbit sokx cracker-nek írják még hacker lapokon is, de az nem igaz, mert a rossz hacker a blackhat, a cracker az már progi töréssel foglalkozik, de ő is jófiú!

Én a Doom Legendái cimű 2 részes könyvben olvastam először a hackerek történelméről ugymond. Carmackék pl azért dolgoznak nyilt forráskoddal hogy lehetőséget adjanak a hackereknek arra hogy szabadon kedvük szerint átirják az adott cuccot , pusztán maguk szorakoztatására és hátha valami világszintű jo dolog lesz belőle.
A hackerek végülis a jó programozok azoka programozok akik nagy forradalmi ujitásokat csináltak , csinálnak. csak ugye vannak akik visszaélnek a tudásukkal és rosszra használják. ennek leggyakoribb példája ugye a másol játékok. (mondjuk őket birom valamiért biggrin.gif crack , razor stb team) , de pl nemrég egy hacker annyira ki akart fakni a játéktársadalommal , hogy megkeresett egy hibát a Q3as grafmotorban amivel le tudta nyomozni az olyan motorral épp neten játszo emberek ip-jét és igy ugymond át is tudja veni a hatalmat más gépe fölött. erre persze már ki is jött a javitás. de érted ha már megtalálta ahelyett hogy szolt volna az id-nek vagy megpróbálta volna kijavitani (igy még pénzt is kereshetett volna) ahelyett iylen hülyeségre használta. csak azért mert a Q3 , meg a Cod-ok , Mohák q3as motorral mennek gonodlta elfakja mindeki gépét vagy nemtom. de tény hogy ilyen egy rossz gonosz buta hacker. az ilyeneket nem birom. de az ellentétjüket igen.
Hellomoto
QUOTE(VegaSHFOREVER @ Jul 1 2006, 01:24 AM) *

Én a Doom Legendái cimű 2 részes könyvben olvastam először a hackerek történelméről ugymond. Carmackék pl azért dolgoznak nyilt forráskoddal hogy lehetőséget adjanak a hackereknek arra hogy szabadon kedvük szerint átirják az adott cuccot , pusztán maguk szorakoztatására és hátha valami világszintű jo dolog lesz belőle.
A hackerek végülis a jó programozok azoka programozok akik nagy forradalmi ujitásokat csináltak , csinálnak. csak ugye vannak akik visszaélnek a tudásukkal és rosszra használják. ennek leggyakoribb példája ugye a másol játékok. (mondjuk őket birom valamiért biggrin.gif crack , razor stb team) , de pl nemrég egy hacker annyira ki akart fakni a játéktársadalommal , hogy megkeresett egy hibát a Q3as grafmotorban amivel le tudta nyomozni az olyan motorral épp neten játszo emberek ip-jét és igy ugymond át is tudja veni a hatalmat más gépe fölött. erre persze már ki is jött a javitás. de érted ha már megtalálta ahelyett hogy szolt volna az id-nek vagy megpróbálta volna kijavitani (igy még pénzt is kereshetett volna) ahelyett iylen hülyeségre használta. csak azért mert a Q3 , meg a Cod-ok , Mohák q3as motorral mennek gonodlta elfakja mindeki gépét vagy nemtom. de tény hogy ilyen egy rossz gonosz buta hacker. az ilyeneket nem birom. de az ellentétjüket igen.

a könyvet nem ismerem, de én a fogalmakat önszorgalomból tanultam meg, és önszorgalomból kóstoltam bele a szakmába is! ph34r.gif
nem rossz, sőt jó!
bár ha ennyire érdekel ajánlom netes tutokat, írásokat, sok nem olyan h indítsd el ezt és ezt, majd ide kattints és feltöröd fél netet, hanem ilyen sztorikkal teli, érdekes, fordulatos!
Kazári Csaba: Hacker, Cracker, Warez c. könyve egész jó, nekem is megvan! cool.gif
abból sok alap dologra fény derül!
300 oldal körüli, de olyan érdekes h 1 este alatt ki is olvastam! rolleyes.gif
végülis Carmack munkássága ilyen szempontból meg is láccik!
mindneki szereti, köztük én is, mivel jó gémeket gyárt!
és a játékainál ez meg is láccik, mivel azért találta fel a PK és a PAK kiterejesztést h a játékaik motorját könnyen lhessen moddolni!
végülis nincs olyan játékuk amihez ne készült volna min. 100 mod, ezek közül főleg quake emelkedik ki!
akik játékokat törnek fel, az már cracker!
igen!
el kell különíteni a fogalmakat 1mástól!
cracker: progikat tör fel, kiszedi belőlük a másolásvédelmet, és ingyenesen hozzáférehetővé teszi mindenki számára teljes, korlátlan verzióba
a warezek azok akik ezzt begyűjtik és terkesztik!
a cracker végülis a whitehat és a blackhat hacker között van!
attól függ milyen szemmel nézzük!
kiadók/fejlesztők szemével nézve black, mert megkárosítja őket!
mi szemünkel nézve, jó emberek, mert ha nem lennének anyagi csődbe kerülnénk!
a cracker is persze tökéletes programozó!
ez a quake-es hacker 1értelmúen black volt, akkor lett volna white ha szól ID-nek, vagy javítja és beküldi nekik a patch-et!
amúgy vírusírók is black-nek számítanak, mert másokat károsítanak meg vele, és a vírusírás is magasszintű programozás!
az ilyeneket én sem bírom!
főleg a xaros script kiddie-ket (vki exploitboy-nak híjja őket, vagy kopasz script-eseknek) gyűlölöm, ők black "hacker"-eknek számítanak!
a hacker.t azért tettem idézőjelbe, mert ők nem igazi hackerek, csak hírnévre vágynak, vagy csak felvágnak vele h hackerek közben nem tudnak semmit!
script kiddie-nek számít az is, ha vki megkeresi más phpBB törését (exploit), és azzal bemegy 1 fórumra admin jogot szerez magának és veri a mellét h jaj, de kemény vok!
az ilyeneket gyűlölöm!
VegaSHFOREVER
QUOTE(hellomoto @ Jul 1 2006, 12:10 AM) *

a könyvet nem ismerem, de én a fogalmakat önszorgalomból tanultam meg, és önszorgalomból kóstoltam bele a szakmába is! ph34r.gif
nem rossz, sőt jó!
bár ha ennyire érdekel ajánlom netes tutokat, írásokat, sok nem olyan h indítsd el ezt és ezt, majd ide kattints és feltöröd fél netet, hanem ilyen sztorikkal teli, érdekes, fordulatos!
Kazári Csaba: Hacker, Cracker, Warez c. könyve egész jó, nekem is megvan! cool.gif
abból sok alap dologra fény derül!
300 oldal körüli, de olyan érdekes h 1 este alatt ki is olvastam! rolleyes.gif
végülis Carmack munkássága ilyen szempontból meg is láccik!
mindneki szereti, köztük én is, mivel jó gémeket gyárt!
és a játékainál ez meg is láccik, mivel azért találta fel a PK és a PAK kiterejesztést h a játékaik motorját könnyen lhessen moddolni!
végülis nincs olyan játékuk amihez ne készült volna min. 100 mod, ezek közül főleg quake emelkedik ki!
akik játékokat törnek fel, az már cracker!
igen!
el kell különíteni a fogalmakat 1mástól!
cracker: progikat tör fel, kiszedi belőlük a másolásvédelmet, és ingyenesen hozzáférehetővé teszi mindenki számára teljes, korlátlan verzióba
a warezek azok akik ezzt begyűjtik és terkesztik!
a cracker végülis a whitehat és a blackhat hacker között van!
attól függ milyen szemmel nézzük!
kiadók/fejlesztők szemével nézve black, mert megkárosítja őket!
mi szemünkel nézve, jó emberek, mert ha nem lennének anyagi csődbe kerülnénk!
a cracker is persze tökéletes programozó!
ez a quake-es hacker 1értelmúen black volt, akkor lett volna white ha szól ID-nek, vagy javítja és beküldi nekik a patch-et!
amúgy vírusírók is black-nek számítanak, mert másokat károsítanak meg vele, és a vírusírás is magasszintű programozás!
az ilyeneket én sem bírom!
főleg a xaros script kiddie-ket (vki exploitboy-nak híjja őket, vagy kopasz script-eseknek) gyűlölöm, ők black "hacker"-eknek számítanak!
a hacker.t azért tettem idézőjelbe, mert ők nem igazi hackerek, csak hírnévre vágynak, vagy csak felvágnak vele h hackerek közben nem tudnak semmit!
script kiddie-nek számít az is, ha vki megkeresi más phpBB törését (exploit), és azzal bemegy 1 fórumra admin jogot szerez magának és veri a mellét h jaj, de kemény vok!
az ilyeneket gyűlölöm!

nah megtudtam pár érdekes infot smile.gif

jah a quake pk-s megoldása nagyon jó az egyik legjobb szvsz. Carmackék is hackerekként kezdték hisz egyik eslő emlitésre méltó munkájuk az volt hogy átirták pc-re a mariot a 80as évek végén vagy 90es évek nagyon elején. a nintendo meg jól kiröhögte őket smile.gif végülis nekik köszönhetjük azt ahol ma tartunk legalábbis nagy szerepük volt bennük. és itt ugye gondolok az FPS , Multiplayer vagy épp a Full 3d rafmotorra. ezek ha ugy vesszük jó hacker cselekedetek , legalábbis a kezdet kezdtén még hacker cselekedetek voltak , mivel nem volt mögöttük cég stb. és már a kezdetektől nyilt forráskodot használnak , még anno a Wolf3d-nek és a Doom 1-2nek rengeteg modja készült amit talán a világ nem is ismer. és volt oylna ötlet is ami ennnek köszönhetően valósul meg hogy egyetemista srácok tudtak dolgozni a nyilt forráskodu game-en. szerintem mindenféleképpen olvasd el David Kushner 2 könyvét nagyon érdekes és sok infot megtudtahunk az id-ről smile.gif amugy a Guru adta ajándékba. smile.gif

igen a crackereket én birom hiszen nem a fejlesztő cégek mennek csődbe hanem mi. ha egy game tettszik ugyis megveszem majd eredtiben ha lemegy az ára. példa erre hogy kedvenc játékaimat már beszereztem eredetiben is. Nolf , IGI1 , hitman1 , és darabja 2ezer ft volt. ha akkor veszem meg amikor kijönnek egyiket sem kaptam meg volna 10ezer alatt smile.gif

a virusok programozoit meg egyenesen gyűlölöm. elhiszem hogy nagy tudás kell hozzá de akor miért nem használja ugymond jóra a tudását.?
Hellomoto
QUOTE(VegaSHFOREVER @ Jul 1 2006, 02:27 AM) *

nah megtudtam pár érdekes infot smile.gif

jah a quake pk-s megoldása nagyon jó az egyik legjobb szvsz. Carmackék is hackerekként kezdték hisz egyik eslő emlitésre méltó munkájuk az volt hogy átirták pc-re a mariot a 80as évek végén vagy 90es évek nagyon elején. a nintendo meg jól kiröhögte őket smile.gif végülis nekik köszönhetjük azt ahol ma tartunk legalábbis nagy szerepük volt bennük. és itt ugye gondolok az FPS , Multiplayer vagy épp a Full 3d rafmotorra. ezek ha ugy vesszük jó hacker cselekedetek , legalábbis a kezdet kezdtén még hacker cselekedetek voltak , mivel nem volt mögöttük cég stb. és már a kezdetektől nyilt forráskodot használnak , még anno a Wolf3d-nek és a Doom 1-2nek rengeteg modja készült amit talán a világ nem is ismer. és volt oylna ötlet is ami ennnek köszönhetően valósul meg hogy egyetemista srácok tudtak dolgozni a nyilt forráskodu game-en. szerintem mindenféleképpen olvasd el David Kushner 2 könyvét nagyon érdekes és sok infot megtudtahunk az id-ről smile.gif amugy a Guru adta ajándékba. smile.gif

igen a crackereket én birom hiszen nem a fejlesztő cégek mennek csődbe hanem mi. ha egy game tettszik ugyis megveszem majd eredtiben ha lemegy az ára. példa erre hogy kedvenc játékaimat már beszereztem eredetiben is. Nolf , IGI1 , hitman1 , és darabja 2ezer ft volt. ha akkor veszem meg amikor kijönnek egyiket sem kaptam meg volna 10ezer alatt smile.gif

a virusok programozoit meg egyenesen gyűlölöm. elhiszem hogy nagy tudás kell hozzá de akor miért nem használja ugymond jóra a tudását.?

jah, carmack-ék fejlesztették ki legelőször a fullra moddolható/átírható motort!
ezzel persze nagyon sokat értek el infó világba, mert így más glmekhez is kezdtek map editorokat, és sdk-kat gyártani!
ezeknek perzse userek is örültek mivel sokan unatkoznak vagy csinálnának vmi 1edit, szal ezzel a lehetősséggel megint 1 új világ nyílt meg előttük, mert 1-2 ügyesebb ember, akár még id fejelsztőit is megdöbbentheti az újításaival!
a wolf folytatásához (return to castle wolfeinstein) is sok kieg készült éppúgy mint a doom 3hoz!
a könyvet nem ismerem, és guruból is csak 1-2 számom van még 2001-ről! smile.gif

jah, ez igaz!
franc se warezolna, ha az eredeti olcsó lenne, bár ha belegondolunk a gém árak nem drágák, mert megérik a pénzüket, mert sok munka fekszik bennük, hanem nekünk drágák, mivel ez inkább nyugati pénztárcához van szabva!
szal nem azok a túl drágák, hanem itthon alacsony az átlagfizetés!
én nekem is van 1-2 eredeti gémem!
összesen 4db, mivel múltkor találkoztam debrecenben, mikor ott jártam, 1 olyan akcióval h 4 EVM-es gémet kapok 1 áráért, tehát 2ezerért!
hülye aki kihagyja, szal 1ből léptem is, és sok kedves antik gémet szereztem így vele! cool.gif
én pl. a wow-ért most is kiadnék 10K-t, de legalább olyan lenne h az eredeti csomagban van 1 kód, amivel felmész az európai wow szerverre csinálsz magadnak acc-ot, és azután korlátlanul kihasználhacc mindent, és nem lenne havidíj, sem időkorlát, se semmi!
ennek örülnék, és szerintem ilyen akciókkal visszább is lehetne szorítani warezolást!

a vírusírókat ált. nem a társaik megrongálása, hanem vmi iránt gyűlölet, és bosszúvágy hajt!
pl. sokat szed 1 hónapban, ezlért kábelnetének visszaveszik a sebességét, erre ő felkapja a vizet, ideges lesz és Ki ha, én nem! alapon ír 1 kifejezetten a szolgáltatóra épülő vírust, amit fel is dob a netre!
a vírus elveszi szolgáltatótól netet, így jól járt, mert sikerült bizonyítania, h vele nem érdemes ujjat húzni, meg a terv is sikerült, h ahogy őt a szolgáltató megkárosította, úgy ő vissza is adta, tehát most boldog, mert siekrült a kicseszés!
de azzal nem számolt h ahogy elvette netet a szolgáltatótól, így a többi fogyassztó sem jut nethez, így őket os megkárosította!
általában a vírusírás bosszúvágyból, vagy erőfitogtatásból, esetleg hírnévszerzésből indul ki!
ha már azé írok vírust mert semmilyen alapja nincs csak tök jó több milla embert megkárosítani, akkor az inkább dilis!
az ilyen vírusíróknak ált. nem börtön, hanem diliház vár rájuk!
LordWolf
Mert drága sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Old_Jolly_Joker
QUOTE(LordWolf @ Jul 21 2006, 03:28 PM) *

Ez igaz, de szerintem bőven megéri! cool.gif Gondolj bele, egy üres dupla dvd mennyibe kerül, ez meg meg van tömve és még ott van a szenzációs újság. cool.gif
TaviG

Szerintem nem drága, hanem épp ellenkezőleg. (jó nem is olcsó (állj! képzavar smile.gif ))
Na várjatok! Ha jól megnézitek a többi hasonló újsággal összevetve, melyik a legjobb. Amelyiket megveszitek. Na ugye. Mivel a GS-t veszik a legtöbben egy hónapban, és olvassák is a legtöbben, ezért valósznűleg ez éri meg a legjoban az árát.
Más. Az, hogy ki tartja drágának, vagy olcsónak, az csak a más szemszögből való nézés kérdése. (Bocs,de egyszerűbben nem tudom leírni). Szerintem megéri az árát, mindenképpen, de azt is nézzétek, hozzá, hogy nem mindenki tudja kiadni azt a 2 rugót havonta. Lehet, hogy inkább elissza, vagy elmegy moziba a nőjével, vagy mit tudom én. Én személy szerint azért ne veszem meg, mert a lóvé nagy úr, és inkább kölcsönkérem a havertól, a pénzemet meg eliszom egy nagy buli közepette.
Real013
Én veszem.Mert jó.Kész. biggrin.gif
Kalti
Nos én 2002-től kezdve egészen 2006 februárig minden számot megvettem, sőt régebben a megjelenés napján reggel már rohantam a legközelebbi újságoshoz. Hogy mostanában már miért nem veszem ? Ennek több oka is van, a legfontosabb, hogy valahogy egyre kevésébé érdekelnek a játékok, egyszerűen nem tudnak lekötni (azért kivétel még mindig akad), az utóbbi 1 évben jó ha 5-6 játékkal játszottam. Azt vettem észre, hogy a GS-t is már csak megszokásból veszem, DVD mellékletbe épphogy csak belekukkantottam, a cikkek közül is csak a fókusz tesztet olvastam, az Arénát (ami meg kell hogy mondjam tényleg mintha már nem lenne az igazi unsure.gif ) meg a soványka hardver részt és hát végül arra jutottam, hogy ezért nem érdemes 2 ezer forintot kiadnom, főleg úgy hogy én sem vagyok túlzottan eleresztve zsével. wink.gif Ez viszont nem jelenti azt, hogy soha többé nem veszek GS-t, pl. most fél év kihagyás után megvettem az ehavit és jó volt újra olvasgatni, de nem hiszem, hogy újra rendszeresen fogom vásárolni.
TaviG
QUOTE(Kalti @ Jul 25 2006, 07:14 PM) *

Nos én 2002-től kezdve egészen 2006 februárig minden számot megvettem, sőt régebben a megjelenés napján reggel már rohantam a legközelebbi újságoshoz. Hogy mostanában már miért nem veszem ? Ennek több oka is van, a legfontosabb, hogy valahogy egyre kevésébé érdekelnek a játékok, egyszerűen nem tudnak lekötni (azért kivétel még mindig akad), az utóbbi 1 évben jó ha 5-6 játékkal játszottam. Azt vettem észre, hogy a GS-t is már csak megszokásból veszem, DVD mellékletbe épphogy csak belekukkantottam, a cikkek közül is csak a fókusz tesztet olvastam, az Arénát (ami meg kell hogy mondjam tényleg mintha már nem lenne az igazi unsure.gif ) meg a soványka hardver részt és hát végül arra jutottam, hogy ezért nem érdemes 2 ezer forintot kiadnom, főleg úgy hogy én sem vagyok túlzottan eleresztve zsével. wink.gif Ez viszont nem jelenti azt, hogy soha többé nem veszek GS-t, pl. most fél év kihagyás után megvettem az ehavit és jó volt újra olvasgatni, de nem hiszem, hogy újra rendszeresen fogom vásárolni.

Egyszer mindenkinél el jön majd ez a kor, csak az a kérdés, hogy mikor?
Flame_of_Aiur
Így van, jómagam is ezt vettem észre magamon, mint Kalti valamikor egy éve - vagy másfél. Aztán elkezdtem venni egy általánosabb, informatikai lapot: 18. éve gyúrják a témát, hasznos programokat és ismeretterjesztő/tudományos videókat, előadásokat adnak mellékletként - meg néha játékot is persze, de inkább pár demót, teljest csak ritkán, és akkor se ütős címet (márciusban pl. Trackmania Nations volt). Sokkal inkább nekem való és érdekesebbnek is tartom - na persze ugye kinek a pap, kinek a papné, kinek a lányuk...
TaviG
QUOTE(Flame_of_Aiur @ Jul 26 2006, 05:21 PM) *

Így van, jómagam is ezt vettem észre magamon, mint Kalti valamikor egy éve - vagy másfél. Aztán elkezdtem venni egy általánosabb, informatikai lapot: 18. éve gyúrják a témát, hasznos programokat és ismeretterjesztő/tudományos videókat, előadásokat adnak mellékletként - meg néha játékot is persze, de inkább pár demót, teljest csak ritkán, és akkor se ütős címet (márciusban pl. Trackmania Nations volt). Sokkal inkább nekem való és érdekesebbnek is tartom - na persze ugye kinek a pap, kinek a papné, kinek a lányuk...

Nekem volt egy időszakom amikor pl, harware témájú újságokat vettem.
c_o_l_o_s

Sztem épphogy elfogadható az ár. Gondolj bele. Dupla dvdn kapod a cuccokat. Van egy teljes, vannak progik, demok/vidik stb...Az ujságrol nem is beszélve, ami már maga sokkal drágább. Szted egy német GS mennyibe kerül? 12euro. Számold át h az mennyi magyar zsébe. De igaz végülis h a kinti GS 192 oldalas ( legalábbis ami nekem megvan ), de nagyából ugyan-annyit kapsz érte, mint itthon csak ott egy "kicsikével" drágább. Sztem az ár az utolso, amibe bele lehetne kötni wink.gif
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.