Szóval ez a filmszerű hatás azt takarja, hogy az animált szereplők úgy mozognak mintha élő szereplők lennének??
Ezeket a rajzfilmeket számítógéppel, megfelelő programmal készítik. Ez lehet a 3D Studio Max, Maya (ha jól tudom Gollam ezzel a programmal született meg), Cinema 4D, ZBrush (bár ez inkább karakterek csinosítására van, pl különféle bőrelváltozások, mintpl egy sárkányon a bőr) stb. Egy adott karaktert ugye először megrajzolnak papíron több nézetből. Sokszor meg is építik kis makett formában a teljes 3D-s alakot. Pl agyagból. Pl a Némo Nyomában-nál minden halat megalkottak agyagból (legalábbis sztem az volt) Utána kezdik el rajzolni egy programban, majd animálják kézzel. Ez állatoknál még működik is, mert nincs annyi mozgásfunkciója egy állatnak, mint egy embernek. Namármost. Nézzük meg akkor a Final Fantasy-t. Igaz, nem láttam a werkfilmjét, de nagyon erős a gyanúm, hogy azok a karakteranimációk amik ott megjelennek Motion Capture technológiával készültek. (Ha meg nem akkor megeszem a kalapom
Az 5. kérdésre pedig, hát nem is tudom. Hasonlítsam össze? Az a baj, hogy nem nagyon tudom melyiket ki készítette. (Google segített
Verdák az Pixar alkotás. Azokról tudjuk, hogy elég minőségi munkát készítenek animáció terén illetve már maguk a karakterek is nagyon szépen ki vannak dolgozva.
A Madagascar DreamWorks. Mondjuk merőben eltér a Shrektől az animációja illetve a karakterek kidolgozása. Gondolom abból kifolyólag, hogy gyerekeknek készült. Mondjuk egyik sem Motion Capture technológiával készült véleményem szerint, hiszen mindhárom film rajzfilm. Azokat nem szokás ezen technológiával elkészíteni, hiszen épp azért viccesek mert bugyután járnak-kelnek
A Polar Express-hez egyedül Tom Hanks arca kellett. A másik két filmhez ilyen téren nem kellett foglalkozni, hiszen egyikben autók vannak, másikban állatok. A PE-ben viszont emberek, gyerekek.
Nem nagyon értem ezt a kérdést, hogy mi alapján hasonlítsam össze őket
Nah mind1, eddig ennyit tudtam segíteni, talán
Ha nem ezekre gondolt a kérdést feltevő személy akkor nem tudom mire. Kéne egy kis help, hogy akkor most WTF?