Hirdetés

Gamescom 2015 - így lett az Xbox One minden idők egyik legerősebb konzolja

|

Az Xbox One-t a mai napig sokan kritizálják azért, mert teljesítményben elmarad a PS4 mögött, de a Crackdown fejlesztőinek megoldása miatt most fordulhat a kocka.

Hirdetés

Míg az egyik oldal azt állítja, hogy a grafika teljesen másodlagos, csak a játékélmény számít, addig sokan már néhány pixel vagy képkocka miatt is képesek kiverni a balhét. Az Xbox One sok játékban nem tudta felvenni a versenyt a PS4 teljesítményével, de a Crackdown 3-ban alkalmazott technológia igencsak megdobja a doboz erejét.

 

Ahogy azt a Microsoft konferenciáján bemutatott Crackdown 3 előzetesből megtudtuk, a játékban bejárható területek 100%-ban rombolhatóak lesznek, sőt, a romok sem tűnnek el, tovább morzsolgathatjuk őket, amíg csak akarjuk, az eredmény pedig a játék végéig megmarad. Mindez egy speciális megoldásnak köszönhető, amelyben a Microsoft szerverei is benne vannak.

A rendszer alapja, hogy a város különböző zónákra osztották, és mindegyikhez hozzárendeltek egy szervert. Amikor rombolni kezdünk, ez a szerver számolja a fizikából adódó dolgokat, majd visszaküldi őket az Xbox One-ra, amely ezekből az adatokból állítja össze az eredményt. Ha egy lerombolt darab átkerül egy másik zónába, akkor annak számításait már egy másik szerver végzi. Ezeket persze össze is lehet kapcsolni, a gamescomon például 11 dolgozott párhuzamosan. Dave Jones, a játék producere elmondta, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

Akár azt is hihetnénk, hogy ezzel masszív internetkapcsolatra van szükség, de a játék készítői elárulták, hogy 2-4 mbps-es hálózatokhoz szeretnék optimalizálni a dolgot. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyesmire képes legyen egy konzol, így azonban ugrásszerűen megnő az Xbox One teljesítménye. A srácok csak fizikai számítások elvégzésére alkalmazzák a technológiát, de ki tudja, mi mindent lehet még kihozni belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)