Hirdetés

A The Witcher 3 Gwentje semmi ahhoz képest, amit az önálló játékban kapunk

|

A CD Projekt RED nagyon komolyan veszi a Gwent: The Witcher Card Game-et, és egy sokkal kidolgozottabb, jobb játékot készít, mint amit a The Witcher 3-ban játszhattunk.

Hirdetés

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki belefutott abba a problémába, hogy ártatlanok megmentése, Ciri megkeresése vagy vérszomjas fenevadak leküzdése helyett falubeliekkel kártyázik és próbálja elnyerni maradék vagyonukat vagy egy általuk nagy becsben őrzött, különleges kártyát. A Gwent csak egy apró szelete hivatott lenni a The Witcher 3-nak, sok játékos viszont órákat töltött el vele, és aktívan jelezte a CD Projekt RED felé, hogy nem bánná, ha még többet kapna belőle. A lengyel csapat meghallotta ezt, így készül a Gwent: The Witcher Card Game, melyben az alapszabályok ugyanazok, de a meccsek az újdonságoknak köszönhetően sokkal izgalmasabbak lesznek.

Péntek délután, utolsó programpontként látogattuk meg a Gwent standot a gamescom a sajtónak és az üzleti partnereknek lekerített részében, ahol egyébként sokan csak egy 2x2-es fehér szobát bérelnek, hiszen inkább kint, a bárki által látogatható showflooron érdemes nagyot villantani. A CD Projekt RED nem érte be kevéssel, ők egy komplett kocsmát raktak össze, melynek közepére Gwent asztalt építtettek fából, ott lehetett játszani a játék kézzelfogható változatával. Ezt majd láthatjátok a harmadik nap összefoglaló videójában egy kicsit később. Sajnos ezt nem volt időnk kipróbálni, viszont a virtuális változatot igen - és ha már úgyis a program végére értünk, bedobtunk egy jó kézműves sört is a srácokkal. 

Ilyen sört kaptunk a #gwent-es srácoktól. #gamescom

A photo posted by GameStar Hungary (@gamestarhu) on

Egy prezentáció során elmondták, mennyire komolyan veszik a játékot, és ezt alátámasztotta az a két meccs is, amit a prezit követően játszhattunk le. Előre összerakott paklik közül választhattunk (egy-egy Szörnyek, Északi, Nilfgaard és Scoia'tael), és a hagyományos lapok mellett teljesen újak is előkerültek. A szörnyes pakliban például volt egy olyan, ami azt tudta, hogy ha időjárás lap hat rá (ami alapvetően 1-re vinné le minden kártya értékét), dupla olyan erőssé válik. Egészen máshogy kellett taktikázni emiatt, és csúnyán benéztem, amikor a második körben, magas fölénynél véletlenül minden időjárás lap hatását eltöröltem, és ugyan a lapjaim értéke visszaállt az eredeti állapotra, elvesztettem a duplázást, az 1-re csökkentettek pedig nem adtak annyi pontot, hogy győzzek. 

A kezelőfelület és maga a kezelés egyébként egészen hasonló, mint a The Witcher 3-ban, de egy kicsit felturbózták a látványt, a lapokat is átrajzolták, sőt, vannak 3D-s, animált lapok is. Minden nagyon látványos és hangulatos.

A megjelenéskor még csak multizni fogunk tudni, de később sztorikat is játszhatunk, melyek során döntéseink következményekkel járnak. A rajzolt Geraltot izometrikus nézetből láthatjuk, így terelgethetjük egy térképen, és interakcióba léphetünk helyszínekkel, emberekkel. Ha valamihez odamegyünk, de úgy döntünk, hogy mégsem akarunk vele foglalkozni, az is egy döntésnek számít, és így lehet, hogy egy szegmensből teljesen kimaradunk.

A játék free-to-play lesz, de hangsúlyozták, hogy nem előnyöket vásárolhatunk majd valódi pénzért. Az még nem lett teljesen tiszta, hogy mit, de a csapatnak nagyon fontos jó hírnevük megőrzése, és ha valakinek, a CD Projekt RED-nek tényleg elhihetjük, ha azt mondják, nem lehúzni akarnak minket. A béta októberben indul PC-n és Xbox One-on, jelentkezni itt lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)