Hirdetés

Grand Theft Auto - tudtad, hogy már 46 éves?

|

Legalábbis a kínai állami TV-csatorna szerint. Ami egyébként azért érdekes, mert a kínaiak előtt egyáltalán nem tartják titokban a játékkal kapcsolatos infókat.

Hirdetés

Az állami kínai tévécsatorna híradójában, miközben arról adtak hírt, hogy több két bolthálózat is bevonta a Grand Theft Auto V-öt, azt találták mondani a sorozat korábbi részeiről beszélve, hogy az erőszakkal bőven megszórt első GTA 1968-ban jelent meg. 

A kínai nézőket nem nagyon sikerült megtéveszteni ezzel, persze egy egyszerű internetes kereséssel meg lehet tudni az első Grandt Theft Auto megjelenésének valós, 1997-es dátumát. A legtöbb komment egyébként azzal foglalkozott, vajon helyesen döntöttek-e az ausztrál kereskedők, mikor a GTA V árusítása ellen döntöttek.

 

Néhányan azért csámcsogtak egyet a CCTV legújabb, és kicsit bizarr tévedésén, ami mondjuk semmiségnek tűnik ahhoz képest, hogy az egyik hozzászóló szerint a Red Alert 2: Yuri's Revenge eseményeiről valós történésekként számoltak be. Volt egy olyan komment is, ami a játékellenes hangnemet kérte számon a csatornán, hiszen nem lopnak rendszeresen autókat a játékosok.

Azt eddig is megszokhattuk, hogy a kínai állam elég furcsán viszonyul a nyugati kultúra egyes részeihez, a Grand Theft Auto V pedig a szabadabb gondolkodású országokban sem felel meg mindenkinek. Így a Rockstar játéka egyértelmű célpont a propagandagépezetnek. Mondjuk ez lehet, hogy éppen nem is az volt, de az interneten hőzöngés jelensége mindenből képes hatalmas port kavarni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)