Hirdetés

CES 2017 - ami gamer szemmel érdekes

|

A CES-en természetesen nem csak gamer cuccokat lepleznek le a különböző gyártók, de mi most azokat a bejelentéseket gyűjtöttük nektek össze, amik kifejezetten a játékosoknak szánt termékekről szóltak.

Hirdetés

Az idei Consumer Electronics Show-n is rengeteg érdekes kütyüt, köztük mobilokat, tévéket, okosfésűket mutattak be a különböző gyártók. A fontos tech bejelentéseket megtaláljátok a PC World oldalán, mi most az eddig bejelentett gamer kütyüket, laptopokat szedtük össze nektek, hogy tudjátok, mi várható a következő (pár) évben. A listát folyamatosan frissítjük az új bejelentésekkel.

Gamer laptopokkal és VR-szemüveggel támad a Lenovo

A Lenovo két, a játékosok számára érdekes szegmenssel is készült a Las Vegasban tartott előadására: az egyik saját, de a Microsoft platformját használó VR-szemüvegének prototípusa, ami most még ugyan nem volt működőképes állapotban, de egy magas felbontású kijelzővel elég jó képminőséget ígér. A kétkedőket az sem győzi meg valószínűleg, hogy mozgásérzékelős kontrollert nem gyártanak hozzá és a fejkövetéshez sem használnak külső szenzort, de ettől függetlenül érdekesnek tűnik a koncepció.

Másfelől leplezték a Legion nevű új gamer brandet, amivel kapcsolatban a legfontosabb, hogy egy sor új gamer laptopot is kiadnak ezen a néven.

Nyomásérzékeny billentyűket és új egereket hozott a Roccat

Az egyik legjobb, európai, gamer perifériákkal foglalkozó cég egyrészről három új egérrel érkezett, amik az új, Owl-Eye szenzort használják. Ez akár 12000 DPI-s érzékenységre is képes, de nem emiatt büszke rá, hanem azért, mert gyakorlatilag bármilyen késés vagy pontatlanság nélkül képes követni a mozdulatainkat. Másfelől a Roccat hozott egy új billentyűzetet is, aminek némelyik gombjai (a WASD, a Q és az E) érzékelik a nyomás erősségét is, így akár analóg irányítóeszközként is használhatjuk ezeket.

Az Asus megmutatta, milyennek kellett volna lennie az első Steam Machine-oknak

Az Asus legnagyobb dobása a VivoPC X volt idén, ami egy, a konzolokkal összehasonlítható méretű számítógép és igen komoly teljesítményt kínál. Az Intel Kaby Lake i5-ös processzorral, 8GB RAM-mal és egy Nvidia GTX 1060-nal szerelt gép ugyan VR-ready konfigurációként hirdeti magát, de ebben a tekintetben azért nem a csúcskategóriát képviseli.

Az Asus megalkotta az igazi gamer mikrofont

Az ASUS ROG Strix Magnus valószínűleg a legdurvább gamer mikrofon, amit valaha láttunk. Csilivili LEDek, brutális ház és stúdió minőségű hang felvétel. Profi játékosoknak streameléshez tökéletes társ lehet.

Checking out the new #ROG Strix Magnus microphone at #CES2017. What do you think?

Windows Central (@windowscentral) által közzétett videó,

Brutális laptopok és perifériák az Asustól

Az Asus ROG termékcsaládjának 2017-es laptopjai mind az Intel 7. generációjának csúcsát mutatják be. A GX800VH egy brutális vízhűtéses rendszerrel megtámogatva hajtja ki az NVIDIA GeForce GTX 1080-at és pakolja ki elképesztő sebességben a frameket a 18 inches panelre.

A GL753 és a GL553 is hetedik generációs i7-es processzorral és NVIDIA GeForce GTX 1050Ti/1050 kártyákkal a legújabb játékokat is könnyedén futtatják.

Nem csak laptopokkal, de még egy ROG Rapture GT-AC5300 névre hallgató kimondottan gamereknek szánt routerrel is erősít az Asus. A nagyon furán kinéző cucc amellett, hogy bőven elég az egész család hálózati igényeinek kielégítésére, még egy saját, PC kategóriás 1,8GHz quad-core CPU-t is kapott a hibátlan hálózati játék kiszolgálására.

Az ROG család több új egeret is köszöntött, mint például a Gladius II-t, amit kimondottan FPS játékosok számára készítettek, és a leválasztható oldalpanellel rendelkező GX970-et.

Sok gamer laptopot és szemkövetős monitort is hozott az Acer

Az Acer a 4K-s trend helyett a képfrissítésre ment rá három új monitorával, az egyik ugyanis 200, míg a másik kettő 240 Hz-es módra is képes, bár cserébe csak 1080p-s felbontást tudnak. A 21:9-es képarányú, hajlított Z301CT különlegessége ezen felül az, hogy beépített Tobii szemkövető technológiával rendelkezik, bár ezt még csak elég kevés játékban használhatjuk ki.

Az ívelt kijelzőkbe annyira beleszeretett a tajvani gyártó, hogy még egy laptop-szörnyeteget is épített, ami hajlított monitorral kerül hamarosan a boltok polcaira. De ennél valamivel szerényebb, de azért a gamerek számára megalkotott konfigurációt is bemutattak mind az asztali, mind a hordozható kategóriában.

Belépőszintű kártyákkal és meglepetésekkel készült az Nvidia

Nem csak a Mass Effect: Andromeda trailer miatt volt érdemes belenézni az Nvidia előadásába, a cég ugyanis néhány érdekes meglepivel is készült. Ezeknél sokkal kiszámíthatóbb fejleményként bemutatták a GTX 1050 mobil változatait, és visszatértek egy korábbi projektjükhöz, a játékstreamelés ötletéhez is, ugyanis nem csak a GeForce Now szolgáltatást leplezték le, hanem egy új streamelő eszközt is kiadtak. A Shield TV legfrissebb változata 4K és HDR-támogatással és hangvezérléssel érkezik, ráadásul nagyjából háromszor annyi számítási teljesítménnyel bír, mint bármelyik másik streamerdoboz a piacon.

Valamelyest kapcsolódik, hogy a jövő héten frissül a GeForce Experience a Facebookra streamelés lehetőségével.

A gamer laptopok versenyébe a Dell és a Samsung is beszáll

A fent említett 1050-es videokártyákat, a Dell új Inspiron 14-es és 15-ös modelljeiben is megtalálhatjuk. Ezek a laptopok a többi komponensükben is alapvetően az ár és a teljesítmény kompromisszumát kereső gamerek igényeinek felelnek meg, nem úgy, mint a gyártó prémium márkája, az Alienware új modelljei, amik a vadonatúj Kaby Lake CPU-kkal lettek felfrissítve.

Ha pedig már laptopokról van szó, muszáj megemlítenünk a Samsung legújabb vállalkozását, ami először ad ki hordozható gamer PC-t. Az Odyssey névre keresztelt modellek 15 és 17 hüvelykes változatban is érkeznek majd, de az első beszámolók nem túl hízelgőek velük kapcsolatban. A minimum megkérdőjelezhető külső dizájn mellett a műanyag külső borítás sem a legjobb benyomást keltette azokban, akik látták a gépet, de azért hatalmas katasztrófáról nincs szó. A szellőzés tekintetében például elég jónak tűnnek az Odyssey gépek és a gamer kategóriában nem is számítanak kifejezetten drágának ahhoz képest, hogy négymagos Kaby Lake procival, akár sok RAM-mal és nagyobb SSD-vel is kérhetjük őket.

Ezt kaptuk a HTC Vive 2 helyett

A HTC korábbi sajtóközleményének megfelelően nem láthattunk új headsetet a kiállításon, viszont két érdekes kiegészítő is bemutatásra került. Az új fejpánt lemásolt néhányat a konkurensek legjobb megoldásai közül, ugyanis az Oculus felhajtható fejhallgatójához hasonlóan beépített headsetet kapunk, így feleslegessé téve egy külön hangeszközt, illetve a masszívabb pántot a PSVR-hoz hasonló megoldással könnyen megszoríthatjuk az eszköz felvétele után.

A másik kütyü, a Vive Tracker felhasználási módját a külső fejlesztőknek kell majd megtalálniuk, de az ötlet, miszerint szinte bármiből mozgásérzékelős kontroller lehet, elég jól hangzik. A Las Vegasban kiállított prototípusok például olyan ötleteket vetnek fel, mint a Vive infravörös technológiájával követett kesztyűk, vagy éppen a VR baseball-ütő.

A VR-perifériáknál maradva - bár ennek semmi köze sincs a HTC-hez -, nem mehetünk el szó nélkül a Cerevo's Taclim mellett sem, ami egy VR-ban használatos cipő. Ez az eszköz nem csupán arra jó, hogy például rúgó mozdulatokra egy tényleges rúgással adjunk parancsot, hanem tapintható visszajelzést is küld például arról, milyen felszínen járunk.

Tovább bővül a HyperX gamer felhozatala

A Kingston gamer márkája, a HyperX is új perifériákkal bővült: a csúcskategóriát jelentő Revolver új kiadása mellett a mechanikus Alloy billentyűzetek is bemutatkoztak, illetve a Pulsefire névre keresztelt egér is hamarosan  a piacra kerül. Ez utóbbiak viszont a gamer perifériák között inkább a belépőszintet célozzák meg.

Csúcskategóriás fülessel és belépőszintű egérrel támad a Logitech

A szinte az egész piacot lefedő Logitech két új hardverrel jelentkezett, például tovább bővítette a belépőszintet képviselő Prodigy szériáját. Az új, 203-as számot kapó egér továbbra is a Logitech minőséget képviseli, ám a külső kialakítása jóval spártaibb, mint a drágább modelleké. Annak ellenére, hogy a G533 a legjobb új Logitech fejhallgató, ebben az esetben sem gondolta túl a dizájnt a cég. A 7.1-es, vezeték nélküli headset a beszámolók alapján sokkal jobb hangminőséget produkál, mint amit a gamer perifériáktól megszokhattunk, viszont annyi hátránya van az USB-vevős kiegészítőnek, hogy csak PC-kkel kompatibilis.

A Razer álmokat kerget

A gamer életvitel első számú hírnöke, az RGB-megvilágítással szerelt poharat és alátétet is elkészítő Razer két ambiciózus, de még a távoli jövő tárgyát képező koncepcióval érkezett az idei CES-re. A Project Valerie őrült ötlete nem más, mint hogy egy 3 kijelzős, 12K-s monitor-együttest egy laptopba préseljen. Az elektromos karokon maguktól kinyíló kijelzők egyelőre elég kezdetleges állapotban vannak, így még a szükséges PC specifikációit sem árulták el.

A szintén sci-finek tűnő Project Ariana pedig egy 4K-s projektor, aminek a célja nem más, mint hogy a szobánkat szinte teljesen az aktuális játékunk világává változtassa. A Chroma technológia egyfajta kibővítéseként ugyanis szinte beborítja a lakás egyik falát, egy 155-fokos halszem lencse és két mélységérzékelős kamera segítségével még nem egyenletes felszínekre is vetíteni tudna. Ha pedig valami egyszerűbbre vágynánk, a játékhoz igazodó hangulatvilágításként is működik.

A Mad Catz új egere egy brutális patkány

A Mad Catz RAT Pro X+ is bemutatásra került, ami egy durván átszabható, nagyon különleges rágcsáló. Ki lehet cserélni a görgőt, az alját, a szenzorokat, a gombokat, mindent, amit csak el tudtok képzelni. Ezzel a megoldással a ti kezetek méretéhezés egértartási stílusotokhoz szabhatjátok az eszközt.

Halkabb mechanikus billentyűzetet kínál a Cherry

Az MX Board Silent termékvonalban próbálják megoldani a gamer billentyűzetek egyik legnagyobb problémáját: a hangot. A mechanikus billentyűzetek egyetlen hátránya, hogy iszonyat hangosak tudnak lenni, de a Cherry arra esküszik, hogy a microswitches megoldásnak hála 30 százalékkal halkabbak a Board Silentek, mint a többi mechanikus billentyűzet. Egyébiránt ez a termékvonal abszolút minimalista, csak a legszükségesebb dolgokat találjátok az eszközön. 

Az elkövetkezendő évben sem csak az új játékok fognak arra csábítani, hogy kinyissuk a pénztárcánkat, persze az még kérdéses, hogy a most bejelentett cuccok közül mennyi lesz valóban hasznos.

Nektek melyik kütyü tetszik a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)