Hirdetés

Ilyen lesz a Lenovo Windows Holographic VR headsete

|

Végre bemutatkozott az első szemüveg, amely a Microsoft saját VR-felületét, a Windows Holographic platformot használja majd.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be a Microsoft, hogy az elképesztően drága HoloLens mellett bizony a virtuális valósággal is megpróbálkoznak, ám ahelyett, hogy szemüveget gyártanának, megalkotnak egy univerzális platformot, amivel aztán majd szabadon garázdálkodhatnak a gyártók.

Több cég, köztük a Dell, a HP, az Acer és az ASUS is beállt a sorba, a Lenovo pedig már le is rántotta a leplet saját megoldásáról. A prototípus érezhetően könnyebb, mint a konkurens headsetek, a gyártó szerint a végleges modell súlya 350 gramm lesz, szemben a Vive 555 grammos súlyával. A PlayStation VR-hoz hasonló kialakításnak köszönhetően a szemüveg kifejezetten kényelmes viseletnek tűnik.

A képet két 1440x1440-es panel jeleníti majd meg (a felbontás tehát magasabb, mint a már bejáratott headseteknél), a követéshez pedig nincs szükség külső szenzorokra, a szemüvegbe épített kamerák látják el a feladatot. A Lenovo nem gyárt külön kontrollert, de mivel egy univerzális platformról beszélünk, ezt majd megoldják mások.

Sajnos a CES-en még nem lehet kipróbálni a headsetet, így annak teljesítményéről nem tudunk beszámolni, az azonban mindenképp jó pont, hogy a gyártó szerint valahol 3-400 dollár között lesz az ár, ráadásul közelebb a 300-hoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)