Hirdetés

Nintendo Switch - sokkal többet tudhat, mint amit videón láttunk

|

Ha a korábban beadott szabadalmakat a Nintendo kivétel nélkül felhasználja a Switchben, sok érdekes új funkcióval lephet még meg a konzol.

Hirdetés

A Nintendo Switch már az első videó bemutatása után sokak fantáziáját megmozgatta, de nem kizárt, hogy a múlt héten bemutatott funkciók mellett még jó néhány izgalmas feature kerül a készülékbe. A konzolgyártó által korábban beadott szabadalmi leírások közül néhány tartalma, mint a leszerelhető kontroller már most beigazolódott, de több érdekes alkatrészről eddig nem esett szó.

A tablet-szerű fő egység például érintőképernyővel, giroszkóppal, rezgőmotorral, mikrofonnal, kamerával, hangszóróval és működő iránytűvel is bírhat, amennyiben az összes beadott szabadalom egy-egy végleges feature-re vonatkozott, de ennél sokkal érdekesebb technológiákat is leírt a Nintendo. Az egyik dokumentum szerint az eszköz oldalán lesz egy sor apró nyílás, ahol egy infravörös kamera, egy fénykibocsátó, távolságmérő szenzor, egy infravörös jelkibocsátó és egy projektor foglal helyet. Ez utóbbi pedig azért is nagyon érdekes, mert nem csak sima felületre, hanem akár a játékos kezébe is kivetíthet tárgyakat.

Ezt a technológiát még többféleképpen tudják majd felhasználni, ha egy másik beadott szabadalomnak megfelelően a Nintendo Switch valóban képes lesz a kezünket követni, így a fenti képhez hasonlóan akár a játékos is bedobhat a játékba egy, a kezébe vetített labdát. Vagy éppen játszhatunk kő-papír-ollót is a géppel, ahogy matematikai problémákra is választ adhatnánk, ujjainkkal felmutatva a helyes választ. De a kézmozdulatainkkal akár egy kocsit is kormányozhatunk, vagy a kezünkben tartott tárgyakat is felismerheti a rendszer. Végül szó esik arról is, hogy akár többféle kontrollert is csatlakoztathatunk majd a Joy-Conok helyére, példaképp egy olyan eszközt hozott fel a gyártó, amin a megszokott gombok helyett egy tekerhető kapcsoló van.

Könnyen megeshet persze, hogy ezekkel a technológiákkal csak kísérletezett a Nintendo, így a végleges Switch konzolokból hiányoznak majd, mindenesetre a márciusi megjelenésig még lesz idejük bemutatni egy-két újdonságot.

Nektek melyik, eddig nem látott kütyü tetszene a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)