Hirdetés

Nintendo Switch - jóval gyengébb lesz, mint gondoltuk

|

Várható volt, hogy az okostelefon méretű konzol nem veszi majd fel a versenyt a PlayStation 4 és Xbox One konzolokkal, a legfrissebb hírek szerint azonban a vártnál is gyengébb hardverrel lesz dolgunk. Persze azért nem kell mindjárt temetni az új konzolt.

Hirdetés

Bár a hivatalos bemutatón már túlvagyunk, a Nintendo továbbra is hét lakat alatt őrzi a Nintendo Switchet, amit legközelebb csak január 12-én tapogathatnak meg az érdeklődők. A rajongóknak persze addig sem kell unatkozni, hiszen folyamatosan szivárog az infó, most például a hardvert illetően.

A Digital Foundry derítette ki, hogy a Switch lelkét jelentő Nvidia Tegra X1-es chip a szokásos 2GHz helyett 1020MHz-en ketyeg majd, függetlenül attól, hogy a dokkolóban vagy szabadon használjuk-e a konzolt. A GPU adatai elsőre még aggasztóbbnak tűnnek, ugyanis míg a szintén Tegra X1-gyel szerelt Nvidia Shield grafikus chipje 1GHz körül teljesít, addig a Switch esetében 768MHz-re korlátozták az órajelet, legalábbis dokkolt állapotban, ugyanis ha kivesszük a konzolt, be kell érnünk 307,2MHz-cel. Nem elírás, ez tényleg 60%-kal alacsonyabb érték, ennek azonban nem az az oka, hogy a dokkolóban lennének még extra tartalékok, egyszerűen az üzemidő kitolása miatt van szükség a teljesítmény csökkentésére.

Ettől persze nem kell azonnal bepánikolni és visszamondani az előrendelést, a Switch ugyanis várhatóan még így is túlteljesíti majd a Wii U-t. Nyilván nem 4K-ban, 60 fpssel futtatja majd a játékokat, de az új Zelda azért elég jól néz ki, és látszólag stabilabban is fut, mint az előző konzolon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)