Hirdetés

Az Nvidia büntetést fizet a vásárlók megtévesztéséért

|

Pert indítottak az Nvidia ellen a vásárlók, a videókártyákat gyártó cég pedig beleegyezett, hogy mindenkit kompenzál. Persze csak Amerikában.

Hirdetés

Az Nvidia a közelmúltban hozakodott elő a legújabb hardvereivel, viszont most egy korábbi videókártya kapcsán komoly bajba került a cég, ugyanis kiderült, hogy megtévesztette a vásárlókat a kártya promóciója során.

Csoportos pert indítottak az Nvidia ellen, miután kiderült, hogy a GeForce GTX 970 promóciós anyagaiban olyan dolgokat állítottak a kártyáról, amik nem teljesen fedték a valóságot. A vádak főleg arra irányultak, hogy a GTX 970 állítólagos specifikációi csak részben igazak:

- 4 GB videómemória helyett csak 3.5 GB van a kártyán, míg a maradék 0.5 GB csak "túlcsordulási terület"
- az adatok szerint 64 renderprocesszorral rendelkezik, viszont a valóságban csak 56 található meg rajta
- a reklámok szerint a kártya L2 gyorsítótára 2048KB, miközben 1792KB a cache tényleges kapacitása

A bíróság mindezek alapján úgy döntött, hogy valóban megtévesztették a vásárlókat, hiszen

"szándékosan félrevezették a fogyasztókat a GTX 970 jellemvonásairól és előnyeiről".

Így a vevők nem jutottak annyi értékhez, mint amennyit megfizettek, a kártya a prémium ár ellenére nem nyújtja a várt teljesítményt.

Az Nvidia beleegyezett a bíróság által kiszabott feltételekbe és minden eladott GTX 970 után 30 dollár kompenzációt fog kifizetni azoknak a vásárlóknak, akik az Egyesült Államokban laknak és a kártyát 2016. augusztus 24. előtt fizették ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)